İlk Dalışınız Nasıl...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İlk Dalışınız Nasıl Oldu?

7 Mesajlar
6 Üyeler
9 Beğeniler
664 Görüntüleme
Mesajlar: 11
Konuyu Başlatan
(@aksakal35)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba arkadaşlar, İlk dalışınız nasıl oldu, kaç metreye, eğitim aldınız mı anlatırsanız sevinirim.

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@aksakal35 benim ilk dalışim daha bir hafta önce oldu aslında dalış denilmez buna ben kendimi riske atmamak adına önce kıyafeti giyip ağırlık takmadan zipkini elime almadan palet ve şnorkel e uyum sağlamak için suya girdim sonra içimdeki tutku o kadar büyüktüki bileklerimin akşam beni diğer gün öğlen 12 ye kadar uyutacak kadar yorulmasına dikkat etmeden gezdim su içinde  sabah 8 de girdim sudan öğlen 12 de çıktım ve balıkta vurdum acemi şansı olsa gerek ☺️ ve taş altı kontrol şeklinde av yaptm agoşon işi uzun bir dalış geçmişi isteyen ve tecrübe isteyen bir durum olduğunu bildiğim için iki kayalik arası yerlerde kendimi gizleyerek aynı zamanda şnorkel ile nefeslenerek balık çağrısı yaptm gayet keyif aldım artık denizden pek uzak kalabileceğimi sanmıyorum ☺️

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Ben gireyim konuya o zaman 2002 yılında bir abimizle tanıştım telefonunu aldım ve bana dalışı anlattı ben ise belki üstünden 10 sene geçti 10 sene sonra 2012 yılında telefonunu aradım ve dalmak istediğimi söyledim ve buluştuk karaköyden malzemelerimizi aldık sonrasında hafta sonu sözleştik evden çıktım 10 dakika sonra agırlıklarımı almadığımı hatırladım ve geri dönüp ağrılıklarımı aldım 80-90 km yol gittikten sonra meraya vardık kısa bir anlatım vs giyindim ve sonrasında suya girdik su berrak harika ama ben şnorkel kullanmasını bile bilmiyorum hasbel kader girdik suya abi beni dibe inip çağırıyor ama ben ne nefeslenme ne birşeyden bi haberim 3-5 dakika sonra  şnorkele su girdi ve ben panikledim zira su tahliye etmesini bile bilmen biriydim hemen nefesimi tutum kıyıya yüzdüm şnorkeli maskemi çıkarıp kayanın üstüne çıktım ilk dalışım 5-10 dakika sürdü veya sürmedi o gün bana yetti bizim abide girip kolaçan etti bir iki ufak kikla vurup çıkmıştı o gün tatlı yorgunlukla geçip eve döndüm ve eğitim almaya karar verdim eğitim aldım 2012 yılından beridir dalıyorum karakıyı avlanıyorum eğitim yeterli oldumu hayır tek başına yeterli değil suya girmek her dalış ayrı bir eğitim gibidir sık dalarsanız kendinizi geliştirirsiniz yoksa eğitim alıp köşeye çekilirseniz bir işe yaramaz.Derin yapamadım şimdiye kadar gereksizde görüyorum kendimce teknik bilgilerim ve vucudumu bu konuda kondisyonsuz ,yetersiz görüyorum ve 3-5 metrelerde avlanıyorum max ...

Yanıt
1 Yanıt
(@aksakal35)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 11

@ridvan çok teşekkür ederim aradığım soruların cevapları vardı  😂

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

İlk dalisim Çanakkale kadırga koyunda oldu benim.

Face ve diğer bir forum sitesi kapanan yarım yamalak şeyler öğrendim ekipmanlarını aldım niyet ettim Allah rızası için dalmaya.

Üstümde 8 kilo , Çanakkale suyu şu berrak miss ama ne nefes tutma ne gözlük ne kulak eşitleme ne ağırlık ayarı dedimya yarım yamalak daldım.

