Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] İmrozsub 7mm

11 Mesajlar
7 Üyeler
12 Beğeniler
2,040 Görüntüleme
Emir.ismail
(@emir-ismail-67)
Mesajlar: 50
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba arkadaşlar malum kış ayı elbise arayışına girecek arkadaşlar için jarse modellerde hatırı sayılır bir marka olan imrozsubun mystic brown modeli hakkında bir iki teknik bilgi ve deneyimimi paylaşmak istiyorum.

Yerli markalarımız piyasada elbise ve karbon pala hususunda epey bir yol katetmiş durumda imroz ise yerli kategoride fiyat ve kalite olarak üst sıralarda ve bir markadan beklenti ve talebin cevabınu bu yönden düşünmek gerekli.

İlk olarak elbisenin kalıbına değinecek olursam 1.75 boy 80+-2 kga sahibim omuzlarım ve bel çevrem ziyadesiyle geniş markanın beden tablosuna göre bana biçilen L beden ve tabiri caizse 'cuk' oturmakta markanın özel dikim yaptığıda aklınızda bulunsun.Kol bacak uzunluğu bel boyun çevresi oldukca yerinde ve rahat. Bazı markaların boyun bölgesinin dar, tokanın bulunduğu ağ kısmının kısa tutulup kasık bölgesini rastsız etmesi,bel bölgesinin potluk yaptığı vs gibi sorunlar ortada. Bu ölçülerde başka markalarda bu sıkıntıların bazısını yaşadım içiniz bu yönden bu markada rahat olsun.

7mm ile karadenizde geçen kışı bu elbise ile geçirdim kış ayı erkek ayı sloganıyla yola çıkmaktansa gerçekleri göz ardı etmeden kış dalışının max. 2 saat olması taraftarıyım. 2 saat için bu elbise karadenizde sizi üzmez bel bacak yüz kısmındaki contanın bulunması sürekli içeriye su almasına engel ve haliyle cabuk ısı kaybına sebep olmamakta.

Elbisenin neopren kumaşı shecio esnekliği gayet yerinde baska markalarda olan koku vs yok. Jarseye gelecek olursak renk ve desen konusunun ava çok katkı sağladığını düşünmüyorum keyfinize zevkinize kalmış pantolonun ağı ve sırt ağırlığı takılan yerlerdeki sürtünmelerden dolayı zamanla jarsede bir yıprama söz konusu olmakta. Diz ve popo kısmındaki kevlar korumalar muazzam çoğu marka maliyeti düşürmek adına bundan uzak durmakta ki elbiselerin zamanla en çok yıpranan bölgeleride malum bu yerler.

Göğüs dayaması ise acıkcası imrozun bu modelinde pek hosuma gitmedi 5mm de daha önce kullandığım imrozun dayama kısmı çok iyi ve kaliteli idi kaymaz bir tabanı vardı bunda ise jarse üzerine bant gibi şeritler var elbisede hoşuma gitmeyen yönlerden biri bu. Elbise hususunda yerliye yönelinmesi taraftarıyım hem geri dönüş için hemde destek için. Herkesin kesesine ve beklentisine görede şartlar değişebilir tabi malum fiyatlar iyice kabardı iyi araştırıp doğru kararlar verilmeli.

Bunun dışında aklınıza takılan olursa cevaplayabilirim herkese sağlıklı dalışlar

20200418 103542
20200418 103557
20200418 103525
20200418 103619
 
Gönderildi : 04/11/2020 20:16
Rıdvan (scotchsoda), ONR6NKOC, Abit Ayan and 4 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@emir-ismail-67 inceleme için teşeklürler. Yeni bir elbise alma düşüncem var ve incelemesini yaptığınız elbise aklımda olan markalar arasında.

Forumdaki bence en kıymetli paylaşım türlerinin başında üyelerimizin kendi kullandıkları, teceübe ettikleri dalış malzemelerini forumda eksi ve artılarıyla birlikte detaylı bir biçimde anlattıkları gönderilerdir.

Mesela bu konu yayınlandıktan 1-2 hafta sonra google tarafından kayda alınacak. Ve bu elbise ile ilgili internette araştırma yapan bir hobidaşımız googla "imrozsub 7mm" yazdığında bu yazı karşısına çıkacak ve bir kullanıcı yorumu okumuş olacak. Elbise ile ilgili fikir sahibi olabilecek.

