Izmir Snorkel Dalis
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Izmir Snorkel Dalis

9 Mesajlar
5 Üyeler
7 Beğeniler
748 Görüntüleme
(@ayseguldalista)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Selamlar,

Ben Aysegul. Denizi, yuzmeyi ve su altini cok sevdigim icin, snorkel ile dalis yapmaya karar verdim. Ancak sifir bilgi ve tecrubeye sahibim. 33 yasinda, 1.60 boyunda ve 105 kiloyum. Fizigime gore elbise nasil bulurum/secerim. Hangi malzemeler ile baslamaliyim. Nerelerde baslamaliyim vs gibi bir cok sorum var 🙂 yardimci olmak isteyenler olursa diye heyecanla uye oldum.

Simdiden tesekkurler

 
Gönderildi : 19/12/2022 22:52
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merhaba aramiza hoşgeldiniz.

Snorkeling için pek bir ekipmana gerek yok. Sadece yaz ayları yapacağınızı düşünürsek  shorty elbise işinizi görür (kişiye özel elbise üretimi yapan firmalar mevcut. İstanbul Karaköy de İmrozsub var. Elbise için İmrozsub ile irtibata geçebilirsiniz. . Onun harici palet maske ve şnorkel Dalış çorabı eldiven ağırlık kemeri ve ağırlık kurşunlarınw ihtiyaniz olacak.

 
Gönderildi : 20/12/2022 10:53
(@ayseguldalista)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc Selamlar

Cevap için teşekkür ederim. Ancak Çeşme'de 4 mevsim denize girmek ve yüzmek istiyorum. O yüzden araştırdığım kadarıyla 5mm bir elbise yeterli olacak. su sıcaklığı 15-20 arası Kasım-Şubat ayları arası. MErak ettiğim bu dalış elbiselerinin boyu uzun gelir mi? Örn. kilo olarak 3x uyuyor, ama boy olarak uzun gelir mi? Çorap zaten kapatır mı? terziye verip pacası yapılır mı 🙂

 
Gönderildi : 20/12/2022 10:58
ONR6NKOC reacted
Arif Mücahid
(@arifmucahid)
Mesajlar: 48
Yeni Üye
 

Selamlar, her markanın beden ölçüsü farklı oluyor, neopren elbiseyi terzide yaptırabileceğinizi zannetmiyorum =)

Ben kıyafeti aldığımda Hydra ile görüştüm, boy olarak L kilo olarak 2XL uygun geliyordu banada, boyu biraz kısa yaparız sorun olmaz dediler ve özel üretim yaptırmadan kıyafeti aldım. Firmaları arayıp görüşmenizin bunun gibi bir faydası olabilir.

İhtiyaç olan malzemelere gelince; Maske, şnorkel ve palet yeterli olur. Kıyafet için sörf yapanların giydiği elbiseler var, onlarada bakabilirsiniz.

Ancak suyun bizler için yabancı bir ortam olduğunu ve hata kabul etmediğini unutmamak gerekiyor. Şnorkel kullanırken uymanız gereken güvenlik kuralları, dikkat etmeniz gereken durumlar var. Şnorkelle denize gitmeden önce alkol almamanız, yeterli su almanız çok önemli. Ayrıca eğer kıyıdan uzaklaşacaksanız dalış yapmasanız bile şamandıra kullanmanızı öneririm, tekneler suyun yüzeyinde sizi farketmezler.

 
Gönderildi : 20/12/2022 12:44
(@ayseguldalista)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@arifmucahid cok tesekkur ederim. Ozel uretim oldugunu bilmiyordum. Arayayim firmalari. Samandira tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Cok mantikli.

Tesekkur ederim.

 
Gönderildi : 20/12/2022 14:34
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

4 mevsim şnorkelin icin İzmir'de 5mm elbise yeterli olur. İmrozsub ile görüşürseniz. Özel dikim elbise satışları mevcut. Sizin ölçülerinize göre dikim yapiliyor.  Boydan kısa yada beden olmama şansı kalmıyor size özel dikim yapılacağı için. Arayıp bı fiyat ve ölçülendirme için bilgi alabilirsiniz. İmrozsub Kadir beyden.

 
Gönderildi : 20/12/2022 14:49
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
 

Merhaba. Bütün sorularınıza cevap alabileceğiniz ve her türlü malzeme ihtiyacınızı uygun fiyatlarla karşılayabileceğiniz yegane adres Çağlar avdır. Kemeraltında kızlarağası hanının orada dükkanları, Ali Ercan'ı mutlaka bulun. Selamlarımı da iletin lütfen. Kolaylıklar dilerim.

 
Gönderildi : 05/01/2023 14:46
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@wolfenstein Ali abi Candır , kesinlikle katılıyorum Abime, git zaten sende anlarsın ne demek istediğimizi @ayseguldalista..

 
Gönderildi : 07/01/2023 12:30
Wolfenstein reacted
(@ayseguldalista)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@wolfenstein @gkhnkck1990 vok tesekkur ederim. Izmir'de olmasina cok sevindim 🙂

 
Gönderildi : 07/01/2023 14:08
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account