Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni mera

4 Mesajlar
3 Üyeler
2 Beğeniler
1,237 Görüntüleme
Bilhanerden
Mesajlar: 32
Konuyu Başlatan
(@bilhanerden)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Merhabalar. Saroz taraflarinda sakince ve rahatlikla dalabilecegim bir alan bulup 2 hafta once kesif dalislarinda bulundum. Ancak sabah saat 10 civarlarinda yaklasik 1.5 saatlik dalislarimda tavaya gelebilecek bir baliga rastlamadim. 1.5 - 2 mt lerde suda vatozlar, kucuk karagozler, kefaller, haniler ve turunu secemedigim farkli turlerde bir cok kucuk balik ve kayaliklar bulunmaktaydi. 4-5 mt lerde de belki de suyun bulanik olmasindan kaynakli bir sey denk gelmedi.

Bu hafta sonu tekrar ayni bolgeye gidecegim. Sizlerin tecrubelerine guvenerek sormak istedigim (dalis saatim de belki daha erken olmaliydi); merada avlanacak buyuklukte belki de trofelerin oldugunu nasil tahmin edebiliriz. Tabi ki bolca dalis yapip kesfetmek dogru olani ama once avci gudulerimizle merayi secip kesfetmek gerekiyor galiba. bendeki de atmasyon bir gudu olabilir mi diye dusunmuyorda degilim. Bahsettigim bolge icin tavsiyeniz nedir, bolgenin daha aciklarina gidip veya daha sig sularda agosana yatip sansimi denemeli miyim yada farkli bir oneriniz var mi? Bu arada agason surem maalesef yaklasik 1 dk. (bununla ilgili antremanlar devam ediyor 🙂 )

Ayrica cevre son derece sakin oldugundan ne yazik ki bolgede bilgi alabilecegim birine de denk gelmedim.

Simdiden hepinize tesekkurler ve guzel avlar dilerim

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 777

@bilhanerden

Saroz bolgesi çok geniş, kuzeyi ve güneyi bile birbirinden farklı. Bugün ordaydım su baya bulanık. Salyadan kaynaklı değil sanıyorum akıntı ve rüzgarın yönüyle alakalı derenin suyunu taşımış. Su yemyeşildi balık yoktu. Baya bi taş altı baktım fakat fenerin pilini sarj etmeyi unutunca taşlardaki eşkinalar gözüme küçük geldi tam seçemeyince boş yere can almak istemedim. Vel hasıl kelam boş çıktım 🤣

Gelelim mera seçimine dalmak ve bölgeyi tanımak çok önemli. Sürekli dalmakda püf noktalardan birisi. Bugün boş çıktığınız hatta haftalarca kuyruk görmediğiniz yere kasımda girip levrek sürülerinin içinde kalabilirsiniz. Dip yapısı yeryer kaya olan akıntılı yerlerde avcı balıklarla karşılaşabilirsiniz. Mera seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar . Dün havaya baktım fakat saroz tarafına bakmadım. Eğer hava lodos ise suyun bulanıklığı o yüzden. Lodos havalarda Marmara'nın suyu körfeze kadar geliyor.  Bulanıklık bu yüzden . Marmara suyu geldiğinde saroz taraflarında balık pek yapmıyor. Lodos harici havalarda şansınızi deneyin. Sağlıcakla dalin.

Yanıt
1 Yanıt
Bilhanerden
(@bilhanerden)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 32

@onr6nkoc bu hafta sonu su yine bulanikti ve yine poyraz vardi. Ama gecen kistan beri ogrendiklerimi bir nebze olsun uygulama firsatim oldu ve yeni basladigim agason denemelerimle ilk kez agasona yatip hatiri sayilir buyuklukte bir kefal vurdum. Gectigimiz yillarda da cok balik vurdum ama ilk kez agasonla vurmam beni cok mutlu etti. Cok da buyuk bir motivasyon oldu acikcasi. Baligin sise gecmesi ve acaba iskaladim mi derken makaranin bosaldigini gormek buyuk mutluluktu benim icin. Bir dahaki dalisi iple cekiyorum suan.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account