Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Çok acil. Covid-19

18 Mesajlar
9 Üyeler
16 Beğeniler
1,946 Görüntüleme
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba.

Arkadaşlar, halsizlik ve kas ağrısı varken yazıyorum, hatalarım olursa affola.

Büyük bir hevesle aldığım dalış kıyafetini denemeye gittim, ağırlığım eski kıyafete göre olduğu için başarılı bir dalış yapamadım. En fazla 1.5-2m derinlikte 2 zıpkın sıkıp döndüm.

Üşütme konusunda aklımda hiç tereddüt yoktu. Hava güneşli ve rüzgarsız, bornozum çok hızlı ve yüksek su çekiyor. Polar berem mevcut. Kıyafeti çıkartıp giyinme ve arabaya binmem 3dk sürdü.

Eve gelince başımda hafif bir ağrı hissettim. Başıma dokunduğumda saç köklerimin hepsini ayrı ayrı hissediyordum. Baldızım aynı akşam test yaptı ve pozitif çıktı. Salı günü beraberdik. Uyarmama rağmen maske takmadı ve mesafemizi de yeteri kadar koruyamadık. Bütün evdekiler cumartesi akşam pozitif çıktı.

ACİL BİR ŞEKİLDE PARMAK OKSİJEN ÖLÇÜM CİHAZI ALIN.

IMG 20201129 WA0001
IMG 20201129 011117

 90-150 lira arası bir malzeme. Medikalcilerde bulunuyor. 1tane düğmesi var. Parmağınızı koyup ölçüm yapıyorsunuz.

Sağlığınız yerindeyken görmeniz gereken spo2 değeri dinlenmiş vaziyetteyken 90 ile 100 arasında olmalı. Bu değer 90 altına düştüğü saniye hastaneye yatmanız gerekiyor. 1saat erken başvurmak bile çok şeyi değiştirir.

Biriyle konulurken değer ani hızlı düşüyor. Onu dikkate almayın, dinlenmiş durumda kaç gösterdiği önemli.

DAHA ÖNEMLİ Konu

Biz dalış yaparken ciğerlerimizi zorluyoruz. Ciğerlerimiz damlayan yada spor yapmayan insanlara göre daha güçlü ancak, covid virüsü bu gücü görmezden geliyor. Ciğer kapasitemiz güçlü olmuş olabilir ancak basınca maruz kaldığı için güç duvarları covid e karşı güçsüzleşiyor.

ABD de Türk Prof akramala geceden beri onu araştırdık. Öksürük durumum şuan için hastalığın hızlı seyrettiğini gösteriyor. Ciğer kapasitesinin geniş olması durumu nasıl etkileyecek görünce ilerleyen günlerde tekrar paylaşım yapacağım.

Kendinize dikkat edin,

Sağlıkla kalın.

 
Gönderildi : 29/11/2020 09:13
Ganos, ozansefer, gkhnkck1990 and 2 people reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

Geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede iyileşirsiniz.

 
Gönderildi : 29/11/2020 12:26
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1231
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Çok geçmiş olsun dikkat etmek. Gerek bende dalistan hemen sonra spo2  ölçmek için akıllı bileklik almıştım dalışı bitirmeme yakın arka arkaya dalışlar gerçekleştirdim.  Sudan çıktım ve olctugumde %100 gösteriyordu. Normal zamanda olctugumde ise %95 civarında falan. Tabi ölçümü ne kadar gercek yaptı orasını bilemeyecegim.

Tekrardan çok geçmiş olsun bu işin şakası yok...

 
Gönderildi : 29/11/2020 12:36
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@sezerenturk çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda atlatırsınız. Maalesef çoğu zıpkıncıda benim ciğerlerim kuvvetlidir. Korona bana bir şey yapmaz, hafif bir şekilde atlatırım düşüncesi mevcut. Bir enfeksiyon hastalığının kime ne derecede etki edeceğini kimse bilemez. Kişinin bağışıklık düzeyi, maruz kalınan virüs miktarı, arka planda bilinmeyen hastalık var mı yok mu vs birçok etmenden bahsediliyor. Ayrıca bu virus vücudumuzun birçok organı (kalp-beyin) dahil etkilediği belirtiliyor.

