Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Apnea MT Serisi

23 Mesajlar
7 Üyeler
23 Beğeniler
1,812 Görüntüleme
Xentospy
(@xentospy)
Mesajlar: 95
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhabalar, öncelikle şimdiden herkesin bayramı kutlu olsun. Karakıyı ve baskın yoğunluklu kullanmak için Apnea MT 90 almayı düşünüyorum. Kullanan veya bir sorun yaşayan var mı? Atışlar stabil mi?

 
Gönderildi : 30/04/2022 12:47
Barracuda and Atmaca210 reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Ben de merak ediyorum bu zipkini. Pek de incelemesi yok. Apnea rebel gibi cok satanlar arasina girecegini dusunuyorum.fiyat performans urunu gibi duruyor. Sanirim ben de bu sezon 2. Zipkin okarak alacagim. Izmir de bi tane var, 2.yi de istanbulda birakacagim. Apnea sisleri hic begenmemekle beraber agason yaptigim icin bu sezon beni idare eder. Seneye bi pathos 52 hrc alir senelerce kullanirim gibime geliyor.

 
Gönderildi : 30/04/2022 22:27
Barracuda and Xentospy reacted
Xentospy
(@xentospy)
Mesajlar: 95
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@atmaca210 Hiç incelemesi yok, sanırım yeni olduğu için. Ben de alacağım sanırım memleketten dönerken. Kaşıntı başlayınca almadan duramıyorum 😂. Apnea şişle alakalı, apnea competition 75 tüfeğim var taş altı için. Çok hor kullanmama rağmen şükür sıkıntı yaşamadım(44hrc), tabiki bi pathos 52 hrc etmez.

 
Gönderildi : 01/05/2022 11:09
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

O zaman hayırlısıyla artık kim satın alırsa bu tüfeği inceleme yazısını merakla bekliyoruz 🙂

 
Gönderildi : 02/05/2022 16:46
Xentospy reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Bu zipkinin ip birakma pin i sol tarafta bilginiz olsun. Ve sag tarafa gecirme imkani yok. Apnea ile gorustum. Zipkini sag elle turup sol elinizle ipi atlatip sol tarafa saracaksiniz ipi mecburen. Yillardir alistigimin tam tersi.

 
Gönderildi : 22/06/2022 16:52
Xentospy reacted
Xentospy
(@xentospy)
Mesajlar: 95
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@atmaca210 Evet solda, alıştım pek bir problem olmadı. Normalde ben de  sağdan ip bırakma kullandım diverman zıpkında. Solda olmasından daha çok dikkatimi çeken şey ip bırakma dili tetik mekanizmasına bağlı değil. Dersler bitti iş başladı. Boşluk bulsam yazacağım incelemesini, şiş hariç zıpkın gerçekten kaliteli. Gerek malzemesi gerek manevrası. Şiş, bildiğimiz apnea şiş. Biraz nazik 😂

 
Gönderildi : 22/06/2022 17:47
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Ben de 90 lik acik kafa siparisi verdim geldi fakat ip birakma pin inde catlak var. Geri gonderecegim ve degisim yapilacak daha suya girmedim. Ilk elime aldigimda kalitesiz ucuz aluminyum hissiyati olusmadi, aksine guzel bi boyamasi kaplamasi var. Agir da gelmedi zipkin. Simdilik benim icin tek handikapi ip atlatmanin solda olmasi. Tercihe bagli olmaliydi veya sagda olmaliydi. Cogunluk sag elini kullandigi icin sol elle zipkini tutup sag elle sisi yerlestirip ipi atlatiyor diye dusunuyorum. Sise gelince ilerde bi pathos sis alacagim zaten, bi zipkin fiyati da sise vercez mecbur 🙂 apnea sis guven vermiyor, avin yarisinda yamulmasi da can sikar.

 
Gönderildi : 23/06/2022 14:23
Samet K.
(@akdenizli)
Mesajlar: 103
Yeni Üye
 

  Apnea MT zıpkınların 82 ve 90 lığını kullandım ve çok memnun kaldım.Şöyle ki: Daha önce farklı markaların zıpkınlarını deneme fırsatım oldu şu an elimde ahşap zıpkın da bulunmakta fakat; işte bu! dediğim bir zıpkınla henüz atış yapma fırsatım olmamıştı.Ahşap zıpkınla güzel bazı avlar yapıp adapte olmaya çalısırken,zıpkınımı yanıma alamadığım bir Doğuakdeniz seyahatinde bir tanıdığımın 82 lik Apnea Mt serisi tüfeğini istemeye istemeye kullanmak durumunda kaldım.

