Yeni Alınan Zıpkını...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Alınan Zıpkını Lastik Kurulumu Kolay Olsun Niyetiyle Kurulu Bırakmak

13 Mesajlar
6 Üyeler
16 Beğeniler
3,102 Görüntüleme
Mesajlar: 12
Konuyu Başlatan
(@ozgur)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Yeni alınan zıpkını kurulumu kolay olsun niyetiyle kurulu bir şekilde bırakmanın faydası ve zararı var mıdır?Bahsettiğim 2. kişilerin haricinde zıpkının kendisine bir zararı var mıdır yahut faydası?

Yanıt
12 Adet Yanıt Var
5 Adet Yanıt Var
İlker İnal
(@devrencik)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 130

@ozgur Ana prensip olarak zıpkının su dışında kurulması hiç bir şekilde tavsiye edilmiyor, ki bende bu kanıdayım. Kendinize ve sevdiklerinize zarar verebilirsiniz aman diyeyim. Şiş gelmese bile tüfeğin dışarıda tepmesi bile ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Tüfeğin kolay kurulumuna gelince, sonuçta uygulanan kombinasyonda hedeflenen bir atış gücü var ve tüfeğin kolay kurulması da bu atış gücünü elde edememek demek. Yapılabiliyorsa çoklu lastik uygulaması kurulum kolaylığı sağlar. Olmuyorsa daha kısa ve atış gücü daha düşük bir tüfek tercihi yapmalısınız.

Yanıt
(@ozgur)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@devrencik haklisiniz bugun kargodan yeni aldim.haliyle hevesli oldugun icin kurup da bir bakayim dedim.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozgur lastik çekme olayını gözünüzde çok büyütmeyin. Zıpkın hangi boy bilmiyorum ancak zıpkını suda kurmak karada kurmaktan daha kolaydır. Zıpkın kurma tekniğini kavradıktan sonra iş hallolmuş olur. Aşağıdaki videoda lastik çekme ile ilgili tüyolar var. Belki ileride bu konuyu okuyan ve ihtiyaç duyan birilerine faydası olur.

Yanıt
(@ozgur)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@can tesekkur ederim.Evet bunu da merak ediyordu.karada mi yoksa suda kurulumu mu daha zir diyerek.Sizin videolarinizi izleyerek zipkini kurdum.Koskocaman bir sifirim.Videolar icin tesekkur ederim.Zipkin 90 cmlik bu arada.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozgur rica ederim zamanla bu iş çok keyifli bir hale gelecek. Bir sorun olursa biz buradayız. İyi forumlar 👍

Yanıt
Arif Mücahid
Mesajlar: 48
(@arifmucahid)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Ustalar daha detaylı cevap verirler lakin lastik ve yay gibi eşyalar sündürülmüş/uzatılmış hallerinde uzun süre kalırlarsa dirençlerini yitirirler.

Mesela ben kışın dalış yapamadığım için zıpkınımı dolaba kaldırdım, lastiklerini söküp pudralayıp, rahat bir pozisyonda bir kış sakladım. Daha tekrar suya sokmak nasip olmadı ama lastikler gördüğüm kadarıyla iyi durumdalar.

Ayrıca birinci atıştan sonra su altında ister istemez tekrar kuracaksınız, biraz zaman meselesi ben bir iki dalışta alışmıştım 🙂

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
(@ozgur)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@arifmucahid Cevap yazmadan söktüm.Lastiği bırakması bile ne zormuş:)Gögsüme terliği üstüne de zıpkını aldım öyle kurdum, öyle açtım lasti.Sanırım yazın kıyafet olarak terliğin bir kısmını askeri bir kamuflaj üstüne diktirip öyle dalacam.Olmadı forumda denildiği gibi mouse padi diktirip kulanacam.

Bu arada bunu dememin sebebi 5 mmlik kıyafetim var onunla bu havada dalmak zor olur diye söylüyorum.Bilmiyorum ama yanılır mıyım?

