Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ahşap zıpkın sephiye kurşunu ayarı

4 Mesajlar
3 Üyeler
3 Beğeniler
169 Görüntüleme
Mesajlar: 9
Konuyu Başlatan
(@gokhanokcu35)
Yeni Üye
Katılım : 9 ay önce

IMG 20240207 WA0030

Herkese merhabalar. Dalışa 2023 haziran aylarında başlayıp şimdilerde kendi ahşap zıpkınını yapan hobidaşınız olarak sizlere bir sorum olacak. Aşağıya yaptığım zıpkının fotoğraflarını paylaşacağım. Sorum şudur. 90 lık Roller zıpkın yaptım. Kurulu iken dahi su üzerinde yüzerliği gayet güzel. Ok gibi duruyor. Fakat agaşona indiğimde zıpkın kafa kaldırıyor ve düz tutmakta zorlanıyorum. Bu da haliyle düz tutmak için güç sarf etmeme neden oluyor  ve dip süremi dalış konforumu etkiliyor. Daha önce bu işle uğraşan hobidaşlarım varsa zıpkının altına yuva açıp kaç gram kurşun eklemeliyim. Bilgi verirseniz çok sevinirim. Dalın sağlıcakla.

IMG 20240207 WA0029
IMG 20240207 WA0028
IMG 20240207 WA0027
IMG 20240207 WA0026

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
(@gokhanokcu35)
Katılım : 9 ay önce

Yeni Üye
Mesajlar: 9
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba öncelikle elinize emeğinize saglik

Sephiye ayarı için ağırlığı siz belirleyebilirsiniz biz burdan 10 Gr. Ağırlık tak 50 Gr ağırlık tak diyemeyiz.

Sephiye ayarlamak için  yapmanız gereken tek şey 5-10gr. Ağırlığında kurşun ayarlamak ve en basit yöntem olarak test etmek icin kafada bir yere  tek tek deneyerek ekleme çıkartma yaparak test etmek. Test için en kolay yöntem çift taraflı bant olur. Çift taraflı bant üzerine ağırlık ekleyerek cikartarak doğru sehpiye ayarını bulduktan sonra ahşap zıpkın üzerinde uygun yere montajını yapıp sabitleyebilirsiniz. Ahşap üzerine açacağınız delikleri nasıl düşünürsünüz yada ağırlıkları hangi şekil de yaparsınız bilmem fakat 1 ağırlık deliği fazla açın yarin bir gün şiş değiştirdiğinizde tekrar uğraşmayın tapa yi açıp kurşun ekler yada çıkartır işinizi bitirirsiniz

Aşağıda sehpiye ayarı yaptığım bir ahşap zipkinim.  1 metre suda neredeyse nötr  bence gayet yeterli

https://youtube.com/shorts/mwzTsw6iVlE?si=ll-oZR8zLSuKLwmM

Yanıt
Wolfenstein
Mesajlar: 293
(@wolfenstein)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Kardeşim oto lastikçilerde yapıştırma kurşunlar olur. her gramda bulunan bu kurşunlardan farklı gramajlarda satın al, denize git ve burada doğru ağırlığı bulana kadar zıpkının kafa kısmına altından ağırlık yapıştır. Doğru ağırlığı bulunca bu gramajı matkapla deldiğin kafa kısmının içine eritip dökersin.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account