Forumdaki "Nefeslenme Teknikleri" isimli bölüm için hazırladığım yazılarla ilgili olarak yaptığım araştırmalarda gördüğüm kadarıyla. Serbest dalış yapan ve sigara içen kişilerin, dalış yapmayan ve sigara içen kişilere göre akciğerlerinin daha çok tahribata uğradığını biliyorum.

Dalış yapmayan insanlar günlük yaşamları sırasında üst ciğer solunumu yaparak akciğerini sınırlı kullanır. Ancak Serbest dalıcılar dalış süresi boyunca diyafram nefeslenmesiyle akciğerlerini tam kapasite kullanırlar. Akciğerlerde bulunan oksijeni kana taşıyan alveol kesecikleri serbest dalış yapan biz zıpkıncılarda akciğerin tam kapasite kullanıldığından maksimum düzeyde aktiftir. Bu nedenle sigara, serbest dalış yapanları diğer insanlara göre daha çok etkiler diye düşünmek mantıksız olmayacaktır. Çünkü biz serbest dalıcılarda sigara dumanı akciğerlerin en uç noktalarına kadar kolaylıkla nüfuz edebiliyor. Özellikle dalış sonrasında kıyıya çıkıp sigara içen zıpkıncıların vay haline diyorum.

Covid-19 virüs enfeksiyonunun (eğer akciğere inerse) biz zıpkıncıları diğer insanlara göre daha fazla etkileyebilme ihtimalini düşünmemiz gerektiği kanaatindeyim. Ancak başta belirttiğim gibi genelleme yapmak ne derece doğru olur bilmem çünkü sonuçta bu bir enfeksiyon ve kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.

 
Gönderildi : 30/11/2020 11:11
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

Gerçi özelden duyduğumda geçmiş olsun demiştim ama buradan da yazayım geçmiş olsun, kendine dikkat et

 
Gönderildi : 30/11/2020 12:20
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@sezerenturk

ustam geçmiş olsun. sırf bu covid yüzünden hanım dalışa gitmemi soğuk havalarda istemiyor. bende onu ve çocuklarımı düşünerek dün son dalışımı yaptım. zaten elbisem 5mm , yelek de aldım ama dün suya girdiğimde dudağım bi ara donacak zannettim o derece soğuk idi. zor oldu ara vermek , hala aklıma geliyor ulan diyorum Mart Nisan ayı gelir mi koca 4 5 ay var. ama mecbur ne yapabiliriz ki , sağlık her şeyden önce gelir hele ki evlatlarınız varsa önce onların canı gelir. ben aslında evde giyinip öyle gidiyorum kışın, bu sayede giyinirken ve soyunurken üşümek gibi bir olayım olmadı. giden ustalarıma tavsiye ederim giyinip gitmeyi ve gelmeyi.

size Allah acil şifalar versin , Rabbim tekrarını yaşatmasın ve dünyamızı bu lanet hastalıktan bir önce kurtarsın İnşAllah..

sağlıklı nefesler..

 
Gönderildi : 30/11/2020 14:21
Barracuda reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Geçmiş olsun ...

 
Gönderildi : 02/12/2020 11:42
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@sezerenturk umarım sağlık durumunuz iyidir. Bizi fazla merakta bırakmayın.

 
Gönderildi : 03/12/2020 15:24
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

Geçmiş olsun umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

 
Gönderildi : 04/12/2020 19:29
Barracuda reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@sezerenturk nasıl oldun?

