Zıpkın ile gölde da...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkın ile gölde dalış yasak mıdır ?

6 Mesajlar
5 Üyeler
3 Beğeniler
3,813 Görüntüleme
Mesajlar: 4
Konuyu Başlatan
(@canozkan-48)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Merhaba gençler 2 sezondur dalış yapıyorum . Üniverste okuduğum yerde göl var gölde cok güzel haskefaller var . millet olta ile avlanıyor aama olta beni pek tatmin etmiyor . Gçlde zıpkın ile balık avı  yasak mı acaba 1 mart -1 haziran arası yasak olduğunu biliyorum fakat yıl boyu bi yasaka var mıdır acaba bilen varsa geri dönüş yaparsaanız cok sevinirim daalın sağlıcakla.

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

İç sularda yani (göl, gölet, baraj) zıpkınla balık avlamak tümden yasaktır. Diğer yasaklar için alttaki linkten bilgi alabilirsin

https://www.spearfishingturkey.com/zipkinla-balik-avi-yasaklar-ve-limitler-zipkin-avi-turkiye/

Mevzuatın tümüne göz atmak istersen

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=9.5.22751&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=mat%C3%B6r%20ama%C3%A7l%C4%B1

Yanıt
Caner Fuat KURT
Mesajlar: 164
(@canerfuatkurt)
Üye Palazı
Katılım : 6 sene önce

Son zamanlarda Instagram ve Facebook'ta bu konuda çok fotoğraf görüyorum, kimse de uyarma ihtiyacı bile hissetmiyor. Lakin iç sularda zıpkınla balık avcılığının yasak olduğu çok eski bir gerçek, neden şuan bu yasak yokmuş gibi davranılıyor anlamış değilim.

Yanıt
Mesajlar: 4
Konuyu Başlatan
(@canozkan-48)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Abilerim sağolun gerçekten yoksa ben gidip cidden gölde dalış yapmayı düşünüyordum, çünkü evime çok yakındı ve balıksız kalmam düşüncesi vardı. Lakin benim bildiğim iç sularda 1 mart 15 haziran arası olta ve diğer avcılıklarda yasak. Fakat millet kordonda hep olta atıyor balıkta tutuyorlar her zaman yasak dinlemeden göle dalanlar da varmış duyumlar aldım. Artık 40 km uzağımdaki denize gidicem. Bir şey daha sormak isterim, Levrek kış ayında kıyıda oluyor ya, Acaba tüm kıyılara gelir mi yoksa uğramadığı yerler de var mıdır? Detaylı bilgiye sahip olduğunuzu düşünerekten cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler...

Yanıt
1 Yanıt
 emir
(@emiristanbul)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 10

@canozkan-48ustam bende balıkesir manyaslıyım manyas gölü milli park av tümden yasak ortalık balıkçı teknesinden geçilmiyor aslında yasak sizin hayatınız için  göl var gölet var bizim manyas gölünün mesela büyük bölümü bataklım kuş yuvası ile dolu bazen bilmeden biz bile balıkçılın yuvasına yaklaştığımızda yavrusu yada yumurtası varsa kuş ölümüne saldırıyor kısaca yasaksa dalışa müsait olmadığı için yasak.

 

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Bizim alan su altı avcılığı olduğu için diğer amatör avcılık türleri ile ilgili detaylara hakim değilim 🙂 İç sularda zıpkın avının neden yasak olduğunu tam çözemedim. Dalanlar illaki olur ancak kaçak göçek yapılan bir spordan ne derece keyif alınır bilmem. Levrek konusuna gelince illaki levrek yapmayan kıyılar olacaktır. sana tavsiyem bölgendeki zıpkıncılarla irtibat kurman ve anlık istihbarat alman yönünde olacaktır 😀 böylelikle levrek yapan meralar ile ilgili bilgi edinirsin.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

nasıl okudumsa gölge dalışı yasakmı diye konuya geldim 😀 demekki gölge yasak değil gölde dalmak yasak 😀

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account