Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Balık Yapan Saatler

11 Mesajlar
10 Üyeler
21 Beğeniler
4,155 Görüntüleme
Mesajlar: 23
Konuyu Başlatan
(@saban-erda)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Zıpkınla avlanmak için en uygun saatler nedir ? Balıklar göç yollarını nasıl seçer , mevsimleri nelerdir

Yanıt
10 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Kaan Karatay
(@kaan-karatay)
Katılım : 6 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@saban-erda sabah güneş doğmaya yakın merada olmak büyük bir avantajdir,(sahsen benim avlandığım konum itibari ile böyle yapıp daha fazla verim alıyorum) akşamüzeri de ben saat 17.00-20.00 arası avlarım verimli geciyor.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar.

@kaan-karatay biraz yazmış bende ekleme yapayım 

Marmara için n

Levrek ; ilk bahar ve sonbahar aylarini sever. (Mart- Haziran başı) gibi Marmara'dan geçer. Yazın Ege'ye doğru akar. Marmara'da diğer kalan levrekler yerli olanlardir. Genellikle sabah erken saatlerde yeme düştüğü için sabah erken  ve akşam gunes  batmaya yakın guzel av verir.

Eskina ; Nisan başından Kasım aralik ayına kadar av verir. En verimli ayları nisan-haziran ve ekim-kasim aylarıdır. Sabah suyundan ziyade öğle saati ve akşam sularında daha Güzel av verir.

Baltabaş /Karagöz ; yazları avlaması zordur derine kaçarlar kıyıda olanları tek tük baskin ile avlamak gerekir. Sabah saatlerinde baskın avı ile avlanabilir. Kasım-mayis  ayları arasinda sonra sürüler halinde dolaşmaya ve  kiyilamaya baslarlar. Sabah ve akşam sularında agason ile iyi avlar yapabilirsiniz.

Aklıma gelen balık türleri Marmara için bunlar. Başka ogrenmek istediğiniz balık türü var ise beni etiketleyerek balık adını yazabilirsiniz

@onr6nkoc  sinarit gibi

Sağlıcakla Dalin...

Yanıt
Mehmet Reyhanoğlu
Mesajlar: 326
(@sarimehmet)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Sanırım bu bölge bölge değişiyor mesela ben genelde sabah 9 11 arası avda en keyif aldığım saatir akşamcıda ise yazın 5 8 kışın 2.5 5 saatleridir fakat hiç rahatsız eilmemiş bir merada günün her saati av yapabilirsin

Yanıt
Caner ALTINTAŞ
Mesajlar: 85
(@caner)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Genellikle balığın hareketli olduğu saatler sabah ve akşam olsa da yeni başlayn aradaşlar için bu saatler suyun karanlık olması ve vücudun dalışa olan adaptasyonu bakimından sorun yaratabiliyor. Yeni başlayan arkadaşlar dalışlarını vücudun tam olarak uyandığı ve bol ışık olan saatleri tercih ederse mera yapılarını daha iyi gözlemleyip tedirginlik ten uzak daha rahat av yapabilir.

Yanıt
Mesajlar: 23
Konuyu Başlatan
(@saban-erda)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Zıpkına yeni başladım fakat uzun zamandır serbest dalış yapıyordum , bi anda merak sardım zıpkıncılığa , avcılık içgüdüleri su yüzüne çıktı sanırım , farklı bi soru sorayım , geçen hafta 3 mm elbise ile 4 kg ağırlık yetmedi 5 yada 5.5 yeter diye düşünüyorum, yer izmir

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@saban-erda "Balık Yapan Saatler" den "ağırlık ayarına" hızlı bir geçiş yapmışsınız 🙂 Forum anasayfasındaki başlıklar içerisindeki Serbest Dalış Teknikleri altında sırf bu konuya özel olarak bir bölüm açtım. "Ağırlık Ayarı" isimli bu bölüm içerisindeki konuları-yazılar size yardımcı olacaktır.

Dalış derinliği, vücut ağrılığı ve kullandığınız elbisenin kalınlığına göre kullanmanız gereken ağırlık miktarını kolayca hesaplamak isterseniz Ağırlık Hesabı Uygulamasını kullanabilirsiniz.

Yanıt
Onkrash
Mesajlar: 26
(@onkrash)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar,

Konuyla ilgili olarak İzmir için bilgisi olan varsa bilgilendirilmek mutlu edecektir. Genellikle Ürkmez tarafında av yapmak istiyorum. Tercihim taşlık bölgeler mi olmalı? Bu bölgede hangi balıkları hangi saat aralıklarında gözlemleyebiliriz? Tabi dalış saatleri hakkındada bilgi almak muhteşem olacaktır. Şimdiden bilgilendirme yapacak hobidaşlara teşekkürlerimi sunarım. 🙂

Yanıt
1 Yanıt
Cüneyt
(@levrek)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 68

@onkrash

  Kardeşim bende o bölgede avlanıyorum ve çok güzel avlarım oldu. Ürkmez kıyı şeridi seninde bildiğin gibi kumluktur genelde. Ama biraz daha doğanbeye doğru gidersen sıcaksu koyu falan çok güzel otluk ve taşlıktır. Yada Özdereye doğru gidersen, çukuraltı, baradan koyu civarlarıda güzel meralardır. Tavsiye edeceğim dalış saatide kesinlikle şafak vaktidir. Çok erken dersende, akşam saatleri güzeldir. Öğlen girmeyi deneme bile bence.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Ne zaman musaitsen gir o saatte 😀

Yanıt
1 Yanıt
Haktan N.
(@dreamdiver)
Katılım : 4 sene önce

Trofe Üye
Mesajlar: 792

@ridvan Ben şahsen sabah erken saatte tam olarak 6:38'de giriyorum süper balık yapıyor o saat 🙂

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account