Bildirimler
Tümünü Sil

YENİ ÜYE OLUP ÜYELİK ETKİNLEŞTİRME E POSTASI ALAMAYAN OLURSA BU MAİL ADRESİNE BİLDİRSİN YARDIMCI OLALIM.

iletisim@spearfishingturkey.com

Apnea Bulk MT Exclusive Series 100 zıpkın kurulumu

11 Mesajlar
2 Üyeler
5 Reaksiyonlar
220 Görüntüleme
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

Merhaba. Geçenlerde elime Apnea Bulk MT Exclusive Series 100 zıpkın geçti, açık kafalı, ya da yarı açık mı demeli, bilemiyorum. Daha önce hiç böyle bir kafa tasarımı görmedim, doğru kurulumun nasıl olacağına dair hiçbir fikrim yok. İpi atlatacak herhangi bir boynuzu bulunmuyor. Yine de suda sıkıntı çıkarmayan bir kurulum buldum; eldivenle kurmak ciddi zor ama, çok dar alanda manevra yaptırıyorum ipe. Bu açık kafa ile nasıl baş edeceğimi söyleyebilecek ustalar var mı aramızda? Teşekkürler.

Gönderildi : 06/08/2025 23:10
Alper
(@alper-aykan)
Prof. Üye

@anelad Selamlar.Zıpkının şişi nasıl?Çentiklimi shark fin’mi anlaşılmıyor.Kalpinlimi,zıpkın lastikleri nerede görünmüyor.Alt kısımdan tek lastik geçiyor gibi,şiş shark finse uç kısımdaki kanaldan sağa sola vurmadan geçmesi çok zor.Çentikli şiş ise palamut ipiyle kullanman zor olur,ama resimdeki kafadan çentikten monoflamenti şişin üstünden geçirip alt çentikten geçirmel kolay gibi görünüyor.Ama önemli olan şiş ve lastik nasıl onu belirtirseniz yardımcı olmaya çalışalım.Dalın sağlıcakla

Gönderildi : 06/08/2025 23:44
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

@alper-aykan çentikli, ne kadar shark fin geçermiş gibi dursa da şişi çaprazdan rahat sokmak için yapmışlar herhalde bu tasarımı, HF110'umun shark fini geçiyor ama ne bileyim, birazcık yalpada sorun çikarır gibi

Gönderen: @alper-aykan

resimdeki kafadan çentikten monoflamenti şişin üstünden geçirip alt çentikten geçirmel kolay gibi görünüyor

dediğiniz benim yaptığım mı?

6.5mm 130cm şiş ve metal palamutlu çift lastik ile geldi. ben tek lastik tek kalama olarak hazırladım; HF110'u kullanıyorum çift lastik çift kalama ile. Metal palamut kullanmak istemediğimden -parmaklarımı seviyorum- çentikleri biraz törpüleyeceğim. Diğer yandan fabrika çıkışı gelen lastik tek lastik kullanım için biraz yumuşak kaldı, onu değiştireceğim. Hem kafayı nasıl kuracağımı bilmemem / emin olmamam hem de tek lastiğin zayıf kalması 10 dakika içinde yüzdüğüm, gıdım ola çekincesi olmayan kefal sürüsünün içinde ancak 3 atış yapıp tamamını ıskalamama neden oldu - evet ben de o sinir harbinde hedef alamamış olmalıyım 🙂

Dediğım gibi, sorunum kafayı nasıl şişın üzerinden döndüreceğim. Sonuçta misinanın lastiklere ciddi temas etmesi istediğim bir şey değil.

Gönderildi : 06/08/2025 23:46
Alper
(@alper-aykan)
Prof. Üye

@anelad Bu kafa pescador zıpkın kafalarına benziyor,açık ağızlı,zıpkın lastiğini direk o açık ağızdan biraz lastiği gererek geçiriyorsun bu zıpkındada herhalde.Monoflamenti resimde sanki kanalın içinden geçirip şişin üstünden atlatıyor gibisin,tam tersi alttan geçirip şiş üzerinden altatıp kurmayı denesen sanki olacakmış gibi.

Gönderildi : 06/08/2025 23:56
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

Gönderen: @alper-aykan

@anelad Bu kafa pescador zıpkın kafalarına benziyor,açık ağızlı,zıpkın lastiğini direk o açık ağızdan biraz lastiği gererek geçiriyorsun bu zıpkındada herhalde.Monoflamenti resimde sanki kanalın içinden geçirip şişin üstünden atlatıyor gibisin,tam tersi alttan geçirip şiş üzerinden altatıp kurmayı denesen sanki olacakmış gibi.

bu sefer de monoflamentin şişten gelen kısmını lastiklerin dışında bırakmam gerekir - sanıyorum. Bu durumda bütün ipler birbirine karışmaz mı :/ Bir deneyip yazayım.

Gönderildi : 07/08/2025 00:06
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

@alper-aykan ne yazık ki monoflamenti şiş yolundan ayırıp aşağı çekmenin bir yolu yok :/ ya da ben göremiyorum.

Kendi kurulumumun çift lastik takılı iken fotoğraflarını paylaşıyorum. Belki böyle daha net olur.

Ne yaptım ne ettiysem bundan başka yol bulamadım. Bu da monoflamente çok kısa bir alanda üç defa yön değiştirtiyor, ince ve parmaklara net oturan bir eldiven yoksa işkence.

Gönderildi : 07/08/2025 00:51
Alper
(@alper-aykan)
Prof. Üye

@anelad Bu yapmış olduğunuz işlemlerin hepsini alt kısımdan yapın lütfen,zıpkının üstünden monoflamenti ,yani o olıktan geçirmeyin.

Gönderildi : 07/08/2025 09:21
ONR6NKOC reaksiyon verdi
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

@alper-aykan hocam anlamakta zorluk çekiyorum söylediğinizi. rica etsem biraz ayrıntılayabilir misiniz? monoflamenti farklı şekilde mi atlattırmak istiyorsunuz şişten yoksa daha kolay bir biçimde yapmamı sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Sonuçta monoflament, şişi lastik içinden zıpkının başına kadar üst kısımdan takip etmek zorunda ve ben nasıl "alt kısıma indirebilceğimi" çözemedim.

Gönderildi : 08/08/2025 01:36
Alper
(@alper-aykan)
Prof. Üye

@anelad Aslına bakarsan çok sağlıklı bir zıpkın kafası olarak görünmüyor.Sanki zıpkını kurup atış yaptıktan sonra,şiş dolanıp geri tepip insanın yüzünde patlayacakmış gibi bir his veriyor görsele bakınca.Bence buna hiç kafa yormadan adam gibi bir zıpkın kafası ile değiştir derim.

Gönderildi : 08/08/2025 13:33
Arda ve ONR6NKOC reaksiyon verdi
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

@alper-aykan O da bir şeçenek. Teşekkür ederim ilginiz için.

Gönderildi : 08/08/2025 16:49
Alper reaksiyon verdi
 Arda
(@anelad)
Üye Palazı
Konuyu Başlatan

@alper-aykan Profesyonel dalgıç kuzenim tortuga_dentex ile konuştuk. Doğru kurulumun benimki olduğu konusunda okeyleştik. Ama ben yine de uğrşamayacağım bununla, yeni normal bir açık kafa siparış ettim. Konuyu kapatabiliriz sanırım.

Gönderildi : 10/08/2025 16:50
Alper reaksiyon verdi
Paylaş :

©2025 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account