Serbest dalış eğiti...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Serbest dalış eğitimi

16 Mesajlar
11 Üyeler
35 Beğeniler
2,624 Görüntüleme
Fatihh
Mesajlar: 16
Konuyu Başlatan
(@airr35)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese merhaba Serbest dalış eğitimi (padi , ssı ...) almaya ihtiyacım var fakat googlede rastgele araştırıp gitmek istemiyorum Izmirde dalış eğitimi alabileceğim yerler varmıdır daha önce giden alan. Birde fiyat durumları ortalama nedir acaba bilgisi olan varmi.

Yanıt
15 Adet Yanıt Var
7 Adet Yanıt Var
(@kemalyayoz)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@airr35 Merhabalar Çeşme Alaçatıdaki Egesub Freediving serbest dalış okulu tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyacaktır. www.egesub.com

Yanıt
Atmaca210
(@atmaca210)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 89

@kemalyayoz ben de tatil amaciyla bulundugum alacatida egesub i arayarak serbest dalis kursu almayi dusunmustum ama fiyatlar euro bazinda oldugundan dolayi baya bi yuksek gelmisti.

Yanıt
(@kemalyayoz)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@atmaca210 Yaptığımız kurslar uluslararası programlar dolayısı ile Euro ile fiyatlandırılıyor. Açıkçası Euro kurundaki artış ile ülkemizdeki enflasyondan kaynaklı satın aldığımız ürünlerdeki fiyat artışını kıyaslarsak bizim kursların fiyatının Euro olması sizlere avantaj sağlıyor. Tabiki sizlerin bu eğitimler için ayırabileceğiniz bütçe önemli ama hayat boyu size hizmet edecek bir eğitim programının fiyatının da iyi bir paletten ucuz olması da düşündürücü. Lütfen bir şey alacağınız zaman verdiğiniz paranın karşılında ne alacağınızı tartarak karar veriniz. Umarım bir gün birlikte dalma fırsatımız olur 🙂

Yanıt
Atmaca210
(@atmaca210)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 89

@kemalyayoz siz bizim yerimize tartip hukmu koymussunuz zaten. Demek ki fiyatlar uygunmus ben tartamamisim tam 🙂 Arkadas ucretler hakkinda bilginiz var mi dedigi icin bilgilendirme amacli bildigimi paylasmak istedim yardimi dokunsun diye. Biraz savunmaci bir tavir sezdim sizin tarafinizdan. 🙂 Dediginiz gibi herkesin butcesi farkli bana fazla gelen baskasina uygun gelebilir. Keske herkese uygun gelse de herkes faydalansa. Tam hatirlamamakla beraber 3 gunluk kurs 350 400 euro civariydi. Siz daha dogru bilgilendirmeyi yaparsiniz merak eden, ilgilenen arkadaslar icin isterseniz. Bu sayede merak eden arkadaslar da tartip degerlendirmek icin firsat bulabilecektir diye dusunuyorum. @airr35 arkadasimiz konuyu fiyat sorarak baslatmisti cunku ve benim bilgim buraya kadar. Umarim bir gun euro dustugunde beraber dalma firsatimiz olur 😁

Yanıt
(@kemalyayoz)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@atmaca210 umarım Euro düşer de hepimiz rahat ederiz. Evet bana ve bu kursu yapanlara sorarsanız bu hizmetin karşılığı fiyatlar uygun!
@airr35 arkadaşım bana telefon yoluyla ulaştı kendisine kurslarimiz ile ilgili bilgi verdim. Kurslarımız ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak isteyen arkadaşlarımız icin web sitemiz www.egesub.com

Seviye-1 kursumuzun ucreti 250€ + Kdv dir.

Dalın sağlıcakla...

Yanıt
Fatihh
(@airr35)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 16

@atmaca210 Teşekkür ederim yardımın için.Nereye gitsek önce fiyat soruyoruz  o da önemli 😄 Çünkü hicbir fikrim yoktu.Öylede böylede ögrendik fiyatı.Telefonda görüştük gerekli ilgiyi gösterdi sağolsun.Fiyat konusunda birşey söylemeyeceğim fakat Euro bazında olduğu için yurt dışındakiler böyle hayati bi kursu bedavaya alıyorlar gibi birşey bu da biraz can sıkıyor tabi.Keşke bizim ülkemizde böyle olmasa da herkes keyfi olarak bile alsa.Fiyatlari SSI belirliyormuş zaten.Önemli olan her işi bilinçli yapmak.İşim dolayısıyla bir süre gitmem zor görünüyor ama müsait zamanım olduğumda gideceğim.Inşallah  Euro düşer de gitmek isteyen herkesin bütçesine uygun olur hepberaber dalarız😊😊



Yanıt
Hüseyin İmral
(@huseyin-imral)
Katılım : 6 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 28

@airr35 izmirde makrisub var koray demirel

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

merhaba @airr35 

biraz uzak sayilir ama iyi bir eğitim almak isterseniz Bodrum'da medfish var. Oradan bilgi alabilirsiniz. Vakit ve yol sıkıntı değilse orası ile bir görüşün derim..

