Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ağırlık yeleği seçimi

9 Mesajlar
7 Üyeler
6 Beğeniler
1,675 Görüntüleme
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Merhaba,

Ağırlık yeleği alacağım, Apnea'nın siyah yeleğini buldum. Yeleğin kendi ağırlıkları yok. Kurşun yerine kemer kurşunu sığıyor. Bu şekilde kullanan var mı? Bir handikapı olur mu? Zamanla elbisede yırtılma yapar mı ?

 
Gönderildi : 31/12/2020 09:44
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

Bana göre sırt ağırlıkları alındığı gibi kullanılamıyor. eğer üzerinde güzel modifikasyonlar yapmazsanız ve kemere iyice bağlanacak bir atkı oluşturmazsanız dalışa geçtiğiniz anda ensenize düşüyorlar ve sırtınızda sürekli gezerek sizi rahatsız ediyorlar. Bu şekilde düşünerek alın, marka önemli değil. Vücudunuza göre ayarlarını yapın ve kullanın. Biraz dikiş işi ve biraz da cırt cırt ihtiyacı olacaktır. Kemer kurşunu kullanacaksanız bile 1 kiloluk tercih edin. Daha ağırı ile dengesiz olacaktır.

 
Gönderildi : 31/12/2020 10:27
sohayli
(@sohayli)
Mesajlar: 96
Yeni Üye
 

@sezerenturk ben Başka bir ağırlık yeleğini kullanmıştım kemer kurşunlarıyla. zamanla deforme oluyor sokup çıkardıkça. ve kemer kurşunları sırtınızı rahatsız ediyor bazen. Sonra Jak Boeno yelek aldım kurşunları tam sırt şeklinde ve çok konforlu. Ancak bunda da ağırlık ayarı yapamıyorsunuz.devamlı 4 kilo kullanacaksanız jak Boeno öneririm. Ama yazın sadece kemer yetmiyor 2 -3 kilo da sırtımda olsun derseniz önermem.

 
Gönderildi : 31/12/2020 13:12
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Piyasadaki en kullanışlı ağırlık yeleği bence jak boeno firmasına ait. Ağırlık yeleği (kurşunların şekli ) sırt yapısına uygun olarak tasarlanmış. Kısacası ürün için kafa yorulmuş, bir ar-ge yapılmış gibi duruyor. Denk geldiğim diğer yelekler tamamen tekstilden ibaret. @sezerenturk bahsettiği gibi maalesef jak boeno ağırlık yeleğinde kurşunları arttırıp azaltamıyorsunuz.

ağırlık yeleği
agirlik yelegi kursun1
agirlik yelegi kursun

Ben daha sonra ağırlık yeleğimi sattım çünkü ağırlık yeleği konforlu da olsa konforsuz 🙂 yani eğer çok sığ sularda dalış yapıyorsanız tercih etmenizi tavsiye ederim. Birde bel ağrısı vs gibi sağlık problemi varsa kemerden ağırlık azaltmak için tercih edilebilir.

Ben uzun zamandır ağırlık yeleği kullanmıyorum. Kışın en soğuk sularda bile az ağırlık kullanmak için geliştirdiğim yöntem 7 mm üst 5 mm alt şeklinde elbise kullanmak bu şekilde kemere taktığım ağırlık miktarı yeterli geliyor. Bir de sırt ağırlığı kullanmama gerek kalmıyor.

Tabiki şartlar kişiye özeldir. Bu yazıyı daha sonra okuyacak olan arkadaşlara ufak bir bilgilendirme yazmak istedim. Eğer yelekteki ağırlıkları arttırıp azaltacaksanız jakboeno harici, eğer 4.75 kg sabit ağırlıkla kullanacam derseniz Kesinlikle Jak boeno sırt ağırlığı tavsiye ederim.

 
Gönderildi : 31/12/2020 15:06
moguzcan reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Geçenlerde yedek olarak kamuflaj apnea aldım. Bence kullanışlı. Olduğu gibi kullanıyorum. 1 tanesi arabada 1 tanesi teknede duruyor..

 
Gönderildi : 31/12/2020 21:31
sezerenturk
(@sezerenturk)
Mesajlar: 122
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc

Apneanın siyah yeleği i aldım, normal ağırlık taktım 3kg yeterli geldi. Ne yazıkki benim merada güzel vuvaların çoğu 1m ile 2m arasında değişiyor.

 4-5 m derinlikte nötr oldum.

Yelekteki ağırlıkları her dalış yan sonra çıkartıp yıkama falan gerekiyor mu? Yelekle birlikte durulasam yeter mi. Çünkü bu şekilde ağırlığı yaz kış ideal oldu benim için.

 
Gönderildi : 02/01/2021 06:59
sohayli
(@sohayli)
Mesajlar: 96
Yeni Üye
 

@sezerenturk yelekle birlikte komple duru su ile yıkamak gerekir. Ağırlığa birşey olmaz ama yıkamazsanız yelek çürür.

 
Gönderildi : 03/01/2021 18:38
(@fatoldsun)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

Arkadaşlar apnea'nın ağırlık yeleğini aldım ama gelen üründe kemere yeleği sabitlemek için bir aparat çıkmadı. normali böyle mi acaba yoksa unutulmuş mu. siz nasıl sabitliyorsunuz acaba yeleği kereme

 
Gönderildi : 21/09/2021 10:37
Barracuda reacted
mustafa ilkuçan
(@mutanni)
Mesajlar: 19
Yeni Üye
 

@fatoldsun yeleği kemere sabitlemek için;yeleğin klipsine bağlı bir ip ve ucunda kemerin altından geçmesini önleyecek bir malzeme olması gerekiyor.Bu malzemeyi bir top gibi düşünün. Oltacılarin kullandığı mantarlar olabilir.Ben silindir şeklindeki kuru kutumu takıyorum.Içinde anahtar ve yedek palamut taşıyorum. Malzemelerden uzaktayım,arşivde bulabilirsem resim de atarım.

 
Gönderildi : 06/10/2021 08:20
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account