Daldım ama debelendim dalamadim olmadı suyun içine giremedim ama balık vurduk bir kaç tane .

Bayilicagimi hissetim elbisem sikti afakanlar bastı hemen karaya.

Bu şekilde olmaz dedim ve eğitim aldım geçen sene 1 sene oldu benim bu sevdam ama is güç derken ve virüs 30 dalış yapmisimdir.

Kondüsyonum zayıf koşmaya başladım yediğine ictigime dikkat etmeye başladım ve arada nefes egzersizleri .inşallah bende yıllar sonra pisicem ve güzel dalışlar yapicam.

Egoya yer yok bende.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

İlk dalış günü hikayemi daha önce forumda açılan "ilk avınız" isimli konuda paylaşmıştım buraya da eklemek istedim.

Bu yazıyı 2014 yılında, rahmetli Ozan Yıldırım'ın kurucusu olduğu zıpkıncı.com da yayınlamıştım. Zıpkınla balık avına ilk başladığım gün ve aynı zamanda ilk vurduğum balığın hikayesini sizlerle paylaşmak istedim.

İçim içime sığmıyordu, acaba başarabilecek miydim? Neden olmasın ki ? 1000 tl yi aşmıştı harcadığın para seve seve başaracaksın dedi iç sesim o kadar video izledin, haftalarca malzeme araştırdın sordun soruşturdun, severek takip ettiğin zipkinci.com dan bir çok şey öğrendin şimdi artık bambaşka bir dünyaya atım atmaya geldi sıra vb düşüncelerle boğuşup uykuya daldım. Sonunda sabah saat 05:00 telefonun alarmıyla uyandım.

Biraz su, bir iki lokma bir şey attım ağzıma heyecanla şampuanladım elbiseyi. Önce ayaklar sonra üst kısım derken nefes nefese elbiseyi giymeyi başarmıştım. Aynada bir baktım kendime offfff bu ne şekil işte bu dedim. Apartmandan çıkar çıkmaz anlam veremediğim bir tedirginlik hali, ya eli boş dönersem amaaan ilk elin günahı olmaz demişler. Hem sen daha acemisin dedim.

Neyse tedirgin tedirgin geldim kıyıya. Çoraplar, eldivenler, paletler gözlüğe tükürük derken attım kendimi suya. Birkaç palet vuruşu derken neden boynum ve başım üşüyor acaba ? Elbisede bir sorun mu var ? Hiç böyle bir sorunla karşılaşan da olmamıştı forumda diye düşünüp avel avel gezerken elbisenin başlığını kafama geçirmeden suya girdiğimi fark ettim 😀Başlıkla uğraşırken maske suya düştü. Maskelerin yüzemediğini, maskeyi dipten almak için gözü açık dalarak acı bir şekilde öğrendim derinlik 2,5 mt civarıydı zaten daha derine gitmemem gerektiğini de biliyordum aslında tek dalmamam gerektiğini de biliyordum fakat zaten dalmayacaktım ki amacım satıhta gezip maske şnorkel kullanmayı öğrenmek vs.

Misina sarılı makarasıyla birlikte 90 lık Picasso Elite zıpkını 1. Çentiğe kurup başladım gezmeye. Kıyı boyunca yüz yüz yüz tek canlı benim sanki. Denizde şnorkelden aniden gelen ve yutulan deniz suları o suların şnorkelden atılması, buğulanmış maske camları, deneme atışından sonra dolaşan ve baş edilemeyen makaradan gelen ve direkt şişe bağlı misina derken Sonra izlediğim videolar okuduğum yazılar geldi aklıma biraz geç geldiler ama olsun. Hayatımdaki en keyifli anı yaşamama sebep oldular. Ölü gibi yattım suyun üstüne ve gırtlağımdan ritmik sesler çıkardım.