      İlk etapta zıpkının yumuşak lastiklerine güvenmeyip iki lastiği de son fine çekerek ava başladım.Şaşırtıcı şekilde güzel atişlar yaptım hatta tesadüf mü acaba diyerek epey bir balığa tetik düşürdüm.11atışın 9 u başarılı olmuştu. Daha önce kara avı da yapmış biri olarak aradığım silahı bulduğumu düşündüm.Bilemiyorum belki bana çok uydu. 82 likten bu kadar memnun kalınca 90 lığını aldım onunla da güzel atış ve avlar yaptım.Zıpkın stabil atışları ile bana yeterince güven verdi.

Zıpkının şişi mekanizmaya biraz asağı bastırarak giriyor.Ben hem 82 likte hem de 90 lıkta öyle deneyimledim.

    Lastikler yumuşak olmasının yanında 6,5mm şişi gayet güçlü şekilde gönderiyor.Hatta 82 likte lastiklere güvenmeyip iki lastiği de son fine alınca saplandığı yerden şişi zor çıkarabilmiştim,yani lastikler yumuşak olmasının yanında güçlü.

 Zıpkının uc kısmında ve altta yer alan misina atlatma cıkıntısı biraz dar geldi.(Çift kalama dönerken)

Şiş belki de zıpkının en yumuşak karnı.Ben öyle çok taşa kayaya atmadım ama biraz dikkatli kullanmak taşa atarken daha dikkatli olmak gerekebilir.

iki tanıdığım aldıkları ilk gün şişi yamulttuğundan bahsetmışti.Ama sonuçta dikkatli kullanıldığında iş görüyor.ben toplamda 4-5 dalışta epey de bir atış yapmama rağmen bir sorun yaşamadım.

   Zıpkının ip bırakma dili ve tetiği metalden,ayrıca benim hoşuma giden bir özelliği de kabzanın gez kısmı diyebileceğimiz göğüse dayama kısmı V şekinde ve beyaz. Bu şekilde nişan almak bana dayama kısmı düz zıpkınlara göre daha kolay geldi.Nişan hattı kolay bir şekilde kurulabiliyor.

  Aluminyum zıpkınlarda stabil atışlar için yumuşak lastik, kabze bölümünün biraz kütleli olması ve kalın olmayan şişler önemli parametreler denebilir.

Zıpkının kendinden makarası ve yanılmıyorsam 25metre ipi var(ben biraz daha ekledim)

Ayrıca tetik ve ip bırakma dili metal mekanizmanın ağırlığı hakkında bir şey diyemeyeceğim ama bana kabze bölümü biraz ağır geldi  stabil atışların kaynaklarından biri zıpkının bu yönü olabilir.

Zıpkın hakkında söyleyebileceklerim bunlar ben memnun kaldım,ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim yazının başında da belirttiğim gibi zıpkını istemeyerek test ettim ve memnun kaldım.

Daha önce yabancı ,ıthal ya da çok tutulan ahşap zıpkınımla aynı memnuniyeti yaşayamadım.Bu tabi ki o zıpkınların yeterliliğinden ziyade benim o zıpkınlarla olan uyumum ile ilgilliydi.

   Yani zıpkın alacak arkadaşlar ne kadar olumlama yapılsa da alacakları zıpkını bence denemeye çalıssınlar.Bu her zaman mümkün olamayabiliyor ama bence çok gerekli.

herkese hayırlı dalışlar.

 
Gönderildi : 23/06/2022 19:58
Xentospy and Atmaca210 reacted
motovet
(@motovet)
Mesajlar: 96
Yeni Üye
 

Herkese merhaba, yaklaşık bir yıl önce bu zıpkını aldım ve halen  kullanıyorum. Atışları stabil, gayet başarılı. Lastiklerinden de memnunum. Omuzumda ağrı olmasına rağmen rahatlıkla gerebiliyorum. Sadece ip bırakma dili kısa. Çift kalama yaptığınızda ikinci sefer yerinden çıkabiliyor. İp bırakma dili (bu parçanın tam adı nedir bilmiyorum) tuhaf bir şekilde gevşiyor ve kalama misinası gevşeyip yerinden çıkıyor. Zıpkın kafasındaki misina geçen yer de sığ.  Apnea ile görüştüm. Zıpkını gönderin bakalım dediler. Gönderdim, baktılar. Ama sorun devam ediyor. Kontrol için tekrar geri göndereceğim. Bunun dışında çok başarılı bir fiyat/performans ürünü. Ben şişle ilgili bir sorun yaşamadım.