 
Gönderildi : 04/12/2020 21:55
Barracuda reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

Sevgili Dostlar, COV.19 salgınının artık baş edilemez duruma geldiği şu günlerde, lütfen bağışıklık sisteminize dikkat edin, üşütmemeye çalışın ve gerekirse aşı çalışmalarının başlamasına çok az kalmışken dalışa bir süre ara bile verebilirsiniz. Tek başınıza dalışa gitmediğinizi düşünürsek bu bile bir çeşit sosyalleşme ve şu dönem için tehlikeli. Covid 19 un biz dalıcılar ve balıkadamlar için en değerli organımız olan Akciğere verdiği tahribat inanılmaz boyutta ve bu belki de dalış hayatınızın sonu demek. Ben ve benim gibi dalış profesyonelleri için bu yıllarca aldığınız eğitimlerin, birikim ve tecrübenin ve en önemlisi hayatımız dediğimiz sualtının sonu demek ki bu en büyük kabusumuz.

Ben şahsen aşı olana kadar bugün itibariyle gerek Apnea gerekse SCUBA dalışlarıma bir süreliğine ara verme kararı aldım. Malzemelerimi toparlayıp kaldırdım.

Elbet bu salgında bitecek, sadece biraz sabır, az kaldı.... Dalın sağlıcakla...

 
Gönderildi : 05/12/2020 18:27
Barracuda reacted
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhaba,

Biraz geç oldu ama ancak kendimi toplayabildim. Sp02 ölçümlerine göre ve ilk film sonuçlarına göre ciğerlerimde

 
Gönderildi : 05/12/2020 19:22
Barracuda reacted
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
 

Geçmiş olsun biz de negatif çıktık ama temaslı gözükünce 2 hafta karantinada kaldık umarım iyisinizdir. Ben de yurtdışı araştırmalarda dalış yapanların virüsü ağır atlatmasa bile nefes zorlama veya egzersiz yapma gibi durumlarda virüsün etkilerini hissettiklerini okumuştum.. Ama virüs hala tam bilinmiyor , bizim için dalış hayatımıza kalıcı etkisi de olabilir. Derin dalanlar +2dk dip süresi olanlar sıkıntı yaşayabilir.

 
Gönderildi : 07/12/2020 15:45
Barracuda reacted
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

@sezerenturk nasılsınız umarım atlatmışsınızdır

 
Gönderildi : 29/12/2020 15:50
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@ozansefer

Dün ilk defa daldım virüsten sonra. Elbiseyi yeni aldığım için ağırlık olayını çözemedim henüz. o yüzden fazla zorlamadım. Bir sorun yaşamadım ama dinlenmeyi hiç aksatmadım. virüsten sonra bayağı bir süre bekledim. Kendimi yeterince hazır hissedene kadar.

 
Gönderildi : 30/12/2020 11:19
Barracuda and ozansefer reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @sezerenturk

@ozansefer

Dün ilk defa daldım virüsten sonra. Elbiseyi yeni aldığım için ağırlık olayını çözemedim henüz. o yüzden fazla zorlamadım. Bir sorun yaşamadım ama dinlenmeyi hiç aksatmadım. virüsten sonra bayağı bir süre bekledim. Kendimi yeterince hazır hissedene kadar.

Sorunsuz bir şekilde atlatmanıza sevindim. Tekrardan ciğerlere baktırdınız mı tespit edilen herhangi bir etki görünüyor mu. Mesela bronşit olunca film çekip bakıyorlar vs.

 
Gönderildi : 30/12/2020 13:38
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@ganos geçmiş olsun ama suya girmen bira erken olmuş, seninle aynı zamanda korona olan bir serbest dalış eğitmeni arkadaşım hala dalamıyor. Nefes nefese kalıyorum diyor. Kendine dikkat et

 
Gönderildi : 30/12/2020 15:28
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

En fazla 3-4 metreye iniyorum. riske girmedim yinede.

Ciğer filmleri için de fırsat bulamadım ama ilk fırsatta çektireceğim. Ne yazık ki biraz aksattım :/

 
Gönderildi : 31/12/2020 08:20
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account