Bildirimler
Tümünü Sil

YENİ ÜYE OLUP ÜYELİK ETKİNLEŞTİRME E POSTASI ALAMAYAN OLURSA BU MAİL ADRESİNE BİLDİRSİN YARDIMCI OLALIM.

iletisim@spearfishingturkey.com

Balık şiş kebap ...

8 Mesajlar
5 Üyeler
14 Reaksiyonlar
3,166 Görüntüleme
(@ganos)
Mesajlar: 136
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

Balık yemeklerinde son yeniliğim. Aslında yemek olarak yenilik değil ama benim için yenilik. Kırlangıçlar fazla fazla çıkınca ızgara yapayım da nasıl yapayım derken deneme yaptım ve güzel oldu. Yemeğin güzel yanı yanında tam kıvamında biber, domates de pişmiş oluyor.. Herhalde mantar belki patlıcan da ilave edilebilir.

Balığı kuşbaşı kesip zeytinyağı, limon, sarımsak, toz biber, kajun baharatı (yoksa tuzot olur) karışımına buluyorum. Yağ çok olursa daha akışkan olur az bulanır yağı az atın sosu iyice yesin balıklar. Sebzeleri de kesip hafif tuzluyorum. Şişlemeyi de yapınca ızgaraya atıyorum, rezistansı üstte olan elektrikli ızgara kullansanız evde ne koku olur ne duman, tavsiye ederim.

Bu şiş balığını kırlangıçtan seçtim diğer balıklardan nasıl olur bilmiyorum, mırmır istavrit gibi balıklardan olmaz gibi. Kikla bence güzel olur , iri kefal halka halka kesilirse gidebilir, kalın pisi kalkan da gider mi bilmiyorum denemek lazım. Kırlangıç et olarak uyumlu büyük ihtimal iskorpit de aynı lezzeti verir.

 
Gönderildi : 28/08/2020 21:19
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2760
Yönetici
 

Forumdaki en fakir bölümlerden biri sayenizde şenlendi 🙂 bu forumda anladığım kadarıyla  gurme zıpkıncı sayısı çok çok az 🙂 afiyet olsun.

İri balık vurduğumda fleto çıkarıp kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra tarifteki gibi şişe dizeceğim 👍

 
Gönderildi : 28/08/2020 21:24
Ganos reaksiyon verdi
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1146
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Babayigit yaktin bizi aksam aksam ))Pazar gunu dalis var kismetse bulursak deneriz....

 
Gönderildi : 28/08/2020 21:29
Ganos reaksiyon verdi
(@ganos)
Mesajlar: 136
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

@can valla şanslısınız , bizde en büyük balık levrek onu da bulması dert . Kilo üstü balık çıkarsa seviniyoruz. Güzel bir akya olacak neler yaparım onunla. Gerçi lezzet olarak fazla yaşlanmamış Marmara balığı daha iyi olabilir, karşılaştırmadım.

@ridvan akşam çıkıyor bunların keyfi yoksa öğlen olsa en kötü yap ekmek arası ye ama akşam yenmiyor😄 kısmet olursa kiklayı her türlü denersin abi , bence güzel olur. Hatta çöp şiş olacak ızgara dolacak. Balığın karın tarafındaki eti ayrı olarak koyarsanız diğerlerini kılçıksız götürürsünüz.

 
Gönderildi : 28/08/2020 21:48
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1637
Yönetici
 

Nefesine sağlık @ganos . Adana Urfa kebap olurda t.dag şiş niye olmasın kırlangıç balığından.

Nefesine   Eline sağlık güzel ve lezzetli gözüküyorlar..

 
Gönderildi : 31/08/2020 01:25
Ganos reaksiyon verdi
(@ganos)
Mesajlar: 136
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc

Teşekkürler Onur abi bu kırlangıç eti farklıymış onu anladım. Bir kere tavada yapmıştım sevmemiştim yağı emince ağır gelmişti ızgarada bütün yaptım güzeldi ama şiş olunca baharatı da yedi daha lezzetli oldu. Çorba yapımı çok uğraştırıyor ona şimdilik ara verdim kırlangıçlar büyük ihtimalle şiş gidecek bundan sonra.

....

Mırmır ve kefal ile denedim, kırlangıç gibi olmadı ama yine de kendi etlerine göre güzeldi. Dilim kesip pişirince beklediğim kadar kılçık sorunu olmadı ama elle yemek şart oldu.

 
Gönderildi : 01/09/2020 16:24
Barracuda reaksiyon verdi
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Prof. Üye
 

Birisi gurme yokmu dedi, bunlarda benden gelsin öyleyse acıkanlara 🙂

 
Gönderildi : 26/09/2020 22:11
Ganos ve Barracuda reaksiyon verdi
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Prof. Üye
 

Yeterki siz yemek deyin...

 
Gönderildi : 26/09/2020 22:16
Ganos ve Barracuda reaksiyon verdi
Paylaş :

©2025 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account