YENİ ÜYE OLUP ÜYELİK ETKİNLEŞTİRME E POSTASI ALAMAYAN OLURSA BU MAİL ADRESİNE BİLDİRSİN YARDIMCI OLALIM.
iletisim@spearfishingturkey.com
Merhabalar 3 yıldır çift lastik olarak kullandığım apnea MT series 100luk zıpkını tek lastik olarak kullanmayı düşünüyorum sizce bana - veya + olarak nasıl etkisi olur hobidaşlarima sormak istedim dalın sağlıcakla
@alper-aykan abiye ek olarak dalış derinliğiniz nedir
100 Luk zipkinda tek lastik pek performansli olmayacaktır. Çift lasitigi arartir bilginiz olsun
Benim baş belam Exclusive Series MT 100, tek (16mm, 65cm çevirme) lastikle korkunç bir performans verdi. Kefal sürüsünün içinde acele edip tek lastik (iç lastik, son çentik) kurduğum 2 atış attım, çift lastiğin rahatça vuracağı balıklar kafasını çevirip dönüp gittiler. Acele ettiğım için ben de iyi atış yapamadım tabi.
Hem penetrasyon hem menzil kaybı yaşanacaktır.
Tek lastik için lastiği bi' 10 cm kadar kısaltıp şişi 6.25mm'e çekebilirsiniz ama bu da lastiği kurmanızı zorlaştırır + 1500 lira da şiş masrafı çıkartır.
En temizi çift lastikte kalmak. Belki kurulum sürenizi bi' 30 saniye kadar uzun tutacaktır ama daha dengeli ve ucuz yol olur.
* ChatGPT ile kısa bir güç ve enerji hesabı yaptık; size önerdiğim kurulum bile ~40 joule'lük bir enerji kaybına tekabül ediyor. Bu enerji kaybına arşılığında daha zor kurulan (çekilen) bir lastiğiniz oluyor.
Kurulum | İtki (N) | Gerçek hız (m/s) | Enerji (J) | Avantaj |
|---|---|---|---|---|
2× 16 mm 65 cm lastik + 6.50mm şiş | 580 | 24–26 | 125 | Yüksek güç, uzun menzil, kalın hedef penetrasyonu |
1× 16 mm 55 cm lastik + 6.25mm şiş | 330 | 21–22 | 81 | Hafif şaft + tek lastik = hızlı nişan, düşük geri tepme, |
** Benim atış yaptığım (lastik ve şiş değişimi olmadan tek lastik) kurulumun hesabı da şu şekilde:
Kurulum: 1× 16 mm 65 cm lastik + 6.50mm şiş
İtki: 290N
Hız: 19–20m/s
Enerji: 74 joule
*** ChatGPT 16mm lastik için %100 uzamayı 100 newton olarak hesap etmiş ve bunu Apnea Power Band veya Omer Performer 2 gibi orta sertlikte, yaygın stok lastikler için makul bir referans olarak belirtmiş. Hesaplar doğru rakamları vermese bile, rakamlar arasındaki korelasyon yüzdesel olarak doğru olmalı
@alper-aykan şuan çift lastik var 14 sis 6.5 en çok eskina levrek karagöz Batı Karadeniz'de olduğum için bu balıklari avliyorum genel olarak
- @onr6nkoc derinligim 15 20 Max genel olarak herkes çift lastiğe devam diyor o zaman öyle yapacağım 👍
@anelad o zaman çift lastiğe devam teşekkürler bilgiler için
dalış yaptığıniz dernlikler zaten tek lastik için elverişli değil. Hem zıpkın boyu hemde artan basınç lastik performansini iyice düşürüyor. O yüzden çift lastik kullanmaya devam edin
- @onr6nkoc derinligim 15 20 Max genel olarak herkes çift lastiğe devam diyor o zaman öyle yapacağım 👍
@onr6nkoc evet öyle yapacağım marka olarak bir öneriniz varsa alabilirim
Kollarınız kuvvetli ise Pathos TNT yada nitro lastik kullanabilirsiniz.