Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için  spearfishingturkey@gmail.com e-posta adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Hangi balık,hangi mevsimde avlanmalı ve hangi mevsimde en lezzetlidir?

5 Mesajlar
4 Üyeler
9 Reaksiyonlar
7,351 Görüntüleme
(@19md90)
Mesajlar: 17
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Herkese merhabalar,

Merak ettiğim konulardan birisidir başlıkta belirttiğim.

Hangi balık hangi zamanda en lezzetlidir,dolayısıyla hangi balığı ne zaman avlamalıyız? Bu bölümde bir veritabanı oluşturabiliriz diye düşündüm. herkese yararlı bilgiler olacagına eminim.

 
Gönderildi : 21/07/2020 14:59
gkhnkck1990, 2000watt ve Barracuda reaksiyon verdi
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2759
Yönetici
 

@19md90 güzel bir konu açmışsınız. İnternette denk geldiğim bir tabloyu paylaşmak istiyorum. Umarım faydalı olur.

Şu aşağıdaki kısalatma örneklerini tablo üzerinde takip etmeniz kolaylık sağlayacaktır.

B : BOĞAZ
K : KARADENİZ
E : EGE
A : AKDENİZ
M : MARMARA

Balık av takviminde yeşil gülen yüz en iyi ve lezzetli zamanı, siyah yüz yenilebileceği zamanı, kırmızı asık yüz ise yenilemeyeceği zamanı ifade etmektedir

 
Gönderildi : 22/07/2020 18:43
gkhnkck1990, Acemidiving ve 2000watt reaksiyon verdi
(@19md90)
Mesajlar: 17
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

@can Çok güzel bir çalışma olmuş can bey elinize sağlık

 
Gönderildi : 22/07/2020 19:49
Barracuda reaksiyon verdi
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1565
Yönetici
 

Marmara da. Zıpkın balığı derseniz kışın Kasım - Mart başına kadar baltabaş (karagöz). Marttan Mayıs'a kadar levrek, mayıstan kasima eşkina. Denk gelirse lüfer, yazın iri kefal, kikla eti her daim lezzetli.

 
Gönderildi : 22/07/2020 20:48
Barracuda reaksiyon verdi
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Usta Üye
 

Tüm balıklar sular en soğuk dönemde Şubat, Mart,  Nisan gibi iyi olur. 
derin balıklar her daim güzeldir. 
Tabloları inceledim ama çoğu yanlış. Tekir yaz başı iyi olur fakat barbun mutlaka Ocak’ta yenmeli. 
levrek yaz balığı değildir, hatta yazın Ege’nin soğuk kalan akar su ağızları hariç hiç bir yerde de karşılaşmazsınız. Lüfer şu dönemde lezzetlidir fakat Ocak Şubat kadar değil. Ayrıca değişen mevsimlerle balıkların haraketi, üremesi ve davranışları aşırı etkilenmekte. 
Sarozda mırmır geçen sene temmuzda yere inmişti bu sene hala inmedi artık ekimde falan iner. 3 senedir her sene daha zor Sarozda derine inmek. İlk 2 m 22°C ama dip 20°C yer yer 19°C. Daha önce 3mm shorty ile gezdiğim sularda şimdi 5 mm ile dalıyorum. Biraz yaşlandım diye düşünüyordum ama giderek su soğuyor. Küresel ısınma sonucunda kutuplardan salınan soğuk su dünyayı çok etkiliyor. Gündüz 34°C olan yerde gece 16°C. Normal değil.

 
Gönderildi : 23/07/2020 00:02
Barracuda reaksiyon verdi
Paylaş :

©2025 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account