Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

3 Mesajlar
3 Üyeler
0 Beğeniler
1,863 Görüntüleme
Mesajlar: 1
Konuyu Başlatan
(@omerkocademir)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese merhabalar , zıpkınla kısa süredir dalış yapıyorum. 90lık ucuz bir marka zıpkınım var (yılmaz) .Sürekli araştırma yapıyorum fakat uygulamada yalnız oldugum için kendimi pek fazla geliştiremedim. İş dolayısıyla hafta 1 gün dalış yapma imkanı buluyorum. Kayalık bölgelerde max 3-4 metrelik dalıslar yapıyorum.Fakat şu ana kadar ciddi bir av yakalayamadım.2-3 kere güzel balıklar gördüm fakat hem nişandan dolayı hemde zıpkınım dandik oldugu için balıgı vuramadım , tetik düsürdügüm anda balık ok gibi fırlayıp gidiyor , bende arkasından bakıyorum zıpkının milinin düsüsünü izliyorum 😀 suçu birazda zıpkına atıyorum bu aralar vuramayınca. Fakat çok fazla balıkta göremiyorum suyun altında cok fazla kalamadıgım için (30sn civarı) agaşon yapamıyorum . Su yüzeyinde kayalara tutunup yapmaya calısıyorum fakat balıklar beni hemen fark ediyor zaten onlarda kücücük balıklar oluyor onlara da asla atış yapmıyorum.Ekipmanımı yenileyip biraz daha çalışmak istiyorum . Acaba önerebileceğiniz yeni başlayanlar için uygun ekipman önerisi verebilir misiniz ? (yer antalya) şimdiden çok teşekkür ederim , sağlıklı dalışlar dilerim...

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Aramıza hoş geldiniz. @can (admin) bir kac ekleme yapmış bende. Anlatımda bulunayım.

Ağırlıkları derinlik ve balık turlerine. Yada dalış yapacağınızı meraya göre ayarlarsaniz hem kayalara tutunmak icin zorlannazsiniz. Hemde nefesinizi gereksiz yere tuketmemis olursunuz. (  Not eklemek istiyorum) bu soyledigimden dolayı çok fazla üzerinize kurşun alıp dalışı denemeyin)  dalışta tecrübe kazandıkça yuzerliliginizi kendiniz rahatlıkla ayarlayacaksiniz.  Birde peşinde oldugunuz avlarin davranışlarıni takip edin. Hangi av nasıl yaklaşır. Hangi avın neresine atış yapmalıyım. Birde eğer balık sizi önceden fark edip geri dönmüşse yada siz yukarıda balık aşağıda iseniz atış mümkünse atış yapmamayı tercih Edin iki atışta şekli içinde balığı vurmak çok zordur. Sakın şekilde yukarı çıkıp bir daha atış icin şansınız olabilir.

Birde bütçeniz dahilinde zipkininizi değiştirin

Sağlıcakla dalin

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account