Elbise incelemesi için teşeklürler. Emeğinize sağlık 👏👏👍

 
Gönderildi : 04/11/2020 23:30
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@emir-ismail-67 7 mm elbise bende düşünüyorum fakat keşke yerli firmalarımız da diğer firmalar gibi biraz fiyatta uygun tutsalar. mesala A markası 750 tl ise bu 1250 tl ise mecburen yabancı sermayeden almak durumunda kalacağım. he demiyorum ki kaliteli olup çok ucuz olsun ama bahsettiğiniz gibi bu ara her şeyin fiyatı arttı alım gücü zorlaştı.

mesala ben şuan elbise alamaz isem yelek alayım diyorum 200 tl civarı

bu arada bahsettiğiniz boyun  ve kasık sıkmasını jak boeno da  ben şahsen yaşıyorum , alacaklar giyip kontrol etsin öyle alsın

paylaşım için çok teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/11/2020 11:15
Barracuda reacted
Emir.ismail
(@emir-ismail-67)
Mesajlar: 50
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@gkhnkck1990 yani alım gücü zevk ve ihtiyaç durumlarını göz ardı edemeyiz genel itibariyle fiyatlar çok yükseldi. Yerli firmalardaki 750tlilik ürünleride kullandım kardeşim imrozla asla bir tutmamanı sana tavsiye ederim. Sizin bileceğiniz iş ithal markalarda bugün 7mm jarse bir elbiseyi 2.500 bandından aşağı bulmanız zor 1.000-2.000 bandında ise yerli ürünler var ve  katlaya katlaya gidiyor malesef. Ve benim özellikle karbon pala ve elbisedeki yerliye teşvik etmemin sebebi geri dönüş, herhangi bir sorunda muhatabınızın olması, tamir veya iade konularında daha çözüm odaklı olması.

 
Gönderildi : 05/11/2020 13:26
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@emir-ismail-67

tabi ki ustam her zaman yerli mallarımızın arkasındayız ve durmalıyız da. ama keşke bizim yerli ve milli aşkımız gibi onlar da yerli insanı aşkı içinde olsa. yani hem biz tüketiciler hem de üreticiler yani bu iş böyle olur.

her zaman yerliden yana olmalıyız bizim bizden başka dostumuz yok ..

 
Gönderildi : 05/11/2020 14:12
zıpkıncı-emre
(@emre)
Mesajlar: 12
Yeni Üye
 

Yeni bir elbise alacaktım buyüzden internette araştırma yapıyordum ve bu konuya denk geldim. Konuyu açan ustadan Allah razı olsun kafamda elbise ile ilgili soru işareti kalmadı.

 
Gönderildi : 31/10/2021 09:03
Egemen Atasu
(@marlin)
Mesajlar: 42
Yeni Üye
 

@emir-ismail-67 

Merhaba iyi günler bende de aynı elbisenin 3.5 mm i var. Elbiseyi 2021 in Temmuz ayında aldım ve elbsieyi haftada en az 2 3 kere dalışta kullandım bazen elde bazen makinede yıkandı. Dediğiniz gibi elbise oldukça rahat ve kaliteli. Fakat ya benim yaptığım bir hatadan yada bana denk gelen bir üretim hatasından elbisede dikiş atmaları meydana geldi. İpliklerin uçlarını yakarak ilerlemesini engelledim. Acaba sizin de başınıza böyle bir olay geldi mi ?

 
Gönderildi : 31/10/2021 14:45
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merhaba dikişler overlock gibi dikiliyor sanırım bir kere kactimi dökülmeye devam ediyor. İpi çekmeden guzel bir düğüm atmak sökülmesini engelleyecektir. Sağlıcakla Dalin.

 
Gönderildi : 31/10/2021 23:05
Egemen Atasu
(@marlin)
Mesajlar: 42
Yeni Üye
 

@onr6nkoc Bilgi için teşekkür ederim iplerin uçlarını yakmak ta işe yaradı gibi görünüyo ama tekrar ederse dediğiniz gibi yapıcam sizce sökülme sebebi ne olabilir

 
Gönderildi : 01/11/2021 20:39
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 
Gönderen: @egemen-atasu

@onr6nkoc Bilgi için teşekkür ederim iplerin uçlarını yakmak ta işe yaradı gibi görünüyo ama tekrar ederse dediğiniz gibi yapıcam sizce sökülme sebebi ne olabilir

Dikimin bitti yerde dugum atılmamış olabilir yada bir yere sürtünüp (taş midye vb.) Kesilmiş olabilir.

 
Gönderildi : 01/11/2021 23:05
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

hocam emeğine sağlık bilgi paylaştıkça güzeldir ..çok sıkı dikilmediği için açma yapıyor yapacaktırda eğer çoksa hafif mastikle üstünden geçin derim yakma bir yere kadar aslında kadir abiye sormak lazım çaresi nedir nasıl daha sağlam olur diye ..

 
Gönderildi : 02/11/2021 07:29
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account