Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Havuz entramani onerisi

7 Mesajlar
3 Üyeler
3 Beğeniler
1,048 Görüntüleme
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Başlıktan da anlaşılacağı gibi gecen pazar havuza başladım.

Hem nefes açarım hemde spor olsun dedim.ilk gün den ne yapacağımı bilmedigimden deli dana gibi yüzdüm 25 metre yarı olimpik bir havuz git gel derken bir ara kaptırdım kendimi , ham vücut isinmadim havuzdan çıktı dan sonra başladı Adele krampları 🙈😇.(ağrı kesici iğne oldum valla)

Uzun lafın kısası her hafta pazar günü 1 saat caliscam ama sizlerin önerisi nedir hiç havuzda antreman yaptinizmi.? Yada bana önerileriniz nelerdir?

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Ben hiç havuz antrenmanı yapmadım. Ancak biz zıpkıncılar için havuz antrenmanı sadece yüzme odaklı değil nefes tutmak ve dalış refleksini geliştirme odaklı olmalı diye düşünüyorum. Havuz derinliği belki derin dalış yapmaya yeterli olmayabilir. Uygun ağırlıkla dipte agaşon denemeleri yapılabilir. Yada nefes tutarak dipten yüzme şeklinde çalışma yapılabilir. Havuz kenarından iki elle tutularak baş suyun içerisinde olacak pozisyonda statik apnea yapılabilir.

Önemli : Evinin küvetinde nefes antrenmanı yaparken ölen sporcular bile duyduk. İster statik ister dinamik apnea olsun. Havuzda antrenman yaparken sprocuyu takip eden ve acil müdahale yapabilecek biri yoksa nefes tutma çalışması yapmak bence çok tehlikeli olur. Eğer yalnız başına isen bence yüzmeye devam 🙂 hiç olmazsa kondisyona faydalı olur.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Geçen hafta boştu yani benim girdiğim sıra boştu rahat yüzdüm ama bu hafta dediğiniz gibi yapicam.2-3 yüzme hocası ve ilk yardım bilen bir kişi daha var onlarla bu hafta gorusucem en azından göz ucuyla arada baksınlar yeter.

Bir kaç hafta daha geçsin tanisayim ağırlıkla dip süresi denicem ama müsade ederlermi bilemiyorum sorarım .

Bu hafta kısmetse çok az yüzme ısınmak için sonra nefes tutma antranlari yapmaktı niyetim.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Bu sabah yine havuz günüydü.ufak bir kurbagalama yuzusunden sonra ısınmak için başladım nefes antremanlarina.

Havuz gözlüğü deil dalış gözlüğüyle giriyorum bazen tuhaf bakislar yakalıyorum ama napalim burnumuda kapatıyor ve benim işim yüzmek deil neyse.

İlk nefes tutmam 37 saniye sürdü sonra 1 dk 10 ve oyle gitti ortalama nefes açtıktan sonraki nefes sürem 1.10 ile 1.35  arasında 3-4 defa ,1.50 üstüne çıktım aslında dahada tutardım ama agitimde 2 dk yi geçme mümkün olduğunca dendi durdum geçmedim.

Havuz boy 25 metre tek nefes 45 metre rahat yüzdüm usumustum ısınmak lazımdı bastım gaza yani.

Sonra tekrar dinlenip son bir kaç daha nefes tutup çıktım.

Memeli dalış refleksim geç devreye giriyor bunu biliyorum ama nefes tutmaya başladığım an yutkunma hissiyatim doğuyor bir kaç defa tabi böyle olunca nefes sürem kısalıyor baskı oluyor.

Bir kaç defa başka şeyler düşünüp bunu engelledim hatta o an 1.57 nefes tuttum suyun içinde .

Ama şu yutkunma alışkanlığını yada neyse bir an önce çözmem lazım.

Niye böyle oluyor anlamaiyorum.?

Yanıt
Caner Fuat KURT
Mesajlar: 164
(@canerfuatkurt)
Üye Palazı
Katılım : 6 sene önce

Mutlaka birisi seni takip etsin. Çok kıymetli bir sporcu havuz antrenmanında vefat etmişti. Kara antrenmanı gibi olmaz, mutlaka gözlem altında olmalısın.

O2 ve co2 çalışabilirsin, dinamik olarak. 30 mt 50 mt gibi hedefler koy. Gerçekleştirdikçe mesafeyi artır. Nefeslenme aralarında nabzını dinle ve tam dinlenmeden dalma.

Yanıt
1 Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@canerfuatkurt hocam genelde CO2 idmanı çalışıyorum açıkçası kendimi çok zorlamiyorum.saatim kolumda nabız sayıyorum ve kronemetre açık dinlenme sitelerim min 3 Max 5 dk bu süre zarfında dinleniyorum.

Bir çok kötü olay bende okudum hatta eğitimi aldığım yerde izledim videoları tedbirliyim ama yinede orada birini bulursam kendimi izletiririm.

O2 tablosu çalışmıyorum ilk CO2 tablosu çalışıp kendimi nefessizlige alıştırmaya çalışıyorum fenada gitmiyorum şu aralar nefes tutma sitelerim %30 arttı diyebilirim.psikilojik olarakta olumlu oluyor benim icin.ilk suda boğulur gibi olduğumu hissederken bugun 1.55 perde nefes tutabiliyirum suyun içinde.

İnşallah sağlıklı bir şekilde bu devam eder.

 

Yanıt
Caner Fuat KURT
Mesajlar: 164
(@canerfuatkurt)
Üye Palazı
Katılım : 6 sene önce

Şöyle de yapabilirsin  statik antrenmanları havuz kenarında, dinamik antrenmanları havuzda çalışabilirsin. Böylece riski azaltırsın.

Yanıt
1 Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@canerfuatkurt olabilir Caner hocam ama korana virusu yuuznden havuz bir süre kapandı 😎

 

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account