Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kara kıyı

3 Mesajlar
3 Üyeler
5 Beğeniler
1,267 Görüntüleme
Mesajlar: 5
Konuyu Başlatan
(@ersin)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Merhabalar...

Ben kara kıyı av yapıyorum 5 ml elbise 87 kilo ile üzerime ne kadar ağırlık almalıyım? Belime 10 kilo sırt ağırlığı ise 3 kilo takıyorum bu arada elbisem yeni sizce kaç kilo ağırlık takmaliyim? Taktiğin ağırlıklar doğru mu? Şimdiden teşekkürler.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Kullanmanız gereken ağırlık miktarını Ağırlık Hesaplama Uygulamasıyla öğrenebilirsiniz.

Ayrıca forum anasayfasındaki başlıklar içerisinde bulunan Ağırlık Ayarı isimli bölüm içerisindeki yazılara göz atmanızı tavsiye ederim.

Not : Agaşon bölümüne açmış olduğunuz bu konuyu Soru-Cevap Başlığı altındaki Serbest Dalış Teknikleri isimli bölüme taşıdım.

Yanıt
Wolfenstein
Mesajlar: 293
(@wolfenstein)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Kara kıyı av yapıyorsanız sizin kilonuza göre 10 kiloya kadar belki normal karşılanabilir. Ama dalış değil baskın avı yapmanız koşulu ile. Dalışlarda üzerinize alacağınız her bir birim ağırlık sizin dipten geri dönme sürenizi uzatacaktır ve bu da özellikle derin dalışlarda aşağı doğru inerken büyük rahatlık sağlasa da dönüş yolunda senkopa davetiye çıkarmaktır. Çünkü çok fazla palet vurarak efor sarf etmenize, zaten vücudunuzda kalan az miktarda oksijeni de yolda tüketmenize sebep olur. sığ sularda kayalıklarda suya batmadan yapılan avlarda ağırlık büyük avantaj sağlar. dalgalar sizi oradan oraya savuramaz ve daha sessiz av yapabilirsiniz. Yine de 13 kilo çok lüzumsuz ağırlık olur. 3 kilo sırt ağırlığınız kalsın, kemerden 3 kiloyu çıkarın ve kalan 7 kiloyu kemere eşit dağıtın ki dengesiz yüzmenize sebep olmasın. Bu şekilde keyifli avlar yapabilirsiniz.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account