Zıpkına Başlamak İs...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkına Başlamak İstiyorum

6 Mesajlar
6 Üyeler
3 Beğeniler
1,269 Görüntüleme
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@yasirarslan)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba,

Osmaniye'de yaşıyorum ve Zıpkın Avına başlamak istiyorum. Önce eğitim mi almalıyım, yoksa ekipmanları mı tamamlamalıyım?

Eğer öncelik eğitimse, hatay civarı eğitim alabileceğim yer önerilerinizi ya da öncelik ekipmansa başlangıç seviye ekipman önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@yasirarslan Öncelikle Zıpkın Avı Türkiye Foruma hoş geldiniz. Eğitim mevzusu zıpkıncılar arasında çok tartışılan bir konu. Bu nedenle detaylı bir cevap yazmak istedim. Ülkemizde resmi olarak zıpkınla balık avı eğitimi adı altında bir eğitim yok. Bu nedenle sertifikalı (ciddi) bir eğitim verilemez. Piyasada sayıları gittikçe artan sözde zıpkınla balık avı hocalarından lütfen uzak durun 🙂 Ne demek istediğimi forumdaki bu konuda paylaşılan sözde eğitim videosunu izleyerek kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Peki Zıpkınla Balık Avı Eğitimi-Kursu İçin Nasıl Bir Yol İzlemeli ?

Zıpkınla balık avı yapmak için serbest dalış tekniklerine (doğru nefeslenme-kulak eşitleme-ördek dalışı-palet kullanımı vb.) hakim olmamız gerektiği konusunda herkes hem fikir olacaktır.

1. Yol (Zor Olan)

Serbest dalış tekniklerini forumdaki konuları okuyarak ve videolu anlatımları izleyip teorik anlamda kavradıktan sonra sığ suda denemeler yaparak pratiğe dökebilirsiniz. Bu seçeneğe zor olan dememin sebebi her şeyi kendi başınıza deneme-yanılma yöntemiyle başarmaya çalışmak zorunda olmanızdır.

Ben bu zor olan yöntemle zıpkınla balık avına başladım. Araştırıp öğrendiğim şeyleri kendi başıma pratiğe döktüm. Bu şekilde zıpkınla balık avına başlamak çok zor ve sancılı bir süreç oluyor. Belki sizle aynı ilde yaşayan tecrübeli bir zıpkıncı ile birkaç kez dalışa gitme imkanı bulursanız bu zor olan öğrenme yolunu biraz daha kolay atlatabilirsiniz. Ancak size yol gösterecek tecrübeli bir zıpkıncı bulmak gerçekten zor. Yeni başladığım sıralarda tanıştığım sözde yardım sever usta bir zıpkıncı "sen şuralarda denemeler yap ben geliyorum" diyerek beni tek başıma bırakıp saatler sonra geri dönmüştü ve dalışı sonlandırmıştık 🙂 demem o ki bu yolu seçerseniz inatçı olun çünkü hevesiniz çabuk kırılabilir.

2. Yol (Kolay Olan)

Öncelikle uluslar arası serbest dalış sistemleri içerisinde yer alan (padi-aida-ssi vb) ciddi bir dalış okulundan Serbest Dalış Eğitimi almanızı tavsiye ederim. Kendi başınıza çabalayarak yarım yamalak zor yoldan öğrenebileceğiniz serbest dalış tekniklerini sizi birebir çalıştıracak bir eğitmen eşliğinde kısa yoldan uygulamalı şekilde öğrenirsiniz.

3 günlük serbest dalış eğitimi için 1000-1500 tl verilir mi ? şeklinde yorumlar olabilir. Rica minnet ile bir zıpkıncı arkadaştan yarım yamalak bir şeyler öğrenmek yerine parasıyla eğitim aldığınız için serbest dalış tekniklerini kusursuz bir şekilde uygulayıncaya kadar pratik yapar ve öğrendiklerinizi geliştirirsiniz. Geriye sadece dalışın ve denizin tadını çıkarmak ve bolca dalış yaparak avcılık kabiliyetinizi geliştirmek kalır.

Eğer eğitim almaya karar verirseniz lokasyon olarak size en yakın konumda Hatay-Arsuz da dalış okulu olan Poyraz Akın Hocayla iletişime geçebilirsiniz. Zıpkın Avı Türkiye Forum üyesi olduğunuzu belirtirseniz her konuda yardımcı olur. Ben serbest dalış eğitimini kendisinden aldım. Poyraz akın hem milli bir serbest dalış sporcusu ve usta bir zıpkın avcısıdır. Serbest dalış eğitimi alırken bu sizin için bir avantaj olacaktır.

Başlangıç seviyesi ekipman önerileri çok genel bir konu olduğundan forumdaki Soru-Cevap başlığı altındaki Dalış ve Zıpkın Avı Malzemeleri İle İlgili Sorular isimli bölümde bulunan konulara göz atabilirsiniz.

Yanıt
(@capak32)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 2

@can selamlar foruma yeni katıldım zıpkınla dalışada yeni başlıyorum antalyada dalış eğitimi veren tavsiye edeceğiniz birisi varmı teşekürler.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Naçizane süper amatör liginde tüm ve ben ilk ekipman aldım ama keşke ilk eğitim alıp sonra ekipman alsaymisim diyorum.

Pişman da deilim aslında ama öncelik eğitim , eğitim sizi bir 5-6 ay ileri aticak cunki.

Ekipman bu süre sonra istediğiniz zaman alma imkanınız var.

Yanıt
Muammer
Mesajlar: 31
(@muammer)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

@bbatuhan hocam çok haklı

Ben tek başımayım hala cırmalıyorum

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Hiç başlama 😃😃😃😃

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account