Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Balık yemeklerinde son yeniliğim. Aslında yemek olarak yenilik değil ama benim için yenilik. Kırlangıçlar fazla fazla çıkınca ızgara yapayım da nasıl yapayım derken deneme yaptım ve güzel oldu. Yemeğin güzel yanı yanında tam kıvamında biber, domates de pişmiş oluyor.. Herhalde mantar belki patlıcan da ilave edilebilir.
Balığı kuşbaşı kesip zeytinyağı, limon, sarımsak, toz biber, kajun baharatı (yoksa tuzot olur) karışımına buluyorum. Yağ çok olursa daha akışkan olur az bulanır yağı az atın sosu iyice yesin balıklar. Sebzeleri de kesip hafif tuzluyorum. Şişlemeyi de yapınca ızgaraya atıyorum, rezistansı üstte olan elektrikli ızgara kullansanız evde ne koku olur ne duman, tavsiye ederim.
Bu şiş balığını kırlangıçtan seçtim diğer balıklardan nasıl olur bilmiyorum, mırmır istavrit gibi balıklardan olmaz gibi. Kikla bence güzel olur , iri kefal halka halka kesilirse gidebilir, kalın pisi kalkan da gider mi bilmiyorum denemek lazım. Kırlangıç et olarak uyumlu büyük ihtimal iskorpit de aynı lezzeti verir.
Forumdaki en fakir bölümlerden biri sayenizde şenlendi 🙂 bu forumda anladığım kadarıyla gurme zıpkıncı sayısı çok çok az 🙂 afiyet olsun.
İri balık vurduğumda fleto çıkarıp kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra tarifteki gibi şişe dizeceğim 👍
Babayigit yaktin bizi aksam aksam ))Pazar gunu dalis var kismetse bulursak deneriz....
@can valla şanslısınız , bizde en büyük balık levrek onu da bulması dert . Kilo üstü balık çıkarsa seviniyoruz. Güzel bir akya olacak neler yaparım onunla. Gerçi lezzet olarak fazla yaşlanmamış Marmara balığı daha iyi olabilir, karşılaştırmadım.
@ridvan akşam çıkıyor bunların keyfi yoksa öğlen olsa en kötü yap ekmek arası ye ama akşam yenmiyor😄 kısmet olursa kiklayı her türlü denersin abi , bence güzel olur. Hatta çöp şiş olacak ızgara dolacak. Balığın karın tarafındaki eti ayrı olarak koyarsanız diğerlerini kılçıksız götürürsünüz.
Teşekkürler Onur abi bu kırlangıç eti farklıymış onu anladım. Bir kere tavada yapmıştım sevmemiştim yağı emince ağır gelmişti ızgarada bütün yaptım güzeldi ama şiş olunca baharatı da yedi daha lezzetli oldu. Çorba yapımı çok uğraştırıyor ona şimdilik ara verdim kırlangıçlar büyük ihtimalle şiş gidecek bundan sonra.
....
Mırmır ve kefal ile denedim, kırlangıç gibi olmadı ama yine de kendi etlerine göre güzeldi. Dilim kesip pişirince beklediğim kadar kılçık sorunu olmadı ama elle yemek şart oldu.