İri sarpaları nasıl...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

İri sarpaları nasıl avlarım

6 Mesajlar
6 Üyeler
2 Beğeniler
995 Görüntüleme
Mesajlar: 35
Konuyu Başlatan
(@ozbaltus)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Arkadaşlar daldığım merada eriştelik alanda bol bol iri sarpa var ama bir türlü yaklaşmıyorlar, işleri güçleri otlanmak. Beni farkettilerinde anında kaçıyorlar, agaşon ilgilerini çekmiyor. Sadece gizliden kaya arkadından yaklaşılabilirse atış imkanı oluyor. Varmıdır tavsiyeniz bu balıklardan bir kaç vurabilmek için ne yapmak lazım. Ya da bunlarla uğraşmayıp farklı bir meraya mı gideyim.

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ozbaltus Lütfen soru niteliği taşıyan konuları "Soru-Cevap Başlığı" altındaki uygun bölümler içerisine açmaya gayret gösterelim. Konuyu soru-cevap başlığı altındaki genel sorular isimli bölüme taşıdım.

Sarpa balığına zıpkın avı yaptığım süre boyunca bir kez denk geldim onda da agaşona gelmişti. Eğer agaşon işe yaramıyorsa Belki baskın tekniğini uygulayabilirsiniz.

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@ozbaltus merhabalar . bence iri sarpaları hiç avlamayın. gerçekten tadı pek iyi değildir ürkütünce de bütün merayı bozar. Genelde yokmuş gibi davranmak lazım.

Yanıt
Caner Fuat KURT
Mesajlar: 164
(@canerfuatkurt)
Üye Palazı
Katılım : 6 sene önce

Agaşona inerken daha sessiz ol, indikten sonra gırtlaktan değil de kabzayı taşa vurarak ses çıkar. Eğer erişteye yatacaksan ses çıkarma bekle sadece, muhtemelen gırtlak seslerine tepki vermeyecekler ya da ürkeceklerdir.

Yanıt
Gokmen Elgun
Mesajlar: 76
(@gkmn)
Yeni Üye
Katılım : 5 sene önce

Tadını bilmiyorum hiç yemedim ama özellikle çok irileri aşırı ürkek ve nefret ettiğim balıklardan. En ufak bir hareket ses ürkütüp tüm sürünün topuklamasına ve dolayısıyla meradaki diğer balıkların da "ne oluyor lan, kaç kaç kaç" dercesine sırra kadem basmasına sebep oluyor.

Kamp yaptığım dönemde 2 kere avlayıp arkadaşıma vermiştim, yemedim. Erişteler içine tabiri caizse gömülüp hiç hareket etmