Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kulak Eşitleme Nasıl Yapılır-Serbest Dalış Teknikleri-Zıpkınla Balık Avı

1 Mesajlar
1 Üyeler
4 Beğeniler
9,769 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2733
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Şnorkel ve maskeyle deniz tabanını seyrederek yüzerken ilginç bir şeyle karşılaştığınızda dalış yaparak yakından bakmak ya da dipteki nesneyi alıp su yüzüne çıkarmak isteyebilirsiniz. Eğer derinlik fazlaysa dibe varmamadan kulaklarınız ya da alnınız ağrır işte bu durumda yapmanız gereken şey kulak eşitlemedir.

Kulak eşitleme : Basınç değişimi sonucu ortaya çıkan kulak zarı çökmesini ağızdan orta kulağa hava göndererek gidermektir. Dalış derinliği arttıkça basınç artacağından dolayı kulak zarı çökmesi de aynı oranda artacaktır. Kulak zarının çöktüğü taraftaki bölüm orta kulaktır. Orta kulak kulağın bir tarafı kulak zarıyla kapanmıştır ancak diğer tarafı östaki borusu ile ağız içerisine bağlanır.

En basit Şekilde Kulak Eşitleme Nasıl Yapılır?

1- Nefes alın ve ağzınızı kapatın. Aldığınız nefesi tutun.

2-Burun deliklerinizi tek elinizle kapatın.

3-Tek yapmanız gereken şey sümkürmek (burundan hava vermeye çalışmak) o kadar. Sümkürürken burnunuzu tuttuğunuz yerin hemen üst kısmı, burnunuzun her iki tarafı da sümkürme hareketiyle hareketlenmeli (şişmeli)

Sümkürme hareketini lütfen bir anda kulaklara aşırı basınç uygulayacak şekilde değil. Kademeli şekilde uygulayın. Önce bir kulağınızda ufak bir çıtırtı ardından tık diye bir ses duyacaksınız burundan üflemeyş kesmeden devam ederseniz aynısı bu sefer diğer kulağınızda olacak. İki kulakta da aynı şey olana kadar burundan hava vermeye devam edin.

Dalış Sırasında Kulak Eşitleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerkenler

Basıncı hissetmeden, kulaklarda ağrı ortaya çıkmadan kulak eşitlemek en güzelidir. Dalışa başlamadan önce yüzeyde iken bir kez eşitleme yapmak önerilir. Dalışa başladıktan sonra sık sık dibe varana kadar kulak eşitleme yapılmalıdır.

Dalış sırasında eşitleme sorunu yaşanırsa dalış yarıda kesilmeli ve yukarı çıkılmalıdır. Eşitleme yapmadan dalışa ısrar etmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kulaklara hava gönderirken havanın şiddeti iyi ayarlanmalı. Artan oranda hava göndererek kulaklar zorlanmadan eşitlenmelidir.

Yukarıda anlatılan kulak eşitleme yöntemi en basit eşitleme yöntemidir. Bu eşitleme yöntemi ile sığ sularda maske-şnorkel ve palet ile dalışlar yapabilirsiniz. Daha ileri seviye serbest dalıcı ve zıpkıncıların kullandıkları kulak eşitleme teknikleriyle ilgili forumda videolu anlatımlar bulabilirsiniz.

 
Gönderildi : 25/09/2020 00:35
Metin, TheHustla, dodogildo and 1 people reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account