Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Suunto D5 dalış bilgisayarı detaylı inceleme (ve koruma aparatı)

8 Mesajlar
6 Üyeler
12 Beğeniler
4,104 Görüntüleme
(@yahya)
Mesajlar: 17
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 
IMG 20200804 WA0035
IMG 20200804 WA0034
IMG 20200804 WA0036
IMG 20200804 WA0038
IMG 20200804 WA0037

Arkadaşlar bundan üç ay kadar önce daha konforlu dalışlar yapabilmek amacıyla dalış saati (bilgisayarı) almaya karar verdim uzun araştırmalarım sonucu D5 te karar kıldım. D5 serbest dalış yapanlar için özellikleri fazla olan bir saat belki ama günlük yaşamda da kullanmak istemem D5 almamın önemli nedenlerinden birisi. Aslında 3 saat arasında kaldım suunto D5, shearwater teric ve garmin descent mk1 (favorim shearwater teric di bu arada)

diğerlerini tercih etmememin ilk nedeni bütçemi aşmış olmaları(duygusal neden) ikincisi Shearwater ın türkiye distribütörü yok, bildiğim kadarıyla türkiye de satışı da yok. Bir sorun çıkarırsa epey uğraştırır.

Bu saydığım markalar zıpkınla balık avlayanlar için çok gerekli saatler değil açıkçası ancak dediğim gibi ben günlük yaşamda da kullanacağım için bir de ilerde tüplü dalış yapmayı isteyebilirim, o zaman da ihtiyacıma cevap verecektir. Gelelim D5 özelliklerine:

Öncelikle saatin benim açımdan olumsuz sayılabilecek tek özelliğini söyleyeyim de sonra bol bol öveyim rahatça 🙂

Saat lityum iyon bataryaya sahip yani şarj edilebilir. Batarya dalış modunda (free modda diğer modları denemedim)iken kendi tecrübeme göre 8 saat dalış yapabiliyorsunuz (Aralıksız tecrübe ettim). Daha da yapabilirdim ama benim takatim o kadar. Batarya ömrü dalış modunda aşağı yukarı bu  kadar. Normal günlük kullanımda 1 hafta yetiyor.Benim için gayet yeterli sorun oluşturacak tek senaryo 12 saatten fazla dalış yapmak ki böyle bir şey bizim için çok tehlikeli bunu eliyorum. Dalış kampına gidecekseniz bir kaç gün yanınızda taşınabilir şarj cihazı götürmelisiniz.

saatin ekran parlaklığının beş kademesi var ona göre de batarya ömrü uzayıp kısalabiliyor.6-12 saat arası dalışa elvermesi bundan ötürü.Bir gün boyunca saati kullanmadığınızda ya da şarj olurken derin uykuya geçiyor bir tuşa basınca uyanıyor bu da pil ömrünü artırıyor.

pusula var çok kolay kalibre ediliyor.

Renkli ekran var.

Paslanmaz çelik çerçeve güçlendirilmiş kompozit kasa ve mineral cam

Ağırlık 90 gr

Ayarlanabilir arka ışık var ve led

ekran çözünürlüğü 320*320

güncellenebilir yazılım var

serbest dalış ömür boyu hafıza kaydı yapabiliyormuş aldığımdan beri kaydetti (tecrübe etmek için bir ömür lazım:))

Bir dalış gününüzden diğerine geçen zamanı da gösteriyor 100 saate kadar(tahrik edici bir özellik şu kar saattir dalmıyorum diye dalışa gidiyorsunuz)

Saatle telefon entegre olabiliyor aynı zamanda bilgisayarda olabiliyor.

Bluetooth özelliğiyle telefonunuza gelen aramalar saate de geliyor aynı şekilde mesajlarda geliyor. Mesajları okuyabiliyorsunuz ama telefonu cevaplayamıyorsunuz 🙂 çok şeyde beklememek lazım.

başlangıç-bitiş zamanı her bir dalış için, yüzey zamanı, maximum derinlik ve maximum derinlikte sıcaklık

dalış alarmı derinlik alarmı var. 5 tane farklı derinlik alarm artı titreşim şeklinde kurabiliyorsunuz. Aynı zamanda dip süresiyle ilgilide birden fazla alarm kurabiliyorsunuz.

Daha bir sürü başka şeylerde var ama benim şimdilik kullandıklarım bunlar.

