Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Marmara Anadolu Yakası - Zıpkın Dalış Yer ve Ekipman Öneri Talebi

8 Mesajlar
6 Üyeler
3 Beğeniler
1,067 Görüntüleme
sefaesenel
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@sefaesenel)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba arkadaşlar,

Ege de yazın shorty elbise ile keyfi dalış yapıyorum ben. Ekipmanım ona göre. Ancak kış ve bahar aylarında da İstanbul And. yakasında ikametim sebepli Marmara da dalmak istiyorum. Aşağıdaki üç konuda desteğinizi rica edebilir miyim ?

* İst. Anadolu yakasında balık için nerelerde dalış yapılır ? Nerede zıpkın ile avlanabilir balık bulabilirim ? (Anadolu'da bilmeyip avrupa yakası bilenler varsa yazarsa sevinirim)

* Elbise için 7mm doğru bir tercih midir bahar ve kış ayları için ? Yazın bu 7mm çok mu sıkıntı yaratır?

* Elbisenin tek parça olması ile çift parça olması arasında ne fark vardır ?

2ve3. maddeye göre elbise alacağım çünkü.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Merhaba. Öncelikle konuyu soru-cevap bölümüne taşıdım haberiniz olsun.

Bölge bana uzak olduğundan mera konusuna değinmeden diğer konulara geçiyorum 🙂

7mm dalış elbisesi suların en soğuk olduğu kış döneminde kullanılır. Yaz mevsiminde 7 mm ile dalış yapmak ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Dalış elbisesi kalınlık seçimi isimli bir yazı hazırlamıştım. Bu yazı içerisinde su sıcaklıklarına göre kullanılması gereken elbise kalınlıklarını gösteren bir tablo var. Bu tablodan faydalanabilirsiniz.

Zıpkıncı ve serbest dalış soorcularının neredeyse tamamı 2 parça ıslak elbise kullanmayı tercih etmektedir. Tek parça elbiseler bildiğim kadarıyla kuru tipte ve tüplü dalışlarda kullanılıyor. Tek parça elbise kullanmadığımdan aradakü farkı tam olarak bilmiyorum.

Biz zıpkıncıların kullandığı elbiseler ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki konudan ulaşabilirsiniz.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/dalis-elbiseleri/dalis-elbisesi-secimi-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler-zipkinci-elbiseleri/

Yanıt
sefaesenel
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@sefaesenel)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Çok teşekkür ederim değerli bilgiler ve vaktinizi ayırdığınız için. linkleri de ayrıca inceleyeceğim.

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@sefaesenel

rica ederim. Ne zaman isterseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

 

Yanıt
EmAy
Mesajlar: 91
 EmAy
(@emay)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Bende anadolu yakasındayım. Marmara'da 5 mm içine 2.5 mm iç yelek ile giriyorum,işimi görüyor.

Yanıt
Passiontripmaster
Mesajlar: 178
Forum Yönetimi
(@sonertas)
Zıpkıncı
Katılım : 6 sene önce

Nisan ayından sonra 7mm sorun çıkarır aşırı su kaybi olur rahat dalış yapamazsınız. Vucudunuzda isilikler çıkar 5m altında dalış yaparsanız problem büyür Marmara için 5.5mm Yeni elbise iyidir kışın içlikle kullanır yaza doğru çıkarırsınız Eğer derin yapabilecek kadar ustalasirsaniz elbise incelecegi için yazında arada içinize su alarak kullanirsiniz ama en sağlıklısı Marmara için 7mm 5mm ve 3mm elbise elinizde bulundurmaniz daha keyifli ve konforlu dalislar saglar

Yanıt
1 Yanıt
sefaesenel
(@sefaesenel)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@sonertas

teşekkürler değerli bilgi için. Siz dalıyorsunuz marmara da anlaşılan. Yer önerisi yapabilir misiniz İst.Anadolu yakası için bilginiz varsa ?

 

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Nacizane benim fikrim evde giyinin daha önceden karadan keşif yapın daldıgınız derinliği az çok biliyorsunuz yer yer tarayarak mera belirlerseniz daha kolay olur kanısındayım avrupa yakasına gelirseniz misafir ederiz klasik meramız yenikapı 😀 Elbise size kalmış ve malzeme bütçenizle alakalı yani..:En kötü orta sezon iş görür ne ince ne kalın 5 veya 5.5 m yeterlidir zaten sonrasında ihtiyacınız ortaya çıkacaktır...

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 775
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Merhaba,

Anadolu yakasında tuzlaya dalmışlıgım çok balık yönünden biraz kısırdır. Yazın bolca sivriburun karagöz ve kikla çıkar ama ıslanmak için güzel bir yerdir.

Genelde scuba elbiseleri tek parca, siz çift parça neopren elbise alıcaksınız. 7mm çok efektif olmayacaktır. 5-5.5 mm elbise bakın, uşurseniz birde 3mm yelek alırsınız. Marka olarak bütçe kısıtlıysa jak boeno, hydra, apnea gibi yerli fakat bilindik markaları seçin, merdiven altında uretilip yabancı marka hissiyatı yaratılan markalardan uzak durun.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account