 
Gönderildi : 26/06/2022 13:15
Ferhat S. reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Merhaba,  bu zipkinlarda makara ile ilgili kronik bir sorundan bahsetmek istiyorum. Makaralar sokete metal bir pim ile sabitlenmis sekilde geliyor. Yani makarayi takip cikartmak icin bu metal pimi yerinden cikartmaniz gerekiyor. Cikardiginizda makara sokette gevsek bir sekilde duruyor yani pimsiz kullanamiyorsunuz. Bunun sebebinin uretimde makaralarin kalip sonrasi soguma islemindeki hatadan kaynaklandigi ve bir sonraki seri uretimde bu sorunun giderilecegi bilgisini aldim. Bununla birlikte degisen 2 zipkinimda da pimin gececegi makara ve soketteki delikler birbirini karsilamamakta ve pim tam yuvasina oturmamaktaydi. Yine bunun sebebinin makaranin uretimindeki hatadan kaynaklandigini dusunuyorum. Saticiyla gorustigumde kendi elindeki zipkini da denedigini ve makaranin pimsiz sekilde sokette gevsek olarak durdugunu, pim in de yuvasina tam oturmadigini soyledi. Fabrikayla gorustugumde ise ellerindeki 4 zipkini denediklerini, pimlerin tam otyrdugunu fakat makaranin sokette gevsek kaldigini belirtti. Buna ek olarak sisin ucundaki kelebek 3 zipkinda da gevsek geldi ve acildiginda sabit kalmamaktaydi. Fabrikaya bu sorunun giderilmesini rica etmeme ve kelebegi kontrol ettiklerini soylemelerine ragmen sorun giderilmemisti. Kendim bir sekilde yapmaya calistim pense ve cekic ile birlikte. Kelebegin de ustte oldugunu soylemek istiyorum. Ters kelebek degil yani. Acildiginda gorus alaninizda acik bir kelebek olacaktir. Bence ters kelebek tercih edilmeliydi. 19 yillik apnea kullanicisi olarak bu markanin fiyat performans markasi oldugu gorusum ve ureticinin sorunlar karsisinda ellerinden geldigi kadar yardimci olmaya calistiklari hususundaki kanim hala devam etmekle beraber bu modelin hala giderilmesi gereken birkac eksiginin oldugunu dusunmekteyim. Bu tercih kisiden kisiye degismekle beraber ip birakma dilinin de kabzanin sag tarafta olmasini tercih ettigimi tekrarlamak istiyorum. Zipkini sag elle tutup sol elle ipleri atlatip soldaki ip birakma diline takmak hic aliskin olmadigim bir uygulama. Diger zipkinimin da apnea rebel carbon oldugunu ve cok memnun oldugumu soylemek istiyorum. Iyi forumlar 👋

 
Gönderildi : 08/07/2022 00:43
motovet reacted
Xentospy
(@xentospy)
Mesajlar: 95
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@atmaca210 Bu makara piminin kronik olduğunu bilmiyordum. Ben de aldığımda pim yarıya kadar girmiş vaziyetteydi. Tekrar döndüm aldığım yere. Güzel abimiz biraz şiddet uyguladı pime. Ben makarayı söktüm baktım delikler birbirini karşılamıyor. Rica ettim yeni makara taktılar. Aslında büyük bir sorun değil ama neden pimle uğraşmışlar onu anlamadım. İki vida daha basit ve daha sağlam olurdu bence.

 
Gönderildi : 08/07/2022 17:31
motovet reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Evet bana da pim tam takilmamis halde ve yarisi disarda gelmisti fakat benim pim siddet uygulamama ragmen karsi deligi bulmuyordu. Saticiyla konustugumda ilk basta benim yapamadigimi soyledi, daha sonra kendi elindeki zipkinlarin da pimlerinin takilamadigini, deliklerin birbirini karsilamadigini, fabrikayi arayip durum hakkinda gorustugunu belirtti. Olmasi gereken makarayi cikarip baska bi zipkinda rahatca kullanabiliyor olmak. Ama dedigim gibi makaranin yuvasinda sorun oldugu icin sokette gevsek durmakta ve baska srandart apnea sokette kullanilamamakta.

