Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

SUBEA 540 - BOT TİPİ ŞİŞME ŞAMANDIRA

7 Mesajlar
5 Üyeler
15 Beğeniler
2,701 Görüntüleme
kaanc
(@kaanc)
Mesajlar: 59
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba, yeni aldığım dalış şamandırasının özelliklerinden bahsedip, fotoğraflarını göstereceğim.

https://www.decathlon.com.tr/540-bot-tipi-samandira-id_8563266.html

DJI 0795

Bu şamandırayı, karadan açık denize doğru uzun mesafeler yüzeceğim için tercih ettim. içerisine malzeme çantası koymak ve su, şekerli atıştırmalar gibi malzemelerin koyulabilir olması önemli olduğundan bu boyut bir şamandıranın uygun olacağını düşündüm.

kapalı hali çok hafif ve ekstra bir şeye ihtiyaç duymadan taşınabiliyor. aslında livar olarak da kullanılan çantasında taşıma halkaları olsaymış daha iyi olurmuş, bu hali ile sırtımda 30 litrelik su geçirmez çanta (içinde dalış malzemelerimin bulunduğu) ile bunu elimde taşıyarak rahatlıkla araçtan deniz kenarına kadar gelebildim, ağır olmadığından elde taşıması rahatsızlık vermiyor. dalış sırasında ihtiyaç duyduğunuz her şeyi bot içerisinde taşıyabiliyorsunuz.

deniz kenarında 5-10 dakikalık bir hazırlık ile (şişirme, çantasını livar olarak yerleştirme, diğer malzemeleri giyme ve çantayı bot içinde sabitleme) hemen suya girebiliyorsunuz.

decathlonun bot tipi kanolarındaki malzeme ile birebir aynısı kullanılmış o yüzden çok kaliteli bir dokunuş hissi var, rahatsız etmiyor, oldukça sağlam gözüküyor. şişme kanolarını yıllarca kullanan arkadaşlarım var, yırtılma ve sökülme gibi sorunları hiç yaşamadılar.

DJI 0764
DJI 0765

bot üzerine uzanarak veya oturarak ilerleyebiliyorsunuz. uzanarak gittiğinizde elde ettiğiniz hız nerdeyse yüzme hızınıza eşit. ön kısımlardaki tutma yerleri ile çok rahat tutup üzerine binebiliyorsunuz, alt kısmındaki destekler ile sizi rahatsız eden hiç bir şey bulunmuyor.

su altından çıkıp bot üzerindeki malzemelere ulaşmak da çok rahat.

zıpkınımı daha önceki dalışımda suya düşürdüğüm için bu dalışta av yapmak değil de hem konyaaltı falezlerde aslan balığı olup olmadığını kontrol etmek, hem de bot ile gidebileceğimiz mesafeyi görmek için denizde olduğumuzdan livara balık koyma konusundaki performansını bilmiyorum. varyanttan, yat limanına doğru tüm falezleri dolaştık.

DJI 0784

yaklaşık 3.5-4 saatlik gezimiz sırasında hiç yorulmadık, rahatça yüzüp, ilerleyip dalışlarımızı yaptık.

DJI 0515

çok dalmayan dalış buddyleri için de gayet konforlu bir alan sunuyor, soğuk sudan etkilenmeyi minimuma indiriyor.

uzun mesafeler yüzenlere rahatlıkla tavsiye edebilirim.

DJI 0755 copy
 
Gönderildi : 26/07/2021 12:54
OSMAN BELEK, gkhnkck1990, Barracuda and 3 people reacted
(@ugurinann94)
Mesajlar: 10
Yeni Üye
 

Merhaba, aynı bottan bende aldım, tecrübelerimden bahsedeyim. Kullandığım ilk gün hava biraz bozuktu, d ring ve karabina yardımı ile kemerime bağladım. Dalgalar 40-50 cm olmasına rağmen çekerken çok zorladı. Üzerine binmeyi denedim, bu seferde sürekli inip çıkmaktan çarptı. Apnea nın yarım kiloluk şamadıra kurşunu ile kullandım ancak hafif rüzgarda bile kurşunu dipte sürükleyip götürdü. Onun dışında bir eksisi yok, gayet kullanışlı.

 
Gönderildi : 26/07/2021 16:54
OSMAN BELEK, Barracuda, ONR6NKOC and 1 people reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

İyi günlerde kullanın. Umarım bilinçsiz tekne sahipleri başı bos sahipsiz birsey sanıp almaya yeltenmezler.

 
Gönderildi : 26/07/2021 22:36
gkhnkck1990 reacted
kaanc
(@kaanc)
Mesajlar: 59
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc öyle bir durumda dalış bayrağının üstüne bir tane de tekne sahiplerinin rahatça anlayabileceği zıpkıncı sancağı çekmek gerecektir.

şamandıra kullanımı yaygınlaştıkça bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

 
Gönderildi : 27/07/2021 09:06
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@kaanc dalış şamandıranızı forumda yeni konu açarak bizlere tanıttığınız için teşekkürler. Google da Subea 540 bot tipi şamandıra için arama yapan hobidaşlar için güzel bir kaynak oldu bu yazı.

şamamdıranızı keyifli ve bol avlı dalışlarda kullanmanız dileğiyle iyi forumlar.

 
Gönderildi : 27/07/2021 11:01
kaanc reacted
(@aytac)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

@kaanc merhaba subea 540 dalış şamandırasından bende de var. Tatsız bir şekilde subap denizde çıktı ve dalgada kayboldu. Yedek bulma ihtimalim var mı, bilgisi olan var mı?

 
Gönderildi : 30/08/2022 13:55
kaanc
(@kaanc)
Mesajlar: 59
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@aytac Merhaba, birebir subea 540 için subap bulamasanız bile decathlonda kanolar ve sup'lar için yedek subaplar satılıyor. muhtemelen talep etseniz subea 540 için de subap temin edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 30/08/2022 14:58
OSMAN BELEK reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account