Yanıt
Fatihh
Mesajlar: 16
Konuyu Başlatan
(@airr35)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Malesef sıkıntı 😐 teşekkürler

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Tamam, belirli teknikler ve biraz kas hafızası isteyen bir durum var ama eğitimden ziyade antrenman. mesela scuba geçmişimde bir ara eğitmen olmaya heves ettim standby oldum. Stand by da öğrenciyi dalışa hazırlarsın, suya koyarsın vs ama adam yüzme bilmiyor. 
yüzme bilmeden o kadar çok kişi dalıyor ki. 
antrenman yapın, suya alışın, sürekli dalın. Serbest dalış eğitmeninin öğreteceği %10-20 dir. Esas kişinin kendi antrenmanı ile olur. 
iyi hocalar falan vardır pek bilmiyorum, ayrıca bilen birinin telkini ve bodyliği çok güven verir, kendinizi daha güvende hissederek daha fazlasını denemenizi sağlayabilir de yinede kişinin kendini dinlemesi ve suya alışması öğrenmekten daha önemli. Biraz refleks gibi, araba kullanmak gibi, hocayla bitmiyor çok daha kişisel bir durum var.

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 775
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Ulkemizde malesef ucuz olan birşey kalmadı. Parası olanada olmayanada herşey pahalı artık. Malesef 1. İhtiyaç mı? 2. Uygun mu şeklinde alışveriş yapmamız gerekiyor. Kurs özelinde uygundan kasıt en düşük fiyatlı olanı değilde fiyatına oranla verimi en yüksek olanı tercih etmek gerek. Bu farklı bir şehire seyahat edip konaklama yapmak gibi ekstra harcamaları kapsasa dahi ucuz ve kalitesiz olanı alacak kadar zengin olmamak ile alakalı bir durum. Verimli kursuda daha önce kurs almış kişilerin geri bildirimleri ve performans artışlarını gözlemleyerek belirleyebiliriz. Keşke ülkemizde her konuda kaliteli eğitim almak basit ve ucuz birşey olsa ve her konuda daha bilinçli, denetim ve cezalar gerekmeksizin kurallara uyan daha farkındalık sahibi bir toplum olsak.

Yanıt
tuncay
Mesajlar: 26
(@tuncay)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Ben Medfish'ten almıştım SSI 1 eğitimini. Kısmet olursa 2'ye de gideceğim. Pandemi nin biraz azalmasını bekliyorum. Malum şu sıralar herkes, herhangi bir şey yapabilmek için bunu bekliyor.

Ben tartışmaya şu açıdan bakıyorum. Avrupada 250 eur, o ülkelerin ekonomik durumuna bakılınca çok büyük bir para değil. Maalesef Türkiye'deki özellikle son dönem kur artışları yüzünden büyük para.

3 günlük kurs bu parayı hak ediyor mu? Kesinlikle evet! Her ne kadar teorik bilgiyi, hem burada, hem youtube, bloglar..vs. online platformlarda bulabiliyor olsak bile, sertifikalı ve güvenebileceğinize emin olduğunuz bir kuruluştan profesyonel olarak eğitim almanın verdiği güven gerçekten çok iyi geliyor insana. En azından ben kendim için bunu söyleyebilirim. Eğitim öncesi dalabildiğim 6-7 metreler şu an 20 mt. civarlarına kadar çıktı. 21-22 mt.'yi bir kaç defa denedim. Ancak daha fazlasını denemek için gerçekten 2. kursu bekliyorum. Belki başka insanlar hiç kursa ihtiyaç duymayabilir veya 1 kurs almak yeterli gelebilir. Ancak işin avcılık yönünü bir kenara koyarsak, serbest dalışta hem teorik, hem pratik bilgisi olan ve hem de uluslararası bu işi spor olarak deneyimleyen insanların rehberliği, kişiye psikolojik olarak da, bilgi-deneyim olarak da gerçekten iyi geliyor.

Zıpkın ve serbest dalış "el verilen" bir hobi. Bir ustadan, bir acemiye oldukça bilgi aktarılıyor. Bu açıdan da paylaşılan bilginin kalitesi anlamında eğitimlerin artı değer olduğunu düşünüyorum. Zira kirli bilgi bizim yaptığımız hobi için oldukça ölümcül. Bazı videolarda hiperventilasyon yapan zıpkıncılar görüyorum. Antrenman taktiklerinde bunu önerene denk geldim. Böyle bilgileri yayanlar gerçekten insanlara zarar veriyorlar. Bunun da "profesyonel eğitim" e yönlenmek için bir sebep olarak görüyorum.

Selamlar.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Forum için hazırladığım yazılarda ya da yeni başlayan arkadaşlarımızdan soranlara öncelikle serbest dalış eğitimi almasını, sonra zıpkın avına başlaması gerektiğini yazıyorum-çiziyorum. Sebeplerini de forumdaki diğer konularda uzun uzun anlattığım için burada tekrar etmek istemiyorum.

Benim düşüncem hangi sistem olduğu (padi,ssi vs) fark etmez dalış okulları tarafından bence eğer yapılabiliyorsa ülkemizdeki kur farkı problemini bu organizasyonların merkezlerindeki yetkililerine anlatarak belki fiyatların bir miktar aşağı çekilmesini sağlayabilecek bir formül bulunması yoluna gidilebilir.

250 Euro gibi rakamlar maalesef ülkemiz şartlarında çoğumuzun bütçesini tek kalemde silip süpürebilecek bir miktardır. Eğitimin karşılığıdır değildir konusuna girmiyorum çünkü serbest dalış eğitiminin ne derece önemli olduğunu gayet iyi biliyorum. Bahsettiğim konu 250 Euro nun şu anda 2.220 TL olmasının özellikle zıpkınla balık avına başlamaya niyetli olan veya bir şekilde başlayan kişilerin büyük çoğunluğunun karşılayamayacağı bir meblağ olmasıdır. 

Serbest dalış eğitimi alacak arkadaşlara tavsiyem nasıl malzeme alırken detaylı şekilde araştırma yapıyor, kullanıcı yorumlarına bakıyor fiyat-performans olarak en iyisini seçmeye çalışıyorsanız Serbest dalış eğitiminde de aynı şekilde titiz bir araştırma yapmanız gerekiyor. Zira burada önemli olan sadece eğitim ücreti değil alacağınız eğitimin kalitesini hesaba katmanız gerektiğidir. Ülkemizde faaliyet gösteren dalış okullarının birinci basamak serbest dalış (sertifikalı) eğitimleri için yayınladıkları fiyatlara göz gezdirdiğimde fiyatların 1.400 tl den başladığını gördüm. Ayrıca taksit imkanı da sağlanıyor. Fiyat performans olarak bir değerlendirme ve araştırma yapmakta fayda var.

Eğitim almadan kendisini geliştiren bir Allah'ın kulu yok mudur derseniz elbetteki vardır. Ülkemizde bu durumda olan ve uzun yıllar boyu sağlıklı biçimde çok güzel avlar yapan bir sürü zıpkıncı var. Ancak bu deneme-yanılma yöntemi kişiden kişiye değişen çok zor ve uzun bir yol.

Sonuç olarak serbest dalış ve zıpkınla balık avı sporu ekstrem bir spor dalı. Özellikle zıpkınla balık avı serbest dalış temellerine dayandığından bu sporu yaparken doğru teknikleri öğrenerek icra etmek hem can güvenliği açısından hem de aktivite kalitesi bakımından muazzam bir öneme sahiptir. İyi forumlar.

Yanıt
Hilmi Çoban
Mesajlar: 10
(@hilmicoban33)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

DeepHumans Dalış okulunu tavsiye ederim. Padi Advance Freediver kursuna gittim. Çok memnun kaldım size de tavsiye ederim size en yakın Muğla ve Balıkesir de şubesi var. Bir arayıp görüşün bilgi alın derim

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Aslında bu paranın büyük bölümünü federasyon aliyormus.

Ama 3 gün eğitim güzel oluyor.tabi malesef ben yapamasamda sık sık dalış yapmak bu işin tuzu biberi.

Alaylı yada alaysiz aslında en önemli doğru kişileri tanımak kendini bilen .

Ben şanslıyım bu forumdan ridvan abi , Oytun , Mehmet , Soner gibi ( sonerlendaha yüzyüze tanisamadik ama) kendini bilen ve egosu olmayan insanlarla tanışıp dalış yapma şerefine eriştim saolsunlar beni aralarına aldılar . Bu aslında çok çok önemli .

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account