 
Gönderildi : 09/07/2022 13:49
motovet and Xentospy reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Bu gun ilk defa zipkini suya soktum. Su bulanik gorus cok kotuydu, yine de 3 saat yuzdum koyun sagina soluna gectim gorus acilir diye fakat nafile.  Bugunku gozlemim su sekilde; maalesef zipkinda denge sorunu var ve kafasi surekli dusuyor. Butun gun zipkinin kafasini kaldirmak icin bilegime yuklendim. Seyir halindeyken kafayi yukari kaldirip suyun gucuyle dusmesin diye ugrastim. Agasondayken hep yere yapisti kafasi. 20 cm yukarida tutmak istedigimde hep guc harcadim agasonda. Zipkini balik gelirken kaldirmak istedigimde fazla guc harcadim ve manevram da haliyle yavas oldu. Bu serinin sorunlari giderilene kadar nacizane gorusum mt zipkini tavsiye etmiyorum. Uzdu.

 
Gönderildi : 25/07/2022 22:22
ONR6NKOC reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merhaba. Sıkıntı sadece kafada ise çözümü var. Kafayı son sokup içine biraz strafor yada biraz köpük kurutup kafaya ekleyin. Kafayı montajlayin.

Not. Kafayı sokmeden Strafor yada köpüğü kafayı kaldıracak kadar bir ip yardımıyla kafaya bağlayın istediniz nötr durumu elde ettiğiniz de aynı boyda yada miktardaki parçayı kafa içine  yerleştirip kafayı kapatın... Sağlıcakla Dalin.

 
Gönderildi : 26/07/2022 01:38
Atmaca210 reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

@onr6nkoc bu gun tavsiyen uzerine eve gelen kargonun icindeki kopugu alip zipkini soktum. Dengesini deneme sansim olmadi goz karari koydum. Sonradan biraz fazla koydum gibi geldi ama onu suda deneyince gorcem. Merak eden arkadaslar icin resim de paylasayim.ben de ilk defa zipkin söktum gormus olduk boylece. Sonucu yazarim denedigimde. Sifir zipkinda da bu kadar ugrasmamin mahcubiyetini sayin yetkililere birakiyorum. Saygilar.



20220823 183403
20220823 183458
20220823 183422
20220823 183454
20220823 190321
20220823 185921
20220823 185915
 
Gönderildi : 23/08/2022 22:31
Xentospy reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

@onr6nkoc yalniz suan dusunuyorum da bu uygulama yuzerligi artiracak mi cidden:) kopugu zipkinin icine koydum ve suyla bir temasi yok kopugun. Kaldirma kuvveti olusturacak midir? Bir de sayin yonetim ayni mesaji bir kac defa atmisim silebilirsiniz fazlaliklari 🖐️

 
Gönderildi : 24/08/2022 11:31
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Arkadaslar bu uygulama hic bir ise yaramayacak mantik hatasi var burda.:) neyse burda kalsin ben ettim siz etmeyin diye ibretlik olarak 🤣 mantiken baktigimda suan hem zipkinin icindeki hava miktarini azalttim hem de straforun agirligini eklemis oldum, bi de kopugu cikartmakla ugrascam 🙂 kopugun suyla temasi olmadigi icin herhangi bir yuzerlik saglamayacak. En iyisi daha kisa sis kullanmak veya seneye bi diverman almak olacak.

 
Gönderildi : 24/08/2022 16:57
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @atmaca210

Arkadaslar bu uygulama hic bir ise yaramayacak mantik hatasi var burda.:) neyse burda kalsin ben ettim siz etmeyin diye ibretlik olarak 🤣 mantiken baktigimda suan hem zipkinin icindeki hava miktarini azalttim hem de straforun agirligini eklemis oldum, bi de kopugu cikartmakla ugrascam 🙂 kopugun suyla temasi olmadigi icin herhangi bir yuzerlik saglamayacak. En iyisi daha kisa sis kullanmak veya seneye bi diverman almak olacak.

