Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

torpil balığı

2 Mesajlar
2 Üyeler
1 Beğeniler
1,644 Görüntüleme
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@nejat)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Yaklaşık bir ay önce dalarken balık kuyruklu bir vatozla karşılaştım genelde hep aynı yerlerde dalış yapıyordum ve daldığım yerdeki vatozlar artık tanıdık olmuşlardı bazen çok rahatsız edersem sadece kuyruklarını kaldırıp kardeşim git buradan asabiyim ben yapıyorlardı veya hemen kaçıyorlardı deniz zemine yakın yosunların üzerinden yüzüyordum küçük bir kumluk vardı oraya pusmuş bekliyor üzerindede iri bir mırmır bende mırmırı vurdum vatoz aniden asabileşti ve bana doru saldırıya geçti hiç böyle bir durumla karşılaşacağımı düşünmemiştim o arda kuyruğunu fark etim vatoz değilmiş şimdi bir iki sorum var bu balık yenir mi yasal olarak bu balık korunuyor mu veya nadir mi bu balığın elektirği bana zarar verir mi yoksa sadece küçük balıklara mı zarar verir

Yanıt
1 Yanıt
1 Yanıt
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 779

@nejat

Merhaba, bu balıkla çokca kez karşılaştım. Çok lezzetli olduğunu sanmam gördüğüm en büyüğü 2kg gelmez genelde çok daha küçük bireyler oluyorlar. Denizden babam çıksa yenir diye bir söz var ama bunuda yemiyelim derim 😆  Balığın fotoğrafını ve hakkında daha geniş bilgi olduğu yazı başlığının linkini bırakıyorum.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/balik-cesitleri/dalista-karsilastiginiz-ilginc-turler/#post-2015

Ayrıca daha önce vuran birinin şişi tuttuğunda canını oldukca yaktığını dinlemiştim. Fakat verdiği elektirik yaralı olmasından dolayı ne kadar kuvvetliydi veya şişe temas etmeseydi yinede etkilermiydi bilmiyorum. Ben yinede önümüze her çıkanı avlamamakdan yanayım. Buarada bu sene ellimlede dürtükledim baya herhangi bir saldırı veya tepkisi olmadı kendini kuma gömdü. Kıyıda 30cm suda dalışa hazırlanırken deniz hıyarı sanarak kumun içinde ne yapıyor bu diyip baya mıncıklamıştım. 1.5-2 kg civarı oldukca büyük bir bireydi🤣

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account