Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dunlop 19mm lastik boğma katsayısı

5 Mesajlar
4 Üyeler
5 Beğeniler
1,841 Görüntüleme
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar, açık kafaya çevirdiğim 85 lik kalamar rebelle ikinci dalışımı gerçekleştirdim, ancak 2-3 metre derinlikteki 6-7 atışın sadece birinde balık vurabildim. Hele taşın önüne dibime kadar gelen iri karagözü nasıl kaçırdım hala akıl sır erdiremiyorum. Açık kafa tüfeğe alışma süreciyle mi ilgili yoksa lastik kombinasyonum mu zayıf bilemedim. Çevirme lastiği önceki kapalı kafadaki 18lik freesub lastiğe göre daha kolay kuruyorum.

Dunlop çevirme lastiği 3.1 katsayıyla 19 usta bir zıpkıncı arkadaş tavsiye etti, hani kurma problemi vs olur veya yetersiz kalırsa kısaltırsın diye biraz uzun bıraktığını söyledi.

Kullandığım standart formül :Son çentik delik mesafesi x 2 / 3.1 +2 cm

Datasheet teki önerilen uzama katsayısı ise 3.3 (max 3.5).

Sizce dunlop 3.1 katsayı yetersiz performans mı yoksa tüfeğe alışma süreciyle mi alakalıdır.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@ozbaltus

şiş kaç mm? Yakındaki balığı ıskalamanın lastiğin gücü ile ilgisi yok. Şiş hafif ise sapıyor olabilir. Derinlik çok az olduğu için kafa kalkıyor olabilir atış esnasında. Şiş yamuk olabilir.

Bunlardan bağımsız olarak hesaplarınızda kullandığınız formüldeki +2cm i formülden çıkarın. Çünkü aslında o 2 cm ve palamut boyunu germe mesafesinden düşmeniz gerekir.

Ayrıca 2-3 metre derinlikler için 17.5 mm lastik biraz daha iyi bir tercih. Veya 19 mm lastiği en geriye değil öndeki çentiğe takmak da başka bir yöntem.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozbaltus Bu tip konuların içinden çıkmak pek mümkün olmuyor 🙂 Neden mi ? Birincisi kapalı kafadan açık kafaya geçmişsiniz alışkanlık oluşana kadar ıskaya neden olabilir. İkincisi ise şiş ve lastik değişimi olmuş.

19 mm lastik için max uzama katsayısı 3.5 ise katsayı olarak 3.1-3.2 alınması kurulum rahatlığı ve atış olarak bence ideal.

Problemin kaynağını tespit amacıyla bir hedef olarak bir strafor parçası bulun ya da bir su şişesi. Straforu yada şişeyi suda asılı kalacak biçimde ayarlayarak 3-4 metre sığ suda hedefe değişik mesafelerde atış denemeleri yapın. En kesin sonucu bu şekilde alırsınız.

zıpkın ıska
Yanıt
Mesajlar: 136
(@ganos)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Dunlop sarı siyah , cressi g20 .. 19-19.5 mm lastiklere 3.4 katsayı alırım çift kalamada makaradan hafif ip açar. Seri avlarda keyifli olur.

Yanıt
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Tavsiyeleriniz için teşekkürler, en iyisi şimdilik Can üstadın tavsiye ettiği strafor işini denemek olacak. Alışana kadar bol bol atış yapmakta fayda var. Tüfeğe lazer pointer mı taksak ,fena fikir değil aslında:)

@sohayli şiş 6.5 mm 130 cm, şişte eğiklik gözükmüyor. Strafor testinden sonra performans hoşuma gitmezse dediğiniz gibi lastik kısaltıp tekrar deneyebilirim. Teşekkürler.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account