Dışarıda 4 dakika a...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dışarıda 4 dakika aşağıda 1 dakika 🙁

5 Mesajlar
4 Üyeler
8 Beğeniler
600 Görüntüleme
Mesajlar: 11
Konuyu Başlatan
(@omercanuz)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Merhabalar hocalarım, üstatlarim, abilerim, hobidaşlarım.

Suyun dışında kendimi sakinleştirip odaklanıp hiperventilasyona girmeden 4 dakikaları görüyorum.

Derin dalış değil 3-10metre aralığında kuma agaşona yatıp kefal ve mırmıra bakıyorum. 20 yaşındayım ve yaklaşık 4 yıldır amatörce 10 metre altına dalışlar yapıyorum bu yaz zıpkına merak saldım ve gerekli ekipmanları temin ettim. 4 gündür dalıyorum 2 gün 1 er adet mirmirla çıkabildim. Kabzayi tekne tonozlarina vurarak çağırdığım mırmır sürülerinin uzağına kalan iri mırmırlari kendime çekemiyorum. Bunun en büyük sebebi sanıyorum agaşon sürem. Dışarıda 4 dakika üstü nefes tutabilmeme rağmen kendimden çok emin nefeslenmeme ve dinlenmeme rağmen dalışlarım 2-3 saat boyunca hep 40 saniye ile 1 dakika 25 saniye arasında sürüyor. Evet dışarıda 4 dakika tutabildigim için kendimce iyi bir skor zannetmeme rağmen su altında 1.25i henüz geçemedim. Bunun sebebini öğrenmek istiyorum. Vurduğum balığın en uzun agaşonumda olması da beni bu stresse soktu, merada kiloluk mırmırlar varken 250-300 gramlık mırmırlara sıkmak istemiyorum o mırmırları nasıl çekebilirim ve dip süremi nasıl artırabilirm bunu öğrenmek istiyorum, tavsiyelerinizi dinlemeyi heyecanla bekliyorum. Herkese mutlu sağlıklı bol bereketli dalışlar, iyi forumlar..

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
 momo
(@momo)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 78

@omercanuz hocam ben yeniyim, konuya da çok hakim değilim ancak tanıdığım ne kadar büyük usta varsa su altında 5 dakika da nefes tutabiliyorlarsa da 1:30’dan fazla tutmadıklarını söylüyorlar. bu söylediğim ve bahsettiğim kişiler çok ciddi manada balık vuran kişiler.

sizin sorununuz -anlattığınız ve benim teorik bilgime göre- saklanamama. çoğu kişi iyi bir kamuflaj ile uzun süre nefes tutan kişilerden çok çok daha iyi balıklar vuruyor. daha otluk, taşlık bir bölgede, gölgeye, taş dibine, kaya arkasına olabildiğince hedef küçülterek tam anlamıyla saklanarak balık arayın. bence daha başarılı sonuçlar elde edeceksinizdir.

Yanıt
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 778

@omercanuz

Elbisenin kalınlığının fazla olması, yanlış ağırlık kullanımı, fazla hareket hatalardan biri veya bir kaci olabilir. Elbiseyi 3mmdir diye tahmin ediyorum. Ağırlık ayarlamanızı suyun uzerindeyken hareketsiz kaldiginizda batmayacak sekilde ayarlayin. Daldiginizda dipde birseye tutunarak kalmaniz gerek(yine fazla efor sarfetmeyecek sekilde), duz bir sekilde konumlanin kabze sesi veya girtlak sesi cikartiniz sonra hareket etmeyin. Kafanizi dahi cevirmeyin. Bu sekilde zaman gecmek bilmez ama 1-2 agasonda deneyin.

Yanıt
(@omercanuz)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 11

@zencuk Hocam elbise 3mm ağırlık ayarı tam da dediğiniz gibi hatta 10 metre altına 4kg 15 altına 3kg ile iniyorum. Genel itibari ile 3-4 metrelere yatabilmek adına 7kg kemere 4kg da sırt ağırlık yeleği kullanıyorum. Dışarıda kendimi hafif kastigimda su üstünde kalabiliyorum 4 metrelerde tutunmadan yatabiliyorum.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Dışarıda suda ki psikolojik korku yok. Nefessiz kalma gibi. Koltukta ağzımızı açtığımız anda nefes alacağımız için beyin rahat. Dışarıda söylediğiniz süreler yatak üzerine uzanmış yada koltukta oturur vaziyetteki surelerinizdir. Bu şekilde nabız kolay şekilde yavaslatilabiliyor. Denizde akinti palet vuruşu el hareketi agasona yattiginizda kafa ileriye baktığı için boyundaki kaslar çok oksijen tüketiyor. Aynı agason pozisyonunda evde deneyin bakalım nefes  süreniz ne çıkacak.  Tekrar cevap yazarsınız.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account