Zıpkında kafa kaldı...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkında kafa kaldırma ve uzunluk

7 Mesajlar
3 Üyeler
7 Beğeniler
691 Görüntüleme
OnurSub
Mesajlar: 27
Konuyu Başlatan
(@onursub)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Selamlar zıpkıncı dostlarım ve abilerim sizlerin biraz tecrübelerine sığınmak istiyorum, 2 yıldır dalış yaptığım 90lık diverman 6.5 mm sharkfin şiş çift 16 lastik zıpkınımı kullanıyorum 1 yıldır çift 16 lastikler var üzerinde , tüfeği  2 yıldır kullanmama rağmen şu bir kaç aydır anca atışlardan verim almaya başladım ,bunda artan dip süremin de etkisi var tabi,  bu yaz bazı kaçırışlarım çok üzdü beni 6-7 kez en az kiloluk aralarında trofede bulunan sinaritler , mercanlar var tabi bu balıklarda ikibuçuk dk beklemeye bile yaklaşmıyor yaklaştıklarıda oldu tabi 😮‍💨 ama ıska . Dün kaçırdığım 1.5 kg boyutunda çipuradada güzel nişan almama rağmen silah kafa kaldırdı, şiş balığın 20 cm üstünden geçti  ve balık yara almadı bile  herhalde zıpkını balığın gidiş yönüne döndürürken ele oturuşu az biraz değişti ve kuvvetlice tepti yani bu balıklar en sonunda gözlüğün içine ağlattılar beni bu sene , sen okadar ara terle bul balığı üstüne çek ve her defasında ellerinin arasından kayıp gitsin . Sanki birde bu balıkları görünce basiretim bağlanıyor hep bu balıklar ıska alıyor yakın olsada uzak olsada henüz elime kiloyu hayli hayli geçmiş bir balık alamadım 🙁 . Sanırım agaşon için uzun bir zıpkına ihtiyacım var ve tepme de ahşapta azmış araştırmama göre, sizce etkili yeni bir zıpkına ihtiyacım var mıdır ? Piyasaya göre uygun tavsiye verebilir misiniz acaba , tüm hobidaşlara rastgelsin.

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
Mesajlar: 78
 momo
(@momo)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

öncelikle kaç metre dalıyorsunuz?

ve tamamen teorik olarak söylüyorum; yeni bir zıpkın yerine çift 14 mm veya tek 17.5-18 mm lastik denemelisiniz. tepme, lastiklerin tüfeğe ciddi güç uygulamasından oluyor olabilir.

geri kalanına ustalar cevap verecektir. rast gele.

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
OnurSub
(@onursub)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 27

@momo teşekkürler genellikle 6-10 metre arası

Yanıt
 momo
(@momo)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 78

@onursub o halde özellikle tüfek 90 cm olduğu için tek 18 mm kaliteli bir lastik yahut kalın balıklara atıyorum diyorsanız çift 14 mm lastik işinizi çözecektir diye tahmin ediyorum. kullandığınız tüfek kütleli olmadığı için çift 16 mm lastik kuvvetli ihtimal fazla tepiyordur diye düşünüyorum.

Yanıt
OnurSub
(@onursub)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 27

@momo🙏

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Sana ilk önce tavsiyem 1.5 litrelik bir pet şişe al. Yaklaşık 5-6 metre derinlikte dibe bırak kumluk alan daha iyi olur.  Bu şişeye bir kac atış yap. Pet Şişe sabit duracagindan atış esnasında şişin gidişini gözlemleyerek atışlarını geliştirebilirsin.  Bu şekilde sıkıntılarin çözülür... Farklı bir zıpkın için maceraya gerek yok.

Sinarit ve cupralari daha fazla yaklaştırmak istiyorsan. Agasona yattigin zaman balık karşıdan gelecekse zıpkıni yüz hizanda  tutarak yüzünü gizlemeye  calis balıklar daha fazla meraklanip dahada yaklaşacaklar...

Sağlıcakla dal.,

Yanıt
1 Yanıt
OnurSub
(@onursub)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 27

@onr6nkoc Çok teşekkürler 🙏 deneyeceğim tavsiyelerinizi

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account