Acemiyim büyük balı...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Acemiyim büyük balık vurduğum zaman nasıl ve neresinden tutmalıyım

9 Mesajlar
5 Üyeler
4 Beğeniler
2,181 Görüntüleme
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@nejat)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

bugün benim için çok büyük bir balık vurdum yakaladım ama avucumun içinden kaçırdım balığı nasıl ve neresinden tutmalıyım

Yanıt
8 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@nejat gerekli bilgilendirmeler yapılmış o yüzden konuya değinmiyorum. Forumdaki "tanışma" bölümü içerisine direkt soru niteliği olan bir konu açmışsınız. Açmış olduğunuz konuyu foruma yeni katılan arkadaşların bizlere "merhaba" dediği bu bölümden "Soru-Cevap" başlığı altındaki Genel Sorular isimli bölüm içerisine taşıyorum.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1231
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba Vurduğun balığı solungaclarindan yakala  yakaladıktan sonra sisten cikarmadan önce bicak ile sonrdur.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
(@nejat)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@onr6nkoc teşekürler

Yanıt
(@nejat)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@onr6nkoc cevap verip verdiğniz için teşekürler

Yanıt
Atmaca210
Mesajlar: 89
(@atmaca210)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Balik dibe otlara indiyse de yaklasip birden kafasini bas yere ve solungaclara ya da agiza sok parmaklari. Bazen biraz birakip yere cokmesini de bekledigim oluyor baligi, basarak daha rahat aldigim icin. Ozellikle yirtilacak bir kisimdan vurduysam. Yirtilacak gibiyse balik biraz acele etmek lazim cok cirpinmasina musaade etmemek lazim. Cirpindikca hizlandikca kendini yirtiyor birden ileriye atildigi anlarda da ipe asilmamak gerekiyor. Biraz birak cek yapiyorum. Buyukse de ellerimle ayaklarimin arasina sikistiriyor solungactan girmeye calisiyorum. Kuyruk veya ortadan tutmaktansa kafa kismindan tutmak daha kontrollu. Cirpindiginda kuyruk ve orta kisim elden daha cok kaciyor, hareketli kisimlar.

Yanıt
1 Yanıt
(@nejat)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@atmaca210 ağzına sokmaktan korkuyorum yapamıyorum solungaçından tutuyorum bacak arasına sıkıştırmayı bende farketim hemen biraz sakinleyince kanını akıtıyorum sonra zaten çok çırpınamıyor

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Öncelikle vurduğun balık büyük değil. Büyük balık kollarından kaçar, olmadı ipi koparır. Avuçlarından kaçan standart bir balıktır zaten daha küçüğüne sıkmamak gerekir.

Genel olarak tüm balıklar göz ve göze yakın yerlerden vurulmalıdır.

Gözlerin arasında beyin vardır. Acısız, eziyetsiz, et kayıpsız atış göze olur. Kaba ete yapılan atış kilo ve üstü balıkları haraketsiz hale getirmez, kaba et kaybı olur. Zıpkının girdiği yönde 5-6 cm çapında et ezilir. Bu ezilen bölümde lezzet kaybı olur. Sebebi ezilen et daha çabuk bozulmaya başlar. Bu yüzden kafada daha az et ve beyin vardır.  Zıpkın balığı acilen buza yatırılmalıdır. 
Sizi derinlere çekebilecek, 50-100 kg arası balıklarda zaten hiç şansınız yok. Bu balıklar şamandıralanıp ikinci, üçüncü atış şansı yakalanmaya çalışılır. Bu balıkları beyinden dahi vursanız güçleri sizi çekmeye yetecektir. Esas olan felç etmektir. Omur ilik üzerinden vurulan balık yüzme yetisini kaybeder kuyruk çırpamaz. Felç olması beyinden vurmaktan daha önemlidir. Teknik olarak 10 kg üstü balıklara hazır değilseniz atış yapılmamalıdır. Şamandıra, ikinci Zıpkın, akıntı yönü, şiş kalınlığı, şiş kelebeği uygun olmadan yapılan atış sadece probleme sebep olur.

Yanıt
1 Yanıt
(@nejat)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@zek Zıpkınla avcılığa bu sene başladım uzun süredir serbes dalış yapıyorum bu sene 26 kg ve 22 kg olmak üzere iki balık çıkardım kaçırdığım balıkta 15 kg cıvarı idi ilk başta ekipmanım yoktu dizgim bile yoktu yeteri kadar balık vurup çıkıyordum şimdi yavaş yavaş toparladım zıpkınıda değiştirdim makara aldım çok fark yaratı o zaman kötü vurmuştum çok lodos vardı su çamur gibiydi cevap verip yardım etiğiniz için teşekürler

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account