1-2 dk sonra altımda küçük balıkların toplandığını fark ettim aptal aptal onları izlerken göz ucuyla gördüğüm 10-12 kefalden oluşan bir grup görür görmez asıldım tetiğe ve fiyasko 1. Çentik hiçbir işe yaramamıştı heyecandan kalbim yerinden fırlayacaktı sanki uzunca bir boğuşmadan sonra 2. çentikle hazırladım tüfeği ve yer değiştirip gırtlak sesine devam nede olsa bir kere işe yaramıştı neden olmasın 🙂

Ve o an gelmişti artık önümden geçen 1.5 kiloluk bana balina gibi gelen dev kefaller… Heyecanımı bastırıp bekleyebildim biraz ve bastım tetiğe balığın vurulduğunu göremedim sadece zıpkını atıp misinayı tuttuğumu hatırlıyorum. Misinanın titremesiyle kendime geldim. Evet işte oldu sonunda! kendime doğru çektim misinayı ve iki elimle sarıldım kefale. Göz göze bakarken içim içime sığmıyordu. Tek elimle kolum arasına ve göğsüme bastırdım kefali. Diğer elimle dizgiyi aradım yok ! Şişe baktım yok ! Heyecandan balığı o kadar sıktım ki zavallı bayıldı galiba hareketi kesti. Bunu fırsat bilip bıçağı solungacından sokup kafa arkasından çıkardım herhalde ölmüştür artık derken, ani bir çırpınma Allah'tan elimde eldiven var. Neredeyse 10 dk kadar kefal elimde bekledim. İlk vurduğum balık bu kaçmasına izin veremezdim 😀 Dizgiyi de budum taktım balığı sevinç içinde bu bana yeter dedim.

Geç kalmadan eve döneyim eşim merak eder diye düşünürken başlangıç noktasından epeyce uzaklaştığımı fark ettim ve yavaş yavaş başladım geri dönmeye. Uzaktan küçük bir balıkçı teknesi bana doğru geliyordu biraz daha yaklaştım kenara tırsmadım da değil hala üzerime geliyor, biraz daha kıyıya yüzdüm iyice yanaştı artık gözlüğü falan çıkardım ayakta durabiliyorum tekne yanaştı yanıma balıkçı bana Can sen misin? Evet dedim şaşkın bir şekilde.

Abicim yenge barınağa geldi. Seni çok merak etmiş gel tekneye götürelim seni dediler. Saat kaç ki dedim endişeli şekilde saat 11.30 dediler. Sabah 05:30 dan öğlen 11:30 a kadar suda kalmışım ve dün akşam kaç gibi gelirsin ? diye soran tedirgin eşime saat 08:00 gibi gelirim dediğimi anımsayınca 🙂Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Siz ona eve gitmesini söyleyin benim eşyalar burada onları alıp eve gideyim sağ olun dedim bana gülüp geri döndüler. Dalışa başladığım noktaya yüzerek geri döndüm 🙂 Eşime yerimi söylemişler tabi. Sudan çıkacağım plajın ucunda kızgın bir şekilde bekliyor. Bu fotoğrafı da kendisi çekti. Ben kıyıya çıktım. Sonra ne mi oldu ? Sonrasını sizin hayal gücünüze bırakıyorum…

Zıpkınla ilk avım
Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Malzemelerini temin ettim ağırlıklar zıpkın palet vb. Derken zaten denizde büyüdüğüm için pek zorluk cektigim söylenemez.  Fakat Marmara acemilik icin çok zor bir deniz diyebilirim balik popülasyonu çok az. İlk balığı vurmak bir çok kişi gibi benim içinde zaman aldi. İlk vurdugum balığı inanın hatırlamıyorum ama benimde sanırım kefaldir.

İzin günlerimi iple ceker gece uyuyamazdim.  Uyku tutmazdı. Gece saat 03 ben arabayla meraya gider oltacilarla muhhabbet eder sabah güneşin doğmasını beklerdim. Merada güneşin doğuşunu beklemek bile çok heyecanlı olurdu benim için. Şimdi de dalışa gideceğim zaman heyecan aynı. Bu deniz sevdası bende bitmiyor. 2 saat boş vakit bulayım atarım kendimi marmaranin serin sularına.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account