Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Zıpkın Şişi Boyama

11 Mesajlar
7 Üyeler
23 Beğeniler
941 Görüntüleme
Mesajlar: 72
 Spin
Konuyu Başlatan
(@spin)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Arkadaşlar Merhaba, soru belki bazılarınıza abartı gelebilir ama bir amaç da dalıştan alınan keyfi arttırmak değil mi zaten? Daha evvel 75 ilk zıpkın kullanıyordum, şimdi 95 lik kullanıyorum karakıyı avlanmaya çabalıyorum. Dikkat ettim de balıklar daha beni görmeden zıpkın ucunu görür görmez topukluyor, ben de ardından bakakalıyorum, acaba parlak metal olan zıpkın şişinin ucunu mat renk boya ile boyasak balıklar daha rahat yanaşır mı? Var mı aranızda deneyip tecrübe edenler, teşekkürler iyi akşamlar...

Yanıt
10 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723
Gönderen: @spin

Dikkat ettim de balıklar daha beni görmeden zıpkın ucunu görür görmez topukluyor, ben de ardından bakakalıyorum,

Yukarıda alıntı yaptığım cümlenizde agaşon yaparken bu sorunu yaşadığınızı varsayarak yorum yapıyorum. Kara kıyı derinliklerde avlanırken bence avcılık daha suya girerken başlar. Suya girdiğiniz anda adapte olmalı ve sakin bir şekilde av yapmanız lazım.

Mesela yüzeyde ilerlerken palet vuruşları sessiz değilse, telaşlı ve hızlı hareket ediyorsanız, sürekli şnorkelden su tahliyesi yaparak ses çıkarıyorsanız. Ördek dalışı ve dibe varış aşaması sıkıntılıysa. Dibe varınca gözleriniz fal taşı gibi açık sürekli sağa sola bakıp kafanızı oynatıyorsanız meradaki canlıları rahatsız edersiniz.

Bunu tecrübe edenler bilir sığ sularda balıklar diğer derinliklere göre biraz daha tedirgin olurlar. Balıklar daha yüzeyde iken sizi fark eder ve taşa kaçar. Yakınlarınızdaki pelajk türler sizden uzaklaşır vs.

Sorunuza olabildiğince detaylı yanıt vermeye çalıştım. Umarım faydalı olmuştur.

Yanıt
(@bnym55)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 44

@can hocam yeni şiş aldım ds hunter 130cm 6.5mm lik . aldıgın sayfada açık ve kafalara uygundur yazıyor ama apnea mokana takamıyorum. kitlenme yerinde tutmuyor. nasıl yapıcaz

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba.

Baligin kaçması şiş yada zıpkın renginden değil. Kafanizi hafif sağa dola çevirmekten yada küçük bı haraket kıpırtısından balık ürküp kacabilir.  Biraz daha haraketsiz ve sessiz olabilirseniz balıkların sisın ucuna kadar geleceğini göreceksiniz.

Sağlıcakla dalin

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Bütün balık vuranların şişleri boyasız , boyalı şiş duymadım görmedim,demekki sıkıntı başka yerde..

Yanıt
Mehmet Reyhanoğlu
Mesajlar: 326
(@sarimehmet)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Bütün marifet orda Avcı olduğunu hissettirmemek yanı nabzını düşürmek

Yanıt
Mesajlar: 72
 Spin
Konuyu Başlatan
(@spin)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Arkadaşlar bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim, çok açıklayıcı oldu, ancak daha evvel daha kısa zıpkınıma balıklar daha iyi yanaşıyordu, Zıpkın boyunu arttırdığımda balıkların daha tedirgin ve tedbirli olduklarını ve yanaşmakta isteksiz olduklarını gördüm sizlerde bunu yaşamışsızıdır, anlattığınız tüm tedbirlerin önemli olduğunu ve size katıldığımı belirtmeliyim, ancak daha uzun zıpkının bazen dezavantaj olduğunu yaşadım, açıklamalarınızdan şişin boyanmasının önemli olmadığı sonucunu çıkartıyorum ve öyle de yapacağım çok sağolun

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@spin sorun çözüme kavuştuysa konuyu çözüldü olarak işaretleyelim. İyi forumlar

Yanıt
Atmaca210
Mesajlar: 89
(@atmaca210)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Elinde zipkin olan ve olmayan kisiye karsi baliklarin tepkisi farkli oluyor. Zipkinsiz snorkel ile gezdiginizde baliklarin daha sakin bir sekilde gezdigini yaninizdan gectigini, el uzatsaniz bile yavasca uzaklastigini veya fazla tepki vermedigini gorursunuz. Elimize koca zipkini alinca etraftaki baliklar daha bir tedirgin oluyor ve kaciyorlar. Bence 75lik zipkini daha iyi kamufle ediyor ve sakliyordun, zipkin buyuyunce daha cok gorunur hale geldi ve baliklar urkuyor. Eskisi gibi saklayamiyorsunuz.

Yanıt
Atmaca210
Mesajlar: 89
(@atmaca210)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Ben de 95 lik zipkin kullaniyorum ve kucuk bi ebat degil 95. Seyir halinde kabzayi kalca hizasinda tutuyorum ve boyum 186 olmasina ragmen basimi 30 cm civari geciyor uc kismi. Seyir halindeyken zipkini ileride veya gogus altinda tutuyorsan geriye al derim. Agasonda da zipkinimi pek ileride tutmam yine bele dogru geride saklarim.

Yanıt
1 Yanıt
 Spin
(@spin)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 72

@atmaca210 teşekkür ederim, sanırım Zıpkını fazla öne uzatarak avlanmaya çalışıyorum, biraz daha kısa tutmaya gayret göstereceğim, sorum çözüldü sağolun

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account