Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

18 mm lastik kaderim mi? Ya da kaderimse "çekerim"

5 Mesajlar
2 Üyeler
1 Beğeniler
237 Görüntüleme
motovet
Mesajlar: 96
Konuyu Başlatan
(@motovet)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese merhaba, arkadaşlar, bugüne kadar zıpkınlarımda hep 18 mm tek lastik kullandım. Şu anki zıpkınım 82lik Pathos kapalı kafa, üzerindeki şiş 6.25 mm, 130 cm. Bir tane de  Salvimar voodoo 95 açık kafa yolda geliyor. Ben bu 18 mm tek lastiğe mahkum muyum? Mesela tek 16 mm takamam mı? Neye göre karar vermeliyim? Bir de mesela 17.5 mm var. Yarım milim ne farkeder? Düşünmekten beynim yanacak. Belki de en iyisi deneyip görmektir. Ve son olarak, diyelim ki bir lastikte karar kıldım, çap olarak vs ama bir sürü marka var. Soru aynı: Neye göre karar vereceğim? Bilmem derdimi anlatabildim mi? Gelecek sorulara peşinen cevap vereyim, Marmara'da fırsat buldukca kara kıyı avı yapıyorum, önüme ne düşerse onu vuruyorum, maksimum derinlik 5 metre. Marmara dediysem Biga falan değil, Bostancı.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
motovet
(@motovet)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

Düzeltiyorum, Pathos'un üzerindeki şiş 120 cm, lastik sanırım 19 mm (kaplinli).

Yanıt
Mert Ozkan
Mesajlar: 9
(@mert-ozkan)
Yeni Üye
Katılım : 6 ay önce

18mm ile 17,5mm lastiklerin kalınlıklarından ziyade lastiğin karakterize özelliği daha önemli,0.5mm kalınlığın çok bir farkı olacağını düşünmüyorum.Toparlama hızı,sıcak ve soğuğa gösterdiği davranış farkı,iç delik çapı,ömür açısından dışarısındaki kaplaması vs vs. gibi etkenler mevcut.Kombinasyon yaparken lastiğinizi tüfeğinizin üzerindeki şişe göre yapmalısınız.Örneğin 6.25mm şişe yüksek katsayılarla sert bir lastik kullanırsanız bu şiş sığ sularda roket gibi gidecektir fakat vibrasyon yapma ihtimali yüksektir.İsabet açısından problem yaşayabilirsiniz ya da isabet çok iyi olsa bile 3,5m civarı tüfeğin boyuna göre uzak atışlar gerçekleştirmek istediğinizde şişiniz lastiğinizin enerjisini uzak mesafelere taşıyabilecek kadar kütleye sahip olmayabilir bu da şişinizin yeterli gücü uzak mesafelere aktarmakta zorlanması demektir.Ben 90 ve altı tüfeklerde eğer ki her derinlikte av yapacaksam 16mm small ıd bir lastiği alıp,6.5mm bir şişe yüksek katsayı ile kombine etmeyi doğru buluyorum.Tepme az,lastiğin kalınlığından dolayı torku düşük fakat toparlama hızı yüksek olduğundan vibrasyon yapmadan hızlı atışlar yapılabiliyor.Ayrıca 6.5mm şiş uzak atışlarda gücü ileriye taşımakta 6.25mm şişe göre daha başarılı.Her derinlikte av yapacaksam dememin sebebi ise small ıd lastiğin iç hacmi düşük olduğundan normal delik çaplı lastiklere göre derinlik arttıkça daha az performans kaybı yaşamak.İstikrar önemli,18mm yumuşak bir lastik 3m de çok iyi sonuçlar verirken 13m de atmıyor gibi hissettirebilir fakat 16mm bir small ıd lastikte bu durum yaşanmaz.Sizin yerinizde olsam,6.25mm şişe ya yumuşak bir 18mm,ya da 16mm bir small ıd tercih ederim.Fakat kesinlikle sert bir lastik tercihim olmazdı.6.5mm şişe ise 18mm ömrü uzun olan dışarısında kaplaması olan herhangi bir lastik takabilirsiniz.Badimin 90 lık tüfeğinde 19mm lik sigal reactive den sonra 16mm small ıd epsealon supernova kullandık.Atışlarda tepme az,derinlik arttıkça güçte yüksek bir düşme olmuyor ayrıca çok isabetli.Ben de halihazırda 18mm epsealon maori kullanıyorum.Daha önce bleu,apnea rose gibi lastiklerden sonra çok performanslı geldi.Tek 18mm için maoriyi önerebilirim ne sert ne de yumuşak bir lastik.Umarım açıklayıcı olmuştur sağlıcakla dalın 🙂

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
motovet
(@motovet)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@mert-ozkan uzun ve ayrıntılı cevap için çok teşekkür ederim. Benim için akademik düzeyde bir bilgi. Fazlasıyla açıklayıcı oldu. Kaleminize, emeğinize sağlık.

Yanıt
Mert Ozkan
(@mert-ozkan)
Katılım : 6 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 9

@motovet Rica ederim 🙂

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account