Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Davete heyecanla icabet eden sürpriz misafir unutulmazlar listemde yerini aldı:)

4 Mesajlar
3 Üyeler
7 Beğeniler
897 Görüntüleme
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
Konuyu Başlatan
 

Bu muazzam hayvan Akdeniz foku ile ilgili birkaç not;
Dişi Akdeniz foklarının çiftleşmek için büyük uzaklıklar katederek erkek fokların yanına geldiği ve daha sonra erkeğin bölgesinden ayrıldığı tahmin edilmektedir. Çiftleşme denizde olur. Dişi fokun cinsel olgunluğa 4-5 yaşında ulaştığı tahmin edilmektedir. Dişi Akdeniz foku 10-11 aylık hamilelik döneminden sonra, her sene ya da 2 senede, bir yavru doğurur. Bu nedenle, Akdeniz foku üreme hızı düşük, yavru sayısı az bir canlıdır. Doğum, insanların uğramadığı (veya ulaşamadığı) ve içinde hava olan bir kıyı mağarasının en ucunda, dalgaların kolay ulaşamayacağı bir çakıl plaj veya kayalık platform üzerinde olur. Anne, yavruyu yaklaşık 4 ay boyunca kendi sütü ile mağara içinde karada emzirir. Akdeniz foku, yavrusunu doğurmak ve büyütmek için mutlaka karaya (ve özellikle kıyı mağaralarına) muhtaçtır.

Halen az sayıda da olsa Türkiye'de Akdeniz'in doğu sahillerinde rastlanmaktadır.

Akdeniz fokunun Akdeniz'de soyunu sürdürebilmesi ve ekosistemde varlığını koruyabilmesi esas olarak 2 ülkenin elindedir: Türkiye ve Yunanistan.

Bir dünya mirası olan Akdeniz fokunun korunmasında Türkiye önemli bir ülke konumundadır. Türkiye'de yapılan çeşitli bilimsel çalışmalarda bireysel tanımlama yolu ile 31-44 arasında Akdeniz foku bireyi tanımlanmış olup, kıyılarımızda 100 civarında fok yaşadığı tahmin edilmektedir ki dünyadaki fok popülasyonunun yaklaşık 600 olduğu gözönünde bulundurulduğunda bu sayı önemli bir yer tutmaktadır.

kaynak : Vikipedi

 
Gönderildi : 09/09/2020 20:54
ONR6NKOC, Ganos, Mehmet Reyhanoğlu and 1 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@moguzcan görüntüler ve bilgi paylaşımı için teşekkürler. Akdeniz foku su altında çok tatlı görünüyor. Umarım sayıları azalmaz ve yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilirler.

 
Gönderildi : 09/09/2020 20:59
moguzcan reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
Konuyu Başlatan
 

@can inşallah temennimiz  daha uzun yıllar popülasyonunu artırıp yaşama şansı bulur. Ve sahil şeridi kalabalık olan bir yerde bu kadar yaklaşması şaşırtmadı değil. Ama onu çok yakından net şekilde görmek aniden gelmesiyle ürpertsede muazzamdı.

 
Gönderildi : 09/09/2020 22:25
Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Görüntüler güzel nefesine sağlık. Dünyada yaklaşık 650 adet olan bir fokun sadece ülkemizde 100 adet olması büyük bir şans.

Sağlıcakla Dalin.

 
Gönderildi : 12/09/2020 00:05
moguzcan reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account