Yağmurdan sonra Den...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yağmurdan sonra Denize girmek

4 Mesajlar
3 Üyeler
13 Beğeniler
1,319 Görüntüleme
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Yağmur yağdıktan sonra 48 saat denize girmeyin!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, pek çok insanın hatalı davrandığı bir konuya dikkat çekti. Yağmur yağarken ya da yağmur yağdıktan sonra denize girenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok... Peki, özellikle aşırı yağışlardan ya da sellerden sonra neden denize girmemeliyiz? Prof. Dr. Nurgül Ceran, bu hataya düşülmesi durumunda Hepatit A, diğer bağırsak enfeksiyonları, farelerden geçen leptospiroz gibi hastalıklara maruz kalabileceğimizi söyledi...


Yağmurun ardından neden denize girilmemesi gerektiği konusunu sorduğumuz Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, şu yanıtı verdi: "Gelişmiş ülkelerde bu tür uyarılar halka hep yapılır. Denize yağışlardan sonra 48 saat girilmemesinin nedeni; aşırı yağışlarda kanalizasyonların taşması, fabrika, çiftlik gibi alanlardaki gübre vb. kimyasalların yıkanarak yağmur sularıyla birlikte denize taşınmasıdır. Aşırı yağışlar sonucu yağmur sularıyla denize taşınan kimyasal maddeler ve diğer kirleticilerin deniz suyunda seyrelmesi için en azından iki gün beklenmesinde yarar vardır. Yağmur suları ve kanalizasyon sularının tahliye hatlarının ayrı olmadığı yerlerde aşırı yağışlar kanalizasyon kanallarına girip kanalizasyondaki pis suyun etrafa ve denize de taşınmasına neden oluyor. Bu nedenle şehirlerde, dere ağızına yakın yerlerde özellikle dikkat edilmelidir."

 
Gönderildi : 22/08/2022 20:19
OSMAN BELEK, Alper, Xentospy and 3 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@ridvan Paylaşım için teşekkürler abi

 
Gönderildi : 22/08/2022 23:17
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 
Gönderen: @ridvan

aşırı yağışlar kanalizasyon kanallarına girip kanalizasyondaki pis suyun etrafa ve denize de taşınmasına neden oluyor. Bu nedenle şehirlerde, dere ağızına yakın yerlerde özellikle dikkat edilmelidir."

levrek merasına girme demiş direkt. 😆yazıyı okuyunca daha çok giresim geldi.

 
Gönderildi : 23/08/2022 00:16
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Valla yazı denk geldi paylaştım doğruluk payı varmı var levrek varmı onada bakmak lazım yağmur yağsın 🤣🤣🤣

 
Gönderildi : 23/08/2022 13:52
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account