Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için spearfishingturkey@gmail.com e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
Merhabalar değerli arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum. Buradaki yazılarla çok faydalandım ve anlamadığım sorunları sağolsun arkadaşlar sormuşlar onların vasıtasıyla bende çözüm buldum. Kocaeli karadeniz bölgesinde son 1 haftadır dalış yapmaktayım ve balığın b si dahi yok. Agason yapmakta biraz zorlanıyorum dibe indiğimde 5-6 metrelerde 20-30 saniyelerde korku giriyor içime ve çıkma isteği doğuyor. Ve çok süredir eve boş geliyorum bu durum canımı sıkıyor. Taş altı avlarına başladım fakat oradanda birşey tutturamadim. Denizin altını seviyorum ve avcılık yapmak çok ayrı bir güzellik. Değerli görüşlerinizi bekliyorum hayırlı akşamlar
@muhammet-acar Merhaba, sular soğudu artık balık bulmak zorlaşıcaktır karadenizde benim bölgemde bu kış sezonu balık zayıftı beklediğim hareketlilik olmadı bence dalışa başlamak için yanlış bi zaman seçmişsin eğer 1 hafta önce başladıysan ve bence direk agaşon avıda olmaz adım adım bu işler önce rahat rahat yüzeyde baskın avı yapıcaksın bu işin güzel zamanlarındandır sarıkulak avı arada levrek karagöz vs ben mesela bi yaz sonu başladım hep baskın avı yaptım sonra elbise aldım bikaç defa giydim yazı bekledim yaz gelince elbiseyi giymeden tekrar baskın avına devam ettim zira çok rahattı kamuflaj tişörtle satıhdan baskın avı yapmak sonra o yazın biyerinde elbiseyi giyip agaşona başladım, bana soranlara yazın denizin görüşün güzel olduğu bi günde maske palet zıpkın suya girip bi bakmalarını tavsiye ediyorum agaşon işine gelirsek ben denizde doğdum büyüdüm sayılır bu tarz avantajların yoksada sorun yok sular ısınınca agaşon denemelerine sığ suda başlarsın 5-6 metreyi ölçtün mü hemen o derinliklerde agaşon yapılmaz zaten 2 metre civarında önce alışman lazım zamanla yaparsın bence bu mevsimde zıpkın avına başlanmaz bu aydan sonrada denizde pek canlı hareketliliği kalmaz nisan gibi hareketlilik başlar durumlar dediğin gibiyse bence yazı bekle çok güzel balıklarda vurursun agaşonda yaparsın kefal de varsa elin boş dönmezsin zaten benim tecrübelerim bu yönde.
Haklısın dostum bende 2 gün önce sadece bir ahtapot aldım tetiğe bile basamadim balık için.
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Sağolsunlar @denizalti ve @alper-aykan gerekli bilgilendirmeleri yapmışlar.
Gelelim sorulara bu mevsimlerde Marmara, Karadeniz'in batısı, senin bulunduğun yerler amatör avcılar için genellikle boştur. Hangi balık hangi mevsimde avlanır hangi balık göç eder yerli balıklar var mı bunları öğrenmek önemli, bu bilgileri pekistirdiginiz zaman dalistan av ile de dönersiniz.. bugün girdiğiniz merayi 4 mevsim her havada yoklamadiysaniz ( çalkantıli , sakin, akıntılı, rüzgar yönleri gibi ) o meranın balık yapıp yapmayacağını bilemezsiniz.
Saglicakla dalın.
@onr6nkoc Alper ekinoks ve Denizaltı teşekkür ederim yanıtlarıniz için. Büyük bir ihtimalle balığın göç etmesi ve hangi zamanlarda orda olacağını bilmiyorum. Ben daha çok işten zaman buldukça dalış yapabiliyorum ve balık yapma zamanlarını araştıracağım. Onur beyin dediği gibi bu kadar hava şartlarının etkilediği tahmin etmiyordum. Ve evet Alper bey iş sitresi hayat gidişatı gibi konulardan dolayı agasondaki sürem az galiba psikolojik olarak hazırlamam lazım kendimi. Bu dönemde daha çok zıpkınsiz kendimi dip sürelerde denemek ve egzersiz yapmayı düşünüyorum dediğiniz gibi spordan zevk almak gerekiyor. Geçen dalışta çok sayıda kurşun buldum yani en azından birşeyler buldum😄 bu yönede bakabilirim.
biraz geç cevap olacak ama olsun :). ben İzmir'de karaburun'da dalış yapmaktayım. Şu sıralar bu civarda balık popülasyonu olarak bayağı azalmış durumda ama çeşmedeki bir arkadaşım kilo üstü balıklar çıkarıyor.
Benim de bildiğim çok mera yok bildiklerimde zaten çoğu kişi tarafından biliniyor. Ev önü merası dediğimiz yerler daha cazip geliyor bana şu anki durumumdan kaynaklı. Bazı irili ufaklı meralar keşfettim Ocak ayı başında. Oraları takipteyim hangi zamanda ne gibi balıklar oluyor ne tür davranışlar içersindeler gözlemlemekteyim. zamana göre, hava şartlarına göre değişkenlikler, mevsimsel olarak değişir, bunu takip edip gerekirse notlar almanızı, yerel ve göç balıklarının zamanını, güzergahlarını takip edebilirsiniz.
Eğer kendinizi suyun altında rahat hissetmiyorsanız zıpkınsız dalışı önermem şahsi fikrim olarak, çünkü zıpkıncı alışkanlıklarını kazanmak da lazım. Şahsen zıpkın elimde iken benim ortalama dip sürem 45 saniye - 1 buçuk dakika arası. Ama serbest dalış yaparken bu süreler daha uzuyor. Sebebi bir av dürtüsü ile suya girmediğimiz için olduğunu düşünüyorum. Av dürtüsü,tansiyonumuzu, heyecanımız üzerinde etkiye sahip. Bunu nasıl kontrol edebiliriz diye makul durumlarda sınırıları zorlamadan kendinizi deneyin diye düşünüyorum. YouTube'da @canerfuatkurt abimizin, hocamızın sayfasına göz atmanızı öneririm. Kendisi bu konularda oldukça değerli videoları mevcut. Hayırlı ramazanlar. dalın sağlıcakla..