Yanıt
Arif Mücahid
(@arifmucahid)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 48

@ozgur Öncelikle su dışında kesinlikle kurmayın, en nihayetinde avda silah niyetine kullandığımız bir araç. Her an atışa hazırmış gibi davranmakta, bunu huy edinmekte fayda var. İkinci olarak yazın elbisesiz dalıyorum, kıyafet olmadan biraz zor oluyor ama ben idare edebiliyorum 😀

Yanıt
(@ozgur)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@arifmucahid

Hele bir bismillah diyelim bakariz 🙂 🙂

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Hepinize merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık 10-15 gündür işlerimin yoğunluğundan dolayı foruma pek vakit ayiramadim.

Zipkini bırakın kurulu bırakmayı dalış sırasında suda body nizin yanına gittginizde bile lastiği boşaltın. Üzücü bir olay yaşamaktansa 100 kez zıpkın kurmak daha kolaydır. Zıpkın kurulu halde kara, evde, arabada. Yada elde. Tasirken tetik kacirabilir, kazara elimiz den dusebilir. Bu düşme sonucu tetik yine kacirabilir.

O yüzden su dışında hiç bir yerde lütfen zıpkın kurmayiniz. Kurulu gordugunuz kişileride uyarin. Sizden tecrübeli de olsa tecrubesizde olsa uyarınizi yapin

Yaşanmış bir anımı anlatayım.

5-6 yıl kadar önce. Birmerada dalış yapiyorum. 5 metrelerde dalış yaptım 2 kişi de dalmislar. Acemi oldukları belli 9-10 metrelerde ki taslarima gidicem samadiramda var. 2 kişi ile.suda 2 dk sohbet falan dedim dalabilirseniz buyrun gelin sıkıntı yok. Gittik taşlara  bu arkadaşlar dalamadi bu spora yeni başladıkları icin. Nefesleri yetmedi. Ben samandirayi bıraktım. Bir kaç dalış dalış yaptım 2 kişiden birisi zipkini kurulu halde samadiraya aşmış. Samandıra dalı ipi tetik kısmından geçirmiş. Bende yaklasik şamandıranın 5 metre ilerisindeyim son bı dalisimi yapıp samandirayi alıp başka yere gecicem. Daha yukarı çıkarken gördüm zipkini aşmış zıpkın kurulu bu şekilde zıpkın asilmaz diye seslenecektim zipkin tetik düşürdü Allah tan kimseye birşey olmadı. Sonra aldılar zipkinlarini gözden kaybolup gittiler.o gün bugün dur bir daha kendilerini görmedim .o yüzden dir ki siz siz olun zipkini kurulu sudan cikarmayin. Bodynizin yanına gittiginizde zipkini boşaltın dalışa devam ederken yine kurarsınız. Sağlıcakla dalın

Yanıt
Emir.ismail
Mesajlar: 50
(@emir-ismail-67)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Hocam aman diyeyim hepimizin bu spora başladığında aklına ilk gelen fikirlerin ekserisi kazaya davetiye çıkarır; biriside sizin sorduğunuz kurulu lastik durumu. Aslında tekniğini bildikten sonra kurulamayacak lastik yok ama yeni başlandığında 18lik bazı lastikler kabus olabiliyor o raddeye geliyorki aman sıkmayayım kurması var diyor adam suda:) Kış ayında bu spora başlanmadıysa zıpkını denizde kurmak (karada kurmak ne kadar tehlikeli olsada ilk aldığımızda hepimiz denemişizdir) karada kurulumundan çok daha kolay olur. Yine tavsiye sadedinde kol ve karın kaslarına haricinde bir sporla takviyede bulunursanız sorun olmayacaktır eğer o kadar vaktim yok diyorsanız çift 14 yada 6.25 şişle tek 16 lastiklede kolay kurulum ve güzel avlar yapabilirsiniz. Sağlıcakla dalın.

Yanıt
1 Yanıt
(@ozgur)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@emir-ismail-67 tesekkurler.28 lik benimki de.Suya zipkinla daha girmedim.Insallah dediginiz gibi kolay olur 🙂

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account