Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için spearfishingturkey@gmail.com e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba,
Genelde avlandıktan sonra balığı denizde temizliyor öyle eve gidiyorum. Ama bazen zamanım olmuyor ve balığı temizlemeyi eve bırakıyorum. Bu noktada emin olamadığım, öneri ve deneyimlerinizi merak ettiğim bir nokta var.
Balığı hemen yemeyeceksek; balığı temizleyip mi buzluğa koymalıyım yoksa temizlemeden direk buzluğa atıp yemeden önce mi temizlemek iyi ? 🙂
Bu yoğurdu sarımsaklasak damı saklasak 🙂
Teşekkürler ilginiz için.
bir de bu balığın fangri olduğunu düşündüm ama doğru mudur ?
@dgn ben genelde dalganın cok olmadıgı zamanlarda sudan cıkmadan suyun icinde balıgı temızlıyordum belimden cıkarıp icini ve pullarını temizleyip fileye koyuyordum boyle olunca kedılerde etrafınızı cok sarmıyor ve avcı turler varsa balıkları temızlemem bıttıkten sonra sudan cıkmadan bır tur temızledıgım bolgede agason da bekliyordum genelde küçük papaz balıkları gibi türler etrafiniza toplanıyor ama bir kez levrek ve ahtopot yakalamıslıgım var bu sekılde sansınıza baglı biraz
saklama kısmına gelince ben temizlenmis balıkları direk dondurucuya atıyordum yemeden once buzluktan cıkarıp hazırlamak rahat oluyor ve dolapta koku yapmıyor balık taze kalıyor bence temizlemeden koyunca ic organları buzu cozulurken bozuluyor ve kotu kokuyor bence once temızlemek daha iyi ama durumlar elvermeyınce sonra da yapmak bazen mantıklı olabılıyor size kalmıs
iyi dalıslar
Ben deniz kıyısında uğrasmayı hiç sevmem evde mutfak ortamında rahat rahat yapmak işime daha çok geliyor, tabi mutfak batmasa daha güzel olacak. Anlayacağınız biraz tercih meselesi oluyor. Bazıları kikla gibi derisi tulum çıkarılan balıkların dondurulup yarı çözük haldeyken soyulması daha rahat desede ben rahat edemiyorum mesela.
Balık sinarit palazı (yavrusu) bu boylar meraklı olup çok kaçmazlar yakın noktada atış yapmadan 5 agaşon yapsanız 5inede gelir. Atış yapmamayı tercih etseniz daha şık olur. Belki veliside merak edip gelir. 😊
Balığı temizleyip saklamak daha iyi. Vurulmadan önce yedikleri tam öğütülmemise midede bakteri oluşturmuştur zaten. Temizlemek daha sağlıkli olacaktır.
@zipkinci-ali Çok teşekkür ederim. Temizlik sonrası bir bakınmak güzelmiş. Güzel dalışlarınız olsun.
@zencuk Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yavru olduğunu bilmiyordum. tekrar teşekkürler.
Ben mümkün mertebe denizde temizlemeye çalışıyorum. Bazen hasat çok olunca ve yorgunluk da varsa direkt buzluğa atıyorum. Eğer balığı direkt pişirmeyeceksem tatlı suya değdirmiyorum. Çünkü bence lezzeti bozuluyor. Buzluktan çıkarıp tatlı suyla iyice temizleyip pişiriyorum.