Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

bel sorunu

5 Mesajlar
5 Üyeler
5 Beğeniler
1,465 Görüntüleme
Bilhanerden
Mesajlar: 32
Konuyu Başlatan
(@bilhanerden)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Merhabalar,

Kış ayından beri kendimce dalış için bir takım hazırlıklar yapıyordum. Niyetim Mart ayında olmadı en geç Nisan ayında dalışlara başlamaktı. Ne yazık ki önce pandemi yasakları engel oldu. tam yasaklar bitti derken bir kaç haftadır vücudumda ciddi ağrılar başladı. Sağ omzumum hemen altında başlayan bölgede yaklaşık 4 haftadır bir kas ağrısı var. normal hayatıma engel değil ama kas grubunu çalıştırmam gerektiği zaman ağrı hissediyorum, Dr bunun için kas spazmı dedi. Asıl kötü olan da bel ağrım. buda yaklaşık 3-4 haftadır devam ediyor (buna da siyatik dediler) ama geçtiğimiz hafta ancak sekerek yürürken bu hafta sadece bel kısmını kullanırken ağrıyı hissediyorum (ağrı kaynağı belden ama acıyı bacaklardan hissediyorum).

bir aksilik çıkmaz ise perşembe günü de artık dayanamayıp dalışa gitme planı yaptım. Benim sormak istediğim, daha önce bahsettiğim bu rahatsızlıkları geçiren oldu mu? Genel olarak yüzmenin iyi geleceği söyleniyor ama malum dalış sırasında vücudu zorlayıp uzun süre suda kalabiliyoruz, bu durumu iyice kötüleştirir mi yada sudan dalışı tamamlamadan çıkmama sebep olur mu?

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
Wolfenstein
Mesajlar: 293
(@wolfenstein)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Size bir sırt ağırlığı edinmenizi ve ağırlıkları belinizden alarak sırtınıza dağıtmanızı öneririm. Ayrıca kemeri belinize değil kalçanızın üzerine sıkarsanız omuriliğinize yapacağı baskıya mani olmuş olursunuz. Bunun dışında da öyle sanıyorum ki problem yaşamadan dalışlarınızı yapabilirsiniz. Ani hareketler yapmaktan kaçınmakta ve bu gibi konularda dikkatli olmakta fayda var, selamlar.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Öncelikle geçmiş olsun

Ben doktor degilim fakat Beldeki ağrı için bir nefroloji uzmanına muayene olun derim. Böbreklerinizde sıkıntı olabilir. Böbrek ayaklara etki eder

Yanıt
2000watt
Mesajlar: 142
(@2000watt)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Benim dalışa başlamama bel fıtığı sebeb oldu. Bir seneye yakın yürüyemedim, 100 metre bazen de 50 metreden sonra ayağımın ağrısından çömelmek zorunda kalıyordum. MR çekildi doktor bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

Bir arkadaşım da benzer bir sorun yaşamış ve yüzerek düzelmiş olduğunu bana söyledi. Bunun üzerine ilk önceleri suda germe hareketleri yaptım ve sırtüstü yüzdüm. . Bir kaç ay sonra palet gözlük alıp yüzerek ben de iyileştim.

Şimdi yaz kış dalışa gidiyorum fırsat buldukça. Evet bazen bele takılan kurşun yoruyor ama ertesi gün geçiyor belimde hafifleme Oluyor. Benim belimdeki soruna en faydalı olan spor dalış sporu oldu. Tabi şimdi yürüyüş de yapabiliyorum ama iyileşmemi yüzme ve dalış sağladı.

Yanıt
Passiontripmaster
Mesajlar: 178
Forum Yönetimi
(@sonertas)
Zıpkıncı
Katılım : 6 sene önce

Geçmiş olsun geceden voltaren kas gevsetici kremi omuzunda ağrıyan yere ve belinde ağrıyan yere sür ki sabaha kasların biraz gevşemiş olsun sabahta Dalıştan önce boyun kası egzersizlerinden biraz yap başını sola çevir 5e kadar say sağa çevir 5e kadar say başını sola yatır 5e kadar say başını sağa yatır 5e kadar say başını öne eg 5e kadar say başını arkaya yatır 5e kadar say bu egzersiz serisini 10ar kez yap kaşlar iyice açılsın Yoksa kasların o durumdayken kaşları zorlarsan yirtilmaya sebep olabilirsin bu havalar kas hastaliklarini tetikler geçmiş olsun tekrardan

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account