Dalış sonrası zıpkı...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış sonrası zıpkın bakımı

5 Mesajlar
5 Üyeler
10 Beğeniler
781 Görüntüleme
CorsairTR
Mesajlar: 14
Konuyu Başlatan
(@corsairtr)
Yeni Üye
Katılım : 2 sene önce

Arkadaşlar merhaba , bir acemi olarak bir sorum olacaktı: Ben dalıs sonrası bütün ekipmanımı yıkar kurumaya bırakırım güneş almayan bir yere , fakat zıpkın icin ekstra uygulamam gereken bir prosedur var mı ? Duyumlarıma gore zıpkın lastiklerini yaglıyorlarmıs birseyler yapıyorlarmıs dogruluk payı nedir? dalıs sonrası zıpkının bakımını nasıl yapmam gerekir? Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Saygılarımla.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Xentospy
(@xentospy)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 95

@corsairtr Merhabalar. Dalış sonrası malzemelerinizi tatlı su ile durulamanız yeterli olacaktır. Lastik konusunda ise eğerki 2-3 ayda bir gün ya da daha uzun aralıklarla dalıyorum diyorsanız lastikleri tüfekten ayırıp hafif pudralayıp güneş görmeyecek bir yerde bir kap veya poşet içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Ancak en kötü ayda 2-3 gün dalıyorum diyorsanız uğraşılmaz ve gerekte yok. Dalın sağlıcakla 🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Zıpkın için bir bakıma gerek yok. Tatlı su ile yıkamaniz yeterli. @Xentospy arkadaşımız gerekli bilgilendirmeyi zaten yapmış.. sağlıcakla Dalin

Yanıt
Rodosto
Mesajlar: 11
(@rodosto)
Yeni Üye
Katılım : 2 sene önce

Tetik mekanizmasina wd 40 sıkmayı duymustum oda zamanla kaçırma yapıyor diye duydum daha sonra

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@xentospy konuyu güzelce açıklamış tatlı su ile durulamak yeterlidir. 

ayrıca ek bilgi olarak zıpkın mekanizmaları paslanmaz krom malzemeden üretiliyor. dalıştan sonra şişi mekanizmadan ayırıp mekanizmanın içini (şişin girdiği yerden) ve tüfeği bol su ile duruladıktan sonra hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Bir de tüfeğinizi tatlı suyla yıkarken lastikleri, ip palamutları tüfeğin lastik deliğine gelecek şekilde çevirin ve yıkayın. Lastikler tüfeğe temas etmeden komple boşta kalsın.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account