Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

KOFANA SEVİNCİ

4 Mesajlar
3 Üyeler
7 Beğeniler
1,221 Görüntüleme
Samet K.
(@akdenizli)
Mesajlar: 103
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Merhaba,engin maviliklere sevdalı dostlar;uzun zamandır kayda değer bir anı yaşayamamıştım.Malum 780.000km karenin orta kısmında yaşayınca deniz macerası da sınırlı oluyor.Daha önce de gittiğim Milas bölgesinde geçen 5 günlük çadır kampının her gününü dalışla geçirmek bir daha ne zaman gelebilirim Allah bilir diyerek sürekli dalışa konsantre olmak biraz yorsa da akşam tavalık balığı pişirirken yorgunluğun dinginliğe ve huzura dönüşmesini yudumlamak çok güzel bir deneyimdi.Milas sınırları içerisinde Haydar koyunda kayalık ve balık açısından orta diyebileceğimiz bir merada avlandım.En güzeli çadırın önünden 20-30 metre ileride meraya giriş yapabilmekti.Fakat bu konfor aynı zamanda bazı handikapları da barındırmıyor değil.Balıklar tatilci zıpkıncılardan hayli ürkmüş agaşonda bile en ufak hareketten kaçar olmuşlar.Hele zıpkın menzilinin az ilerisindeki kiloluk çipuraların bir türlü menzile girmemesi insanı gerçekten farklı bir duruma sokuyor ve daha da bilendiriyor.Bu biraz da tatil havası ile akşam balığını çıkarsam da içimde buraya kadar geldim şöyle güzel bir şeyler vuramayacak mıyım diye de düşünürken Milasa yakın bir yerde yaşayan amcaoğlu ile (kendisi 30küsür yıllık zıpkıncıdır) bir dalış planı yapmaya karar verdik.Aslında onunla daha fazla dalış planlıyordum ama bazı işleri dolayısıyla bir gün dalabilecektik.Botla kıyıdan paralel olarak doğuya Bodrum'un beyaz evleri seçilecek kadar ilerledik ve  karadan aracın gelemeyeceği nispeten ıssız bir mevkide çapa atıldı.Ben agaşon avına istekli olduğum için kıyıdan az açıkta agaşon deniyorum fakat ufak balıklar etrafımı sarsa da ağabeyleri bir türlü gelmiyor.Kıyıya yaklaştığımda büyük kaya kütlelerini kendime siper yapıp bir çeşit yüzey agaşonu yaptığımda ise büyük balıkları görebiliyorum.Bu garip durumla biraz agaşon biraz baskın avı derken iki parça karagözle ilk av bölgesini sonlandırdım.bota çıktığımda amcaoğlunun 2kg cicarı bir baraküda ve kiloya yakın bir çipura aldığını gçrdüm 4-5 tane de çipurası yırtmış.Nasıl oldu diye sorduğumda (tabi ki 30 yıllık tecrübe ile birlikte) bana bu bölgede agaşon yapmamamı kıyıdaki büyük kayaları siper ede ede çok yavaş bir şekilde ilerlememi söyledi.İlk başta e zaten bu benim zıpkına ilk başlarken yapmaya çalıştığım baskın yöntemi diye geçirsem de bu güzel meradan boş çıkmak istemediğim için dediğini aynen uygulamaya koyacaktım.Az ilerledik ve iikinci merada kıyıdaki büyük kayaların beni çok gizleyecek cep gibi yerlerinde sessizce beklemeye başladım bir iki pozisyonu kaçırdıktan sonra birden bir kabadayı göründü resmen omuz ata ata ilerliyor zıpkını çevirirken bile çok sallamıyordu.Sakince nişan alıp(bunu çipuralara yaptığımda hemen dönüyorlar)atışımı yaptım bir anda kabadayımız feryat figan kaçmaya başladı,makaranın o heyecan veren sesini de ilk defa duymuş oldum.Balık karından yemiş ve bir iki hamleyapmama  rağmen elimden kayarak karnının son kertesine misinayı getirmişti.

İçimden son şansın dedim 2 metre altımda misinayı kayalara dolayarak sıkışan ve bir nebze sakinleşen balık için son deneme hakkım.Dikkatlice indim ve balığın solungacına yapıştım.İnanılmaz bir andı işte şimdi benimsin dedim içimden.Balığı söndürüp avı sonlandırdım.Önemli bir tecrübe olmuştu.Belli bir tekniğe bağlı kalmamak ve meraya şartlara göre taktik geliştirmek gerektiğini görmüş oldum.

Herkese hayırlı dalışlar.Allah'a emanet olun.

DİDİM KOFANA

 
Gönderildi : 06/10/2020 15:19
Mehmet Reyhanoğlu, Ganos, Barracuda and 2 people reacted
Berkay
(@berkays)
Mesajlar: 18
Yeni Üye
 

Güzel bir av olmuş tebrikler, her zaman söylenen merayı tanıma faktörünün etkisinin ne kadar büyük olduğunu tekrar görmüş olduk.

 
Gönderildi : 06/10/2020 15:28
Samet K. reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@akdenizli Hem av hem de av anlatımı çok güzel. Yazınızı keyifle okudum. Nefesinize sağlık. Uzun zamandır forumda görünmüyordunuz. Dalıştan ayrı kalsanız bile illaki forum içerisinde size hitap eden konular açılıyordur. Lütfen kendinizi fazla özletmeyin 🙂

Denizden uzun zaman ayrı kalan ve çok kısıtlı zamanlarda denizle buluşabilen başta siz ve diğer hobidaşlarımızın kısmeti bol olsun. Deniz kenarında yaşadığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.

 
Gönderildi : 07/10/2020 00:39
Samet K.
(@akdenizli)
Mesajlar: 103
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@canTeşekkürler,forumda daha aktif olmaya çalışacağım.Deniz yakınlarında yaşamak  gerçekten bir ayrıcalık.Deniz kenarına yerleşmek şu an en büyük amacım.Bakalım inşallah hayırlısıyla olur.

 
Gönderildi : 07/10/2020 17:33
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account