Bildirimler
Tümünü Sil

YENİ ÜYE OLUP ÜYELİK ETKİNLEŞTİRME E POSTASI ALAMAYAN OLURSA BU MAİL ADRESİNE BİLDİRSİN YARDIMCI OLALIM.

iletisim@spearfishingturkey.com

Su altında hareketsiz kalamama sorunu?

4 Mesajlar
2 Üyeler
2 Reaksiyonlar
1,689 Görüntüleme
 ceko
(@ceko)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhabalar öncelikle herkese şimdiden iyi bayramlar ,benim sorum şu zıpkına gençlik yıllarımdan beri merakım vardı ama bu seneye kadar harekete geçmedim geçmişimde yüzücülük var ama 12-13 yıl oncesi tabi pandemi donemi oncesi bir kısmı 2.el olan ekipmanla işe basladım(apnea power point 90 lık,seac sub deniz gözlüğü shorty apnea  palet mevcut bunu yanında bıcak 8 kg kursun var)sorunum şu ki kıyafete pandemıde aldıgım kılolarda gıremıyorum ilk etapta kıyafetsiz gireyim dedim dalısı yapıyorum her şey çok ıyı zemıne yatıyorum ama birden yükselmeye başlıyorum  yaşım 43 boyum 196 cm kilom 130 eskıden pek çok spor dalıyla profsyenel yada yarı profosyenel ilgilenmişleyim var,şu an diyete başladım:D  sorun şu kı kıyafetsız dalıs 8 kg bana mantıklı gelmişti izlediğim zıpkın videolarında 4 kiloyla 70-80 kg zıpkıncıların zeminde hareketsiz kalabıldıgını gordum dadımı hatayı nerde yapıyorum siz tecrubelı zıpkıncılar degerlı fikirlerinizi verirseniz çok sevınırım (kıyıda çok derine dalamadan 3-5 m maximum dalıs yapıyorum ustunude pek dusunmuyorum yaş itibari ile) herkese tekrar iyi bayramlar.

 
Gönderildi : 16/07/2021 14:08
Barracuda reaksiyon verdi
Balıkdenizde
(@balikdenizde)
Mesajlar: 348
Prof. Üye
 

Bahsettiğiniz konunun kilo ve ağırlık ilişkisi dışında asıl önemli kısmını derinlik yani basınç oluşturur. Örneğin 100 kg bir birey 2 mt suda 13-14 kilo ağırlık ile ancak stabil hale gelebiliyorken 10 mt derinlikte 7-8 kg bile yetmektedir. Ağırlık hesabınızı daldığınız derinliğe göre yapınız. Dalış yapmıyor, sadece kıyıda avlanıyorsanız ve ihtiyaç halinde batmak istiyorsanız ekstra ağırlık almanızda sakınca yok. 130 kg için kara kıyı avlarında 15 kg kadar ağırlığa ihtiyaç duyabileceğinizi tahmin ediyorum.

 
Gönderildi : 16/07/2021 14:59
ceko reaksiyon verdi
 ceko
(@ceko)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Bilgilendirme için teşekkürler ederim sadece anlamadığım 3-4 metreye kıyafetle 70-80 kiloluk zııpkıncı zeminde 4 kg ile stabil kalabilmesi acaba dediğim bilmediğim bir teknık olabılırmı.Benim gözüken o ki kilo verip ekstra ağırlık almam gerekcek.

 
Gönderildi : 16/07/2021 15:10
Balıkdenizde
(@balikdenizde)
Mesajlar: 348
Prof. Üye
 

@ceko  70-80 kg bir dalıcının, 5 mm elbise ve 4 kilo ağırlık ile 3-4 metre derinlikte taşlara tutunmadan durabilmesi mümkün değildir.

 
Gönderildi : 16/07/2021 15:53
Paylaş :

©2025 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account