Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Daha hizli bir zipkin!!

5 Mesajlar
3 Üyeler
2 Beğeniler
699 Görüntüleme
Mesajlar: 21
Konuyu Başlatan
(@mert35)
Yeni Üye
Katılım : 2 sene önce

Herkese merhaba,

Ben Mert, gruba yeniyim. Benim bir sorum olacakti yardimci olabilirseniz cok sevinirim. 1 yildir Diverman Diablo kullaniyorum, 110luk cift 14mm lastik. Kendisinden oldukca memnunum. Yalniz mesafe olarak daha uzun atan ve daha hizli bir Zipkin arayisi icersine girdim. Yaklasik 10m daliyorum. Siz ne onerirsiniz? Marka? Veya lastik kombinasyonu? Roller zipkinlar? Daha kalin ve kisa lastik kullansam olur mu? Fiyat inanilmaz fazla olmadigi takdirde bir fiyat kisitlamam yokdur. Tavsiyeleriniz ve fikirlerinizi bekliyorum. Cok tesekkurler.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba aramıza hoşgeldin...  Çift 14mm daldigin derinlik için bence ideal. Bı tık daha iyisi çift 16mm olur fakat. Şiş kalınlığı önemli. İnce şiş vibrasyon yapar güç fazla olacağı için. Bence hiç değiştirme. Yeni alacağın zipkinda 50cm fark eder.... Atışta 50cm için bir dünya para vermeye gerek yok zıpkın yenilemek için.

Yanıt
Mesajlar: 21
Konuyu Başlatan
(@mert35)
Yeni Üye
Katılım : 2 sene önce

Cok tesekkur ederim cevabin icin. Ahsap ve karbon hakkinda ne dusunuyorsun, onlarda hiz ve menzil anlaminda cok daha iyi degil mi?

Yanıt
1 Yanıt
Gokmen Elgun
(@gkmn)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 76

@mert35

hız yani manevra arttıkça menzilin düşmek zorunda. ikisi aynı anda artmıyor. menzil için kuvvetli kombinasyon, bunu kaldırmak için de kütleli bir zıpkına ihtiyacın var. dolayısıyla manevradan feragat etmek gerekiyor. hafif, manevrası yüksek bir zıpkına agır kombinasyon yüklersen aşırı tepme olacak ki bu da isabeti düşürecektir. yani isabetsiz ama menzilli bir zıpkına sahip olmuş olacaksın 🙂 10m derinlikler için 100-110 (şahsi düşüncem 110 uzun bile) alüminyum bir zıpkın her şekilde yeterli olacaktır. çift 14 esnek bir lastik ve 6,5 şiş her şekilde ihtiyacı karşılar.

Ahşap, karbon, alüminyum muhtelif zıpkınlarım var. emin olun en çok işi 100'lük alüminyum yapıyor. 15 metrelerden sonra 2x14 kombinasyon zayıflıyor. Bu derinlik ve fazlasıyla işiniz yoksa hiç boşuna para harcamayın bence zıpkınınızdan memnunsanız.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Dalış tecruben av stilin bunlar önemli.  Ahşap değil ama karbon olabilir. Ahşap ağır kombinasyonlar ve iri balık avları  için uygun olur. ahşaptaki manevlar karbon yada alüminyum gövdelerin manevlari gibi olmaz. Bilgin olsun...

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account