Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Etik avlanma alanları

5 Mesajlar
3 Üyeler
1 Beğeniler
1,380 Görüntüleme
Cüneyt
Mesajlar: 68
Konuyu Başlatan
(@levrek)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

İyi akşamlar Can hocam. Muhtemelen soruma siz cevap vereceksiniz diye size hitaben yazıyorum. Birkaç kişiden duydum ki; balık çiftliklerine dışarıdan balıklar yanaşıyormuş. Çiftlikteki balıklara atılan yem kokusuna geliyorlarmış. Burada bir çiftlik sorumlusu bana çiftliğe 4-5 mt uzaklığa kadar yanaşıp av yapabileceğimi söyledi. Benim içime pek sinmedi. Sizce bu etikmidir, tehlikelimidir. Bilgilenmeden yapmak istemedim bunu. Bu konuda bilginiz yada fikirleriniz benim için yönlendirici olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Cüneyt Bey merhaba. Forumu kullanan 1 kişi olsa bile benim için yeterlidir 🙂 Facebook grubu yerine forumu kullanmayı tercih ettiğiniz için size teşekkür ederim.

Gönderen: @abckarahan

Burada bir çiftlik sorumlusu bana çiftliğe 4-5 mt uzaklığa kadar yanaşıp av yapabileceğimi söyledi. Benim içime pek sinmedi. Sizce bu etikmidir, tehlikelimidir.

4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2016/36) 9. maddesinde kafeslere 100 metre yaklaşılmaması gerektiği şeklinde bir düzenleme var. Açıkça çiftliklere yaklaşmak yasak olduğundan "etik" mevzuna değinmemize pek gerek kalmadı 🙂 

zıpkın yasaklar

Çiftlik sahibi izin verse dahi siz avlanırken denetim yapan görevliler tarafından görülmeniz halinde ceza yazılabilir. Bu konuda bilgi sahibi olmanız çok önemli.

Gönderen: @abckarahan

Çiftlikteki balıklara atılan yem kokusuna geliyorlarmış.

Sonuç olarak. Balıkların yeme gelmesi konusu oldukça ilgi çekici 🙂 Balık çiftliklerinin 4-5 metre yakınında dalış yapmak tehlikeli midir hiçbir bilgim yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yanıt
Cüneyt
Mesajlar: 68
Konuyu Başlatan
(@levrek)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Yardımcı olmak ne demek? Beni çok büyük bir yanlıştan çevirdiniz. Çok ama çok teşekkür ederim.?

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Rica ederim. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Keyifli avlar dilerim ?

Yanıt
Cüneyt
Mesajlar: 68
Konuyu Başlatan
(@levrek)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

???

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Etiklik aslinda aslinin icinde olmali ama bu konu uzar gider kanuna uymak gerekir :)) Yasakmi yassak o zaman baliksizliga devam :))

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account