Balık Sürü Liderler...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Balık Sürü Liderleri

5 Mesajlar
3 Üyeler
4 Beğeniler
1,450 Görüntüleme
Arif Mücahid
Mesajlar: 48
Konuyu Başlatan
(@arifmucahid)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar,

Elimde zıpkın yokken daldığım zamanlarda bir balık sürüsü görmüştüm. Sürüdeki diğer balıklar ufak, başındaki balıkta zannediyorum 35 40 cm büyüklüğündeydi. Sorum şu; bu gibi bir sürünün başındaki balığı vurmak etik midir? Balıkların sürü davranışları hakkında okuyabileceğimiz bir makale/araştırma önerebilir misiniz?

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@arifmucahid gördüğünüz sürü hangi balık türü bilmiyorum ancak benim gördüğüm kadarıyla balıklar üreme dönemlerindeyken genellikle önde iri (yumurtalı) dişi arkada daha sıska balıklar (erkekler) şeklinde oluyor. Tür olarak özellikle levrek ve kefallerde bu şekilde olduğunu görmüşlüğüm var.

Eğer bu anlattığım gibi bir sürü-grup balık görürseniz öndeki balığa dikkat edin. Karnı zaten şiş olur. Böyle zamanlarda en öndeki (dişi) haricindekilere atış yapmak daha doğru olur kanaatindeyim.

Yanıt
Arif Mücahid
(@arifmucahid)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 48

@can hocam sıskadan ziyade öndeki ile karşılaştırınca yumurtadan yeni çıkmış gibi duruyolardı, türüne gelince levrek yada kefalden ziyade Hani yada Kikla benzeriydi sanırım.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@arifmucahid tam olarak neyi anlatmaya çalıştığınızı kavrayamadım kusuruma bakmayın 🙂 belirttiğiniz türleri de pek bilmem.

Bildiğim kadarıyla balıklar yumurta bıraktıktan sonra yavrularıyla kalarak onları büyütmezler. Herkes kendi başının çaresine bakar. Ufak balıklar kendi başlarına sürü olur ve gezinirler. (Eğer yanlış biliyorsam başka bir arkadaşımız düzeltme yapsın) bu nedenle bence öndeki balığı vurmakta bir sıkıntı yok.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar. Hani yada kikla baliklari diğer levrek lüfer yada kefal gibi suruler şeklinde yaşamazlar. Kiklar 2 birey (aynı yuvada) dişi ve erkek şeklinde yaşarlar. Hani baliklari da hemen hemen aynıdır.

Eskinalar 1 yuvada 50  parça olabileceği gibi  1 yuvada 2 -3 adette olabilir. Yuvanın büyüklüğüne göre yaşayış biçimleri vardır. Genellikle koloni halinde yaşamayı severler. Güzel havalarda yuvaların etrafında Ocak yaptıklarını sürü halinde bir çoğunu aynı anda görebilirsiniz.

Levrekler  göç zamanları sürü halinde goc ederler yattigimizda ilk gelen levrekler (ispendekler) küçük ise ilk gelene atış yapmayın sürünün arkasından  her zaman daha irileri gelecektir beklemekte fayda var.

Sağlıcakla dalın.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account