Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Herkese merhaba. Hep zıpkın hep balık muhabbeti olmaz diyerek bu yazımda parmak ısırtan bir lezzet olan Antakya Tepsi Kebabı nın orjinal tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Eli maharetli zıpkıncı dostlar bu tarifi mutlaka deneyin 🙂
Bu bölüm altında hobileriniz ve maharetli olduğunuz konularda yeni konu açmaktan çekinmeyin. Burada biz bizeyiz 🙂
Tepsi Kebabı Malzemeleri
- 600 gr dana kaburga, 400 gr yağlı koyun eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 bağ maydanoz,
- 2 adet orta boy soğan (soğanlar küçükse 5 adet koyabilirsiniz)
- 1 baş sarımsak
- 3 adet orta boy kapya biber, 3 adet yeşil biber, acı sevenler kafi miktarda süs biberi kullanabilir.
- 2 adet orta boy patates, 3 adet orta boy domates
Soğan ve sarımsaklardan başlayarak sebzeleri zırhtan geçirin. Eğer ilk defa zırh kullanıyorsanız muhtemelen soğanlar videodaki gibi sizden kaçacaktır. Videodaki şekilde iri soğanları yavaş hareketlerle biraz ufalttıktan sonra daha seri hareket ederek işleme devam edebilirsiniz. Biberleri ve diğer malzemeleri de zırhtan geçirin. Aslında tüm sebzeleri mutfak robotuna atabilirsiniz, ancak sebzeler mutfak robotuyla parçalanınca sularını bırakıyorlar ve bence resmen helak oluyorlar. Biraz zahmetli bir iş olsa da, lezzet uğruna ben, zırh kullanma taraftarıyım.
Son olarak eti ekleyip zırhlamaya devam edin. Sebzelerle eti zırh yardımıyla iyice birbirlerine bağlıyoruz. Et kıvama geldikten sonra 2 kaşık tuz. 2 kaşık toz biber, bir kaşık karabiber ekleyip biraz yoğurun. Tepsi kebabının en önemli aşaması eti tepsiye güzel bir şekilde basmaktır. Bu yemek için ben toprak güveç tepsisi kullanmayı tercih ediyorum. Sizlere de tavsiye ederim.
Eti elinizle tepsiye dengeli şekilde yaymanız gerek. Tepsiye bastığınız kıyma ne çok kalın ne de çok ince olmalı, tepsinin farklı noktalarını parmağınızla kontrol ederek etin kalınlığını ayarlayabilirsiniz. İlk önce patatesleri kıymanın üzerine videodaki gibi yerleştirin. Daha sonra patatesleri elinizle ayçiçek yağı kullanarak biraz yağlayın.
Önceden 220 dereceye ayarlanmış fırına bu şekilde tepsiyi sürün ve yaklaşık 15 dakika pişirin. Yaklaşık 15 dakika sonra tepsiyi fırından çıkartın. Tepsideki et ve sebzeler videodaki gibi suyunu bırakmış olmalı. Tepsiyi daha iyi görebilmeniz için yakından çekim yapıyorum.Tepsideki su ile bir kaşık salçayı sulandırın. Salçalı suyu dökmeden önce domates ve biberleri tepsiye yerleştirin .
Denk geldiğim çoğu tarifte tüm malzemeyi tepsiye koyup fırına sürüyorlar. Ayrıca salçayı ekstra su kullanarak açıp tepsiye döküyorlar. Zaten etin ve sebzelerin suyu var birde salçalı su eklenince tepsi kebabı et haşlamaya dönüyor.
Evlerdeki fırınlarda tepsi kebabı yapabilmenin püf noktası, Yemeğin su miktarını güzel ayarlayabilmekten geçiyor sonuçta evlerimizdeki fırınlar bir odun fırını gibi değiller. aman dikkat. Son olarak salçalı suyu ekleyin ve tepsiyi tekrar fırına sürün. Yaklaşık 40-45 dakika sonra Antakya usulü tepsi kebabınız hazır. Lop lop et pıt pıt yağ olsun.
Daha güzel tarifler için bu videoya beğeni bırakarak facebook sayfanızda ya da watsap üzerinden dost ve akrabalarınızla paylaşmayı unutmayın.
Tepsi Kebabı Tarifi Videosu
@abit-ayan sağol dostum zırh lazım olursa haber et 🙂
Artik gelirsek elinden yeriz yada sen gelirsen burda sana yaptiririz :))) Eline saglik her is geliyor elinden...
@ridvan her zaman beklerim. Gelemezsem yada buluşamazsak bir gün diye videolu tarif yayınladım 😆 Bir gün al malzemeleri geç mutfağa koy videoyu karşına akşam yemeği senden olsun 🙂 yengeme güzel bir sürpriz yap 🙂