Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Zıpkın avı ve kalori yakımı (kilo verme)

7 Mesajlar
7 Üyeler
32 Beğeniler
1,629 Görüntüleme
(@ganos)
Mesajlar: 136
Üye Palazı
Konuyu Başlatan
 

Eskiden bir ara fitness, vücut geliştirme ile ilgilenmiştim ama belki 10 yıl olmuştur onda da maksimum 1 yıl salona düzenli gitme olanağım oldu. Sonradan ara ara kendim yürüyüş koşu yapar oldum bisiklet de sürdüm. Kalori yakımının en önemli şartı belirli bir nabız ölçüsüne sahip olmak diye bildim ki doğrusu da buydu. Koşu bandında uzun süre yavaş tempoda sürünmek yerine belirli hızda belki daha kısa sürede tempolu yürümek daha iyi kalori yakardı. Böyle düşününce dalış yapmanın , zıpkınla avlanmanın kalori yakacağını pek düşünmezdim. Zaten nabzın artmaması için uğraşıyoruz , suyun üstüne yatıyoruz nefesimizi tutuyoruz. Belki paketi çırparken, zıpkını kurarken kalori yakacaksın ama o da ne kadar olacak.

Dalış kalori yakmaz diye düşünürken kalori yakım tablolarında üst yerlerde dalış yapmanın olduğunu görüp herhalde yüzme tarzında bir eforla dalanlardır diye düşündüm ama yetmedi bu olayı araştırmaya karar verdim. Yabancı  forumlarda tam da benim düşündüğüm gibi düşünen çok kişi varmış. Herkes de soru işareti  2005 konuları , 2010 konuları.. epey baktım. Kardiyo yapan kişiler kalori yakımına pek ihtimal vermiyordu, yüzme olur ama dalış yakmaz diyordu. Sonradan dalışın asıl kalori yakma nedenlerine denk gelmeye başladım. Dalışın kalori yakımının ana nedeni nabız artışından çok vücudun kendi sıcaklığını koruma, kendi içinde ısı artışı sağlama olduğunu okudum. Olabilir mi diye düşündüm, dalışa başlangıç ile çıkış kilo arasında 2 kilo kaybım olduğunu biliyordum, bu 2 kilo kayıp demek ki içerideki kazanın çalıştığı ve atık maddenin 2 kilo olduğu anlamına geliyordu. Demek ki kilo kaybı varsa çalışma da vardı. Sonradan dalıştan sonra yüzümün kızardığı , vücudun kendi kendine orada sanki ateş yaktığı da aklıma geldi. Taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Dalıştan sonra hayvan gibi yemeler, uzun dalışlarda acıkmalar, su ihtiyacı... Tamam dedim zıpkın avında kalori yakımının kaynağını bulduk.

 Forumlara bakmaya devam ettim, benzer uyanışlar öğrenmeler yaşayanlar vardı. Bu kalori yakımında su sıcaklığı ile elbise önemliydi. Kışın dalışlarda kısa süre suda kalsak bile daha yorucu oluyordu , yazın ise sıkıntı azalıyordu. Elbise fazla yırtıklı ise suda kalma süresi de azalıyordu. Demek ki söylenen doğruydu kalori yakımında ana neden ısı kaybıydı.

Dalış ve kalori yakımını öğrenince sabah yürüyüş yerine dalış yapmaya başladım. Aslında kilo verme durumu olmaz diye düşünüyordum ama yaz başından beri 9 kilo kaybetmiş olduğumu gördüm.🧐 Hem eklemler zorlanmadı hem de nefes gelişti, akşam yemeği hariç de öyle diyet filan çok dikkat etmedim, sadece akşam ekmek yemedim.  Sonuç şaşırtıcıydı , çıkan balıkları da akşam salata balık yapıyordum, daha sezon başlamadan dolabı doldurdum. Balığı fazla fazla yapmaya başlayınca yeni tarifler lezzetler yapmaya başladım, ara ara burada paylaşırım.

Sizin konu ile ilgili düşünceniz var mıdır.

Dalıştan önce bir şey yiyor musunuz, dalıştan sonra kilo kaybı yaşıyor musunuz, dalış sonra çok acıkıyor musunuz? Evden çalıştığım için zannedersem dalışlar devam edecek, bakalım kilo kaybı nereye kadar devam edecek. Haziran başı 108 şimdi 99 kilo. Hedef 87.

 
Gönderildi : 27/08/2020 18:45
OSMAN BELEK, Orçun, Barracuda and 4 people reacted
Onkrash
(@onkrash)
Mesajlar: 26
Yeni Üye
 

@ganos Faydalı bir bilgilendirme olmuş emeğinize sağlık hocam. Böylece bizde yaptığımız sporun ne kadar faydalı olduğunu anlamış olduk. Tehlikelerini unutmamak ve önlemlerimizi aldıktan sonra alacağımız haz da cabası. Sağlıcakla dalın. 😀

 
Gönderildi : 27/08/2020 19:20
2000watt and Ganos reacted
moguzcan
(@moguzcan)
Mesajlar: 361
Üye
 

paylaşımındaki çok güzel. Dalış esnasında belli bir efordan sonra , vucüt o anki şartlar doğrultusunda su sıcaklığı, vücut ısısı , vücuttaki oksijen dengesinin kontrolü , sudaki akıntı durumu, iklim şartları ,su altında nefes tutma süreleri vb. Hatta kalp ritminin dengelemesi süresince bile vücut ortama ayak uydurmak adına sürekli vücuttaki yağdan beslenir . Düzenli dalışta ve beslenmeye dikkat edildiği sürece ciddi sağlıklı kilo kayıpları kaçınılmazdır .

