Kasa düğümü , mumlu...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Kasa düğümü , mumlu iple lastik boğma

6 Mesajlar
3 Üyeler
3 Beğeniler
2,078 Görüntüleme
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar, bu akşam ilk defa yeni aldığım 18.5mm lik dunlop lastiği boğdum.Boğma ipi olarak ince mumlu ip ve kasa düğümü için makara ipinden en basit klasik düğüm değilde biraz daha kalınca olan benzer bir düğüm attım ama boğma işlemi sonrası deneme amaçlı tornavidayı delikten geçirip asıldığımda bir tanesi lastikten çıktı. Açıkçası bu boğma işi bana pek güven vermedi. Diğer boğumu denedim  o çıkmadı Allahtan. İpi çözüp tekrar boğdum ama bu sefer içine elmas ya da ceviz düğümü denen hazır aldığım  kasa düğümünü soktum.Bu fena olmadı, gerçi boğarken bu sefer sağlam olsun diye yüklenince mumlu ip koptu. Yani youtube da gördüğüm en basit kasa düğümü yerine daha güvenli ne düğüm önerirsiniz. Bir de bu ince mumlu ipi kullanmak güvenli olur mu, daha sert ve kalın olan makara ipiyle boğmak daha iyi olur mu sizce.

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba mumlu ip aslında kopmaz. Çok fazla kuvvet ugyuladiginiz için kopmus olabilir yıllardır lastik boğarim daha bogdugum yerden geri çıktığını görmedim

Aşağıdaki video ya bir göz atabilirsiniz.

 sağlıcakla Dalin.

Yanıt
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

O videoyu biliyorum, ben daha kalın olur diye alttaki videodaki beyaz ipe atılan düğümü denemiştim.Burda iç hacmi büyükçe olan lastiklerden o klasik düğümün bazen çıkabileceği söylenmiş. Yapmışken garanti olsun istemiştim. Mumlu ip siyah yassı ince birşey.Belki biraz daha sıkmam gerekiyordu.

İpin kopmasının nedeni boğumu kilitlemek için en son üstüne normal bir düğüm atıp yüklenmiştim, ondan olabilir

https://m.youtube.com/watch?feature=emb_rel_end&v=wK6uYWAKk4U

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozbaltus, @onr6nkoc 'ün paylaştığı videoyu ben hazırladım. Yıllardır iç çapı geniş lastiklerde bile bir problem yaşamadım. Lastik boğmak için mumlu ip en ideal olanı. Makara ipi örgü olarak biraz farklı olduğundan lastikleri boğum yerlerinden daha kolay yıpratabilir.

Kasa düğümünün lastikten çıkması, boğma işlemini doğru şekilde yapamadığınızı gösterir. Belki elinizdeki mumlu ip kalitesiz olabilir. Güç uyguladığınızda kopuveriyordur. Eğer bu şekildeyse boğma düğümü yeterince sıkılmamış olabilir. Normalde lastiği boğarken mumlu ip kopacak seviyede düğümü sıktıysanız bir daha açılmaması lazım. Aklıma gelenler bunlar. Videodaki anlatılanları tam olarak uygularsanız sıkıntı yaşamazsınız. İyi forumlar.

Yanıt
(@ozbaltus)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 35

@Can üstad, @onr6nkoc çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozbaltus rica ederim eğer problem çözüldüyse konuyu "çözüldü" olarak işaretlerseniz sevinirim.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account