Şimdi saate fiziksel güvenlik sağlamak için ekran koruyucu yanında geliyor ama sadece cama yapıştırıyorsunuz çerçeveyi korumuyor. Ben telefonlarda kullanılan kırılmaz camlardan alıp saate göre kestim ekrana onu taktım

Saatin yanında saatle uyumlu siyah kordonu aldım. Dalışlarda onu günlük yaşamda lime kordonu kullanıyorum.Kordın değişimi maximum 30 saniyenizi alır. çok kolay değişebiliyor. Saatin çerçevesini korumak için 1.6 mm şeffaf pvc masa örtülerinden aldım saate göre kestim. Onu da biraz ısıtıp saat ekranı genişliğinde bir bardak yardımıyla saate çerçevesini yandan da koruyacak biçime getirdim. Böylelikle kasanın çizilmesini de önlemiş oldum. Son olarak o kordondaki beyaz bağcığı da kordon kopup saatin düşmesine karşı taktım. Olur  da kordon koparsa saat kolumdan düşmesin.

Bir de saat dalışta olmazsa olmazlardanmış. Saati aldıktan sonra dalışlarınız düzene giriyor. Alıp almama konusunda tereddüdü olan arkadaşlar varsa kısa zamanda bir herhangi bir dalış saati edinsin çok yardımı dokunacaktır.

Şimdilik bu kadar olabildiğince açık yazmaya çalıştım kafasına bir şey takılan olursa sorabilir.

Dalın sağlıcakla...

 
Gönderildi : 04/08/2020 16:01
ozansefer, Haktan N., ONR6NKOC and 1 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@yahya öncelikle dalış saatiniz hayırlı olsun. Dalış saatinizi forumda yeni konu açarak bizlere tanıttığınız için teşekkürler. Böylelikle bu saat ile ilgili hem forumdaki hobidaşlarımız hem de internette Suunto D5 Dalış Saati ile ilgili kullanıcı yorumu arayan diğer hobidaşlarımız sizin açtığınız bu konuya ulaşarak bilgi sahibi olabilecekler. 

Forum olarak kullandığımız dalış malzemeleri ile ilgili inceleme konuları açarsak. Türkiye'nin en güncel bilgi kaynağı olarak insanlara fayda sağlayan bir platform olarak devam edebiliriz diye düşünüyorum. Keyifli dalışlar dilerim

 
Gönderildi : 04/08/2020 16:16
yahya reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Sunto saatleri çok beğeniyorum ve günlük kullanım için çok güzel.

Kalitesine asla birşey diyemem ama pil değişim ücretleri ve bu surumceme beni bu saat konusunda çok düşündürüyor.

Kaliteli olması her pil değişiminde 300-400 TL vermek bana biraz garip geliyor.

 
Gönderildi : 05/08/2020 20:25
Barracuda and yahya reacted
(@yahya)
Mesajlar: 17
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@bbatuhan buğra D5 bataryalı dediğim gibi şarj ediyorsun tek dezavantaj denilebilecek nokta o. Cep telefonu gibi her dalış sonunda şarj edeceksin. Renkli ekran olması böyle bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Ama benim için çok da sorun teşkil etmiyor açıkçası:)

 
Gönderildi : 06/08/2020 00:58
Barracuda reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

@yahya evet yazıdan sonra farkt ettim şarjlı modelmis bu avantajlı.

Bu hoşuma gitti.

 
Gönderildi : 06/08/2020 12:15
Barracuda and yahya reacted
(@ismailguler)
Mesajlar: 15
Yeni Üye
 

Suunto dalış bilgisayarları konusunda gerçekten çok başarılı demas parça ve servis konusunda gerekli desteği sağlayan bir firma maalesef fiyatlar biraz yüksek ama kaliteli ürünler ülkemizde böyle aynı D5 modelini kullanıyorum şarj edilebilir olması verileri telefona kablosuz aktarılması renkli geniş ekran ve tüplü dalışada elverişli olması birçok artısı uyku modunda beklediği zaman şarjı uzun süre gidiyor günlük kullanımda şarjı yaklaşık 1 hafta gidiyor alacak arkadaşlara tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 13/12/2020 14:47
Barracuda reacted
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

Merhaba dalış sırasında gps özelliğinide kullanıyormusunuz? yani bilgisayara aktardığınızda dalış derinlik süre vb bilgilerle beraber haritada noktada gösteriyor mu?

 
Gönderildi : 13/12/2020 15:56
Barracuda reacted
(@tuncay-cetin)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

@yahya , "Bluetooth özelliğiyle telefonunuza gelen aramalar saate de geliyor aynı şekilde mesajlarda geliyor. Mesajları okuyabiliyorsunuz ama telefonu cevaplayamıyorsunuz 🙂 çok şeyde beklememek lazım." yazmışsın. Bende de D5 var ama gelen aramayı görme, mesaj okuma gibi özellikler yok. Bunu sonradan saatin yazılımı güncelleyerek mi yapıyoruz ve nasıl?

Teşekkürler

 
Gönderildi : 28/09/2022 10:42
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account