Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Balık türleri

7 Mesajlar
4 Üyeler
1 Beğeniler
2,331 Görüntüleme
Cüneyt
Mesajlar: 68
Konuyu Başlatan
(@levrek)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Herkese iyi dalıslar. Ben yeni başlayan biri olarak özellikle levrek olmak üzere kaydadeğer avlar yaptığımı düşünüyorum. Ama herkes gibi bende daha değişik türler ve trofeler avlamak isterim. Dibe yattığım zaman hiç bir trofeyle karşılaşacak gibi yatmıyorum. Konsantre değilim çünkü İzmir sahillerinde ve maksimum 3-4 mt. derinliklerde örneğin bir liçayla karşılaşmaya inancım yok gibi. Demek istediğim bu şartlarda bu tür balıklarla karşılaşma şansım varmı? Bu tür balıklar nasıl bir dip yapısını, nasıl bir havayı, denizin hangi durumunu severler? Yoksa bunları sormak benim için henüz erkenmi? Şimdiden teşekkür ederim herkese sağlıklı dalışlar.

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

https://www.spearfishingturkey.com/forum/gelmis-gecmis-en-guzel-zipkinla-balik-avi-videolari-worlds-best-spearfishing-videos/defalarca-izlenecek-bir-catal-kuyruk-avi/#post-136

Bu videoda görüldüğü üzere iki metre derinlikte bile bir trofe vurma ihtimali bulunmakta. Özellikle yemlik balıkların kıyıladığı dönemlerde doğal olarak avcı balıklarda kıyılamakta. Trofe işi kısmet işi, bir de sabır gerektiriyor. Önünden geçen kefallere hemen tetik düşüren bir zıpkıncı için bence trofe bir avcı balık biraz hayal gibi ?

Bana trofe diyebileceğim bir av daha kısmet olmadı ? Tecrübe ya da kısmet faktöründe biraz eksiğim var gibi ?

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Cüneyt
(@levrek)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 68

@yuzarsif

Hocam milli piyangodan büyük ikramiye gibi birşey olmuş bu? Size trofe gelmeyişinide kısmetsizlikten başka bir kelimeyle anlatmak mümkün değil. Videolarınızı sudaki sakinliğinizi izliyorum da.?

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

Teşekkür ederim 🙂 her dalışımda trofe hayali ile bekliyorum agaşonda bakalım kısmet 🙂

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Ben Behramkale yani Çanakkale'de dalisn yaptım.tamda dalış denmez cimdik yani debelenip durdum ama tam teçhizat.

Neyse girdim suya bir gün önceden keşif yapmistim deniz gözlüğüyle baktım.saga sola.

Daldım mirmirlar koca koca kefaller levrekler cirit atıyor yalnız 2 metrede açıldım derien gittim.dalmayi denedim.basaramadim baya uğraştım olmadı Allah'tan yapamamisim cahillik sonra kıyıya döndüm son 5-6 palet boy desem yeridir derinlik akya sürüsü hemde maşallah tabi siktim.ama vuramadim ustunden bir lokma.aldi gitti vursaydim sörf yaptirirdi bana kesin.

Yine lafı uzattım ama 1.70 kit yerde bile akya sürüsü gezebiliyirmus.inancinizi kaybetmeyin kismetinizi tepmeyin ne zman ne çıkacağı belli olmuyormus bu gibide.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@bbatuhan

Yazını okurken o anları yaşamış gibi oldum 🙂 deniz süprizlerle dolu her an bir trofe denk gelebilir bı nedenle tüfeğimin makarası dalış boyunca gevşek konumdadır. Ne olur ne olmaz 🙂

 

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

Valla can hocam çok şey olduda yazmadım kısa kestim ama inanın makara acikmi diye bakmak bile aklıma gelmedi.6-7 tane kuzu kocaman aman Allahım dedim siktim amamiyiki vurmamisim belki yaralanabilirdimde.

Eğitim aldım hemen ardından iyiki almışım cunki o kadar hata yapmışım ki o sudan çıkmışım bunu eğitim anında ve sonrasında ah ben neler yapmışım Dedim kendime.

Yanıt
YKahraman
Mesajlar: 1
(@ykahraman)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese iyi dalışlar. Arkadaşlarımın da söylediği gibi her metrede trofe ile karşılaşmak mumkun. Tabi şartların oluşması gerekiyor. Bana göre sığ suya avcı girmesi için iki temel etken var. Birincisi denizle yüzde yüz uyum ve sessizlik. Avcı balıklar kefal levrek sargoz gibi değiller. Çok daha hassas çok daha tecrübeli ve temkinliler. Sessiz olabildigimiz ölçüde karşılaşma ihtimali her daim var. İkinci etken ise balığın açlık durumu. Yani avcı balık aç değilse, besin ihtiyacını daha derinlerde karsilayabiliyorsa girmez kıyıya. Bunun içinde hava şartları çok büyük etken. Patlamış denizin hemen ardından aç avcılar kıyıya iner. Bu iki etkenden daha güzel bir şey varsa o da ikisinin bir arada olması. Fırtına sonrası hafif dalgalı denizde sessiz şekilde yapılan av denemelerinde ummadiginiz kadar iyi balıklar gelebiliyor.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account