Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Mouth-Fill Eşitleme

5 Mesajlar
3 Üyeler
3 Beğeniler
1,256 Görüntüleme
tuncay
Mesajlar: 26
Konuyu Başlatan
(@tuncay)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Arkadaşlar merhaba. Acemiyken valsalva'yı yaptık, artık neredeyse hepimiz frenzel (azımız BTV yapıyor). SSI-3 eğitimlerinde görüyorum Mouth-Fill eşitleme tekniği diye. Birkaç da yabancı video da izledim, fakat sanırım tam çözemedim.

Var mı bir bilen?

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
 Dwoz
(@dwoz)
Katılım : 2 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@tuncay türkiyede pek bilinmiyor genllikle 3. seviye derslerde öğretiliyor parasıda tuzludur onun dışında öyle video bulamazsın internetten yabancı kaynak dışında

Yanıt
tuncay
(@tuncay)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 26

@dwoz Pandemi başlamasaydı SSI-2'ye gidicektim Bodrum'a Medfish'e. Şimdi hem zamansızlık, hem pandemi, hem de malum euro-dolar kurundan gidemiyorum eğitime. Ama niyetim var bir ayarlama yapabilirsem. Gittiğimde mutlaka Memo Hoca'yı zorlayacağım anlatması için.

@can araçla dağ inerken-çıkarken kulak açma hareketini esneyerek rahat yapabiliyorum ama, su altında kulak eşitleme bunun tam tersi olmalı diye zannediyorum. Yani mesela su dışında frenzel yaptığımda, kulaklarımı kapattığımda da, yine esneyerek açıyorum sonuç olarak.

Bir ara olmadı şu videoları oturup çevirme, biraz detaylı inceleme yapacağım en olmadı.

Öğrenirsem, söz ilk geleceğim burada anlatacağım valla. 😀

Selamlar.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2733

@tuncay kara kıyı avlarda neredeyse hiç frenzel yapmıyorum diyebilirim. Bildiğim kadarıyla Mouth-Fill Eşitleme Diğer kulak eşitleme teknikleri gibi öğretilebilir teknik sınıfına girmiyor. Yani Valsalva-Frenzel tekniklerinde olduğu gibi bir elinle burnunu kapa, gırtlaktan hava yolla vs gibi talimatla birisine öğretilebilecek bir eşitleme yöntemi değil. Eğer öretilebilir seviyeye geldiyse bilmiyorum.

Belli bir seviyeye ulaşmış dalıcıların, özellikle frenzel eşitleme tekniğinde uzmanlaşan dalıcıların kendi kendine keşfedebileceği bir kulak eşitleme yöntemi oluyor kendileri. Her tecrübeli dalıcı mountfill eşitleme yapabiliyor mu diye sorarsak tabi ki hayır 🙂 çünkü kişinin fizyolojik yapısı bu eşitleme yöntemini keşfedip sağlıklı bir şekilde kullanabilmesi için uygun olması gerekiyor bu olmazsa olmaz bir husus.

Benim eller serbest kulak eşitlemeye geçiş anahtarım esneme hareketi oldu. Hani uykun gelirde ağzını ikiye ayırıp esnersin ya 🙂 esnerken kulaklarda hissedilen o etkiyi ağız kapalıyken suda yapmayı başarınca kulaklar eşitleniyor. Ancak bunu defalarca sığ suda tekrar etmek ve tecrübe kazanmak şart.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2733
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

2020 yılında açılan bir konuymuş. @dwoz konu altına mesaj yazınca "aktif konular" arasına katılmış yeni fark ettim 😀 Ama olsun arada eski konuları görmek güzel oluyor

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account