 
Gönderildi : 27/08/2020 20:55
OSMAN BELEK, Onkrash, Ganos and 2 people reacted
 Spin
(@spin)
Mesajlar: 72
Yeni Üye
 

Paylaşımlar çok yararlı, bende kış sonundan bu yana 5 kilo verdim, kilo kaybının mevsimin yaz olmasıyla da ilgisi vardır elbet, şimdi 77 kiloyum, ne olursa olsun ciddi efor harcanan bir spor, bazen 5-6 saat suda kalıp dışarı çıkanca arabaya Yalpa yapa yapa gidiyorum çok yoruluyorum ve akşamına bebekler gibi deliksiz uykuda yanımıza kar, vücut kendini yeniliyor adeta, şikayet edemem bu durumdan... dalış candır var mı böyle eğlene eğlene yapılan başka spor👍🏻

 
Gönderildi : 27/08/2020 21:32
Barracuda, Ganos, moguzcan and 1 people reacted
2000watt
(@2000watt)
Mesajlar: 142
Üye Palazı
 

@ganos

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Bende bel fıtığı vardı, yüzmeyle düzelirsin dediler. Yüzerek düzeldim, 50 metre yürüyemiyordum bacağımdaki ağrıdan. sonra bunu düzenli yapayım dedim, bir zıpkın ve elbise aldım kışın da dalayım diye. Kilo verdim. Ama düzenli dalış yapamadığımdan iki senede ancak 10 kilo kadar verebildim ancak tekrar başlayınca en az beş kilo daha veririm sanırım.

Benim öğrendiğim kadarıyla metobolizmayı hızlandırıcı etkisi var. Bu da vücut için mükemmel bir şey. Bir de kilo verince omurgaya, eklemlere binen yük azalıyor, vücut esniyor ve rahatlıyor, bağışıklık sistemi düzene giriyor. Aralık, Ocak aylarında dalış yaptığımda o soğuk havalarda nezle bile olmuyorum diyebilirim. Dalışa ara verince nezle, grip eksik olmuyor.

Tabi bir de doğal taze balık alıyoruz denizden. Evdekiler de seviniyor.

Çok faydası olan bir spor. Mümkün mertebe emniyete dikkat edip, eğlence yönünü öne çıkarıp bu sporu herkese tavsiye etmek isterim. Tehlikesi de var, Allah rahmet eylesin, bir çocukluk arkadaşım bir kaç sene önce zıpkınla balık avinda denizde hayatını kaybetti. Ve maalesef cenazesini bile denizden 10 ay kadar sonra bulup çıkardılar.. Önce emniyet.

 
Gönderildi : 27/08/2020 21:51
OSMAN BELEK, moguzcan, Barracuda and 3 people reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Dalışın ve her türlü sportif aktivitenin etkisi göz ardı edilemez ancak zamanında 116 kilodan 95 kiloya inmiş bir kişi olarak bence işin anahtarı boğazı tutmak 🙂 

Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ve kişiden kişiye değişmekle birlikte günlük almanız gereken kalori miktarından yaklaşık 1000 kalori az alırsanız kilo verirsiniz. Eğer 1000 kalori fazla alırsanız kilo alırsınız.

Karbonhidrat ve şekeri azaltan ya da bırakan, porsiyonlarını ufaltan bir kişi bence spor yapmasa da kilo verir. Ancak Uzun saatler boyunca yapılan dalışlarda hem terleme hemde idrar yoluyla çok fazla su kaybederiz. Dalış yaparken, yüzerken en büyük kas gruplarımız çalışır. Aslında dalış sırasında vücudumuzda çalışmayan kas grubu çok az. Su kaybı ile birlikte bence de yağ yakıyoruz.

Dalış yaparken bir yandan da kilo kaybetmek isteyenler için önerim düşük karbonhidratlı beslenme düzenine geçin. haftada 3 dalışla ayda en az 4 kilo kaybı garanti 🙂

 
Gönderildi : 27/08/2020 22:35
OSMAN BELEK, Spin, 2000watt and 1 people reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Ben vardiyali çalıştığım için pek düzenli bir hayatım olduğu söylenemez. @can in da dediği gibi en iyisi girtlagi tutmak

 @ganos un dedigi gibi dalış   sırasında kaybedilen yaklaşık 2 kg sivi. Vücuttaki ve organlardaki su kaybidir. Dalis sırasında ve dalıştan sonra su tüketmek gerekiyor. Mesela izin günlerimde 6 tekneyle gidiş geliş dahil yaklaşık 6 saat dalış yapıyorum arada su icmeyim . dalıştan bir kaç sonra şiddetli baş ağrısı yapıyor sebebi yerine koyulmayan su.

Gelelim kilo kaybına futboldan fitnees tan daha fazla kalori yaktıran bir spor ozelliklede bizim bu spor. Yediklerimize dikkat edersek. Kilo vermek çok kolay mesela dalış sonralarinda vücuda karbonhidrat almak gerekir.  (Et değil) bunu 2 tabak sade makarna yiyerek karşılaşmanız yada tavuk göğsü yiyerek yaparsanız kontrollü bir kilo verme işlemi yapabilir siniz. Yada dalış sonralari ağır yemekler yerine salata ve meyve ve yoğurt ağırlıkli beslenebilir siniz...

Benim gibi günde 1 kg tatlı yiyerek .(eskiden) anca kilonuzu sabit tutarsınız..

 
Gönderildi : 27/08/2020 22:48
OSMAN BELEK, Spin, 2000watt and 1 people reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account