Köpük zaten havadan ibaret. Zıpkın içindeki hava olsada olmasada köpük yüzer.  Köpügu batırma şansınız yok. Bir tane pet şişenin içine köpük koyup içini suda doldursaniz o pet şişe yine yüzer. Sağlıcakla Dalin

 
Gönderildi : 24/08/2022 17:56
momo and Xentospy reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Tabi kopuk icinde de hava kabarciklari var fakat zipkinin icine girdiginde yuzerlige bir katkisi olmayacak suyla temasi olmadigi icin. Pet sise degil de daha anlasilir olsun diye 50 litrelik bi damacanin icine kopuk dolduralim evet yine yuzer fakat icine doldurdugumuz kopuklerin yuzerlige hic bir katkisi olmaz, aksine agirlik yapar. Zipkinin icine koydugum az bir kopugun cok bi agirligi yok ama mantik olarak agirligi artirir ve yuzerlige arti bir etkisi yoktur. Zipkin borusunun ici su aliyor olsa ok fakat kapali bi borunun icine konan kopugun yuzerlige etkisi olmayacaktir. Daha da anlasilir olsun, icine 10kg kopuk sigacak kapali buyuk bir pet sise dusunelim. Kopugu icine doldurdugumuzda sisenin yuzerligi artar mi azalir mi? 10kg daha agir olur ve yuzerligi azalir. Zipkin borusunun ici de kapali bir boru oldugundan ve icine su temasi olmadigindan dolayi kopugun hic bir faydasi olmayacaktir yuzerlige. Kopuk, neopren vs. zipkinin disinda olsa suyla temas etse ok. 1kg neopreni zipkin borusuna doldur, tapasini kapat bu zipkin anca daha fazla dibe batar. Saygilar 😇

 
Gönderildi : 25/08/2022 02:11
ONR6NKOC reacted
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Para harcamadan cozerim demistim ama dayanamadim yeni sis aldim. Orjinal 130 luk sisi 115 likle degistircem en temiz cozum bu olacak gibi.

 
Gönderildi : 25/08/2022 20:40
Xentospy and ONR6NKOC reacted
(@furkan)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

@xentospy bende mt 100 var zıpkın ı çok beğendim ancak sisi aşırı kötü alırken birtanede sis al benim ilk dalışta yamuldu kayaya denk geldi yamuldu düzelttim ancak dün bidaha yamuldu Diverman veya deeper gold sis alcam

 
Gönderildi : 29/08/2022 10:31
Xentospy reacted
Xentospy
(@xentospy)
Mesajlar: 95
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@furkan

Teşekkürler paylaştığınız deneyimleriniz için. Ben de yaklaşık 3 aydır Mt 90 kullanıyorum. Şiş dışında tüfekle alakalı tek beğenmediğim yer ip bırakma dili. Gerçekten yetersiz. Yani 5mm daha uzatsanız ne kaybederdiniz diyecek kadar. Bir kaç mesajda zıpkının yüzerliliğinde kafanın ağır olduğundan bahsedilmiş ancak bana göre oldukça rahat. Bileklerim kuvvetli benim ondan da kaynaklı olabilir. Bilek güreşi sporuyla uğraşıyordum geçen seneye kadar.

Amaa şiş konusuna gelirsek, bazen barbun vurayım diye ya da taş altına giren sargoza atmak için TEK lastik (14 mm) kuruyorum. Buna rağmen iki kere sanayiye tornacıya gittim. Şiş kelebek piminin olduğu kısımdan iki kere yamuldu. Ordan kestirip tekrar deldirip şişi kısalttım bi 5-6 cm. Son olarak geçtiğimiz salı 45 dk akşam suyu yapayım, tavalık bir şeyler alayım dedim. Girdim suya girer girmez güzel boyutta bi aslan balığı  agaşona cevap olarak kayadan çıkmış bana bakıyor, yüzeye çıkmadan bir lastiği boşaltıp tek lastik atış yaptım. Şiş şu an S şeklinde duruyor evde 😂😂😂. Diverman ya da espada marka şiş almayı düşünüyorum ben de. Zaten forumun arge bölümüne yeni konu açacağım. Apnea mt 90’ı “Apnea mt 90 Roller” yapıyorum. Fotoğraflıyorum şu an için.


 
Gönderildi : 29/08/2022 17:22
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Merhaba, gecen bi dalis magazasiyla goruatum ve konu mt zipkindan acildi. Satici beyefendiapnea mt bana gelmiyor artik, sorunlar yasanmis ve uretimi durduruldu dedi. Ne kadar dogru bilmiyorum ama bilindik bir magaza sahibi soylesi bunu. Bilginize.

 
Gönderildi : 04/04/2023 00:36
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account