Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Apnea şamandıra kurşunu(Ürün incelemesi)

4 Mesajlar
4 Üyeler
6 Beğeniler
833 Görüntüleme
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba.

Teoride çok kullanışlı görülen ürünle ilgili fikirlerimi paylaşacağım.

sam 2

Ürün resimde gördüğünüz Apnea şamandıra kurşunu. Dalış bölgesinde şamandırayı sabitlemek ve yüzüşe geçtiğimde kemere bağlayıp rahatça yüzebilmek için aldım. Ürün ağırlığı göz korkutmasın. Dalışta 500gram hassasiyetine sahip bir ağırlık ayarı yapmadıysanız çok etkilemiyor. Kemere direk oturup, kemerde düzgün duruyor gibi görülüyor.

Yüzüşe başlayınca iş biraz değişiyor.

Suda hareket ettikçe kemer ve kurşun da hareket ediyor. Biraz şamandıranın hareketi, biraz dalga hareketi derken kemerde durmuyor ve direk düşüyor.

Bir elle sürekli kontrol etmek gerekiyor.

Üzerindeki metal halkayı kullanarak, küçük bir mühendislik deneyip düşmesini engelleyecek bir çözüm bulmaya çalışacağım. Benden önce bir çözüm varsa aydınlatırsa sevinirim.

Taş bulunca işaretlemek ve şamandırayı daha konforlu kullanmak isteyenlere tavsiye ederim ama şu kemerden düşme sorununu çözdükten sonra 🙂

 
Gönderildi : 01/02/2021 12:42
Abit Ayan and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@sezerenturk benim kullandığım dalış kemeri labrax 5 mm kalınlığında. Şamandıra kurşununu taktıktan sonra kendiliğinden çıkma gibi bir problem yaşamadım. Ancak yüzerken ya çıkarsa diye de hep aklıma takılır 🙂

Belki bu konu ile ilgili farklı çözümler üreten hobidaşlar vardır forumda. Konuyu takipteyim.

 
Gönderildi : 01/02/2021 14:10
Abit Ayan reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@sezerenturk ben bu ağırlıktan kullanmıyorum fakat elimle çekiyorum diğer eldede zıpkın tam gaz devam tavsiye ederim giderken ani karşılaşma vs lerde sorun olmuyor ( illa ki kemere takacam kaymasın oynamasın dersen belindeki ağırlıklardan birini gevşet dalış bıçağı takar gibi ağırlığı kurşunla kemer arasına tak hiç oynama yapmaz ) sağlıklı dalışlar

 
Gönderildi : 01/02/2021 14:42
Barracuda reacted
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

Merhaba karabina takabilirsiniz kemere belki  halkayıda karabinaya takıp sabitlemeye çalışabilirsiniz.

 
Gönderildi : 01/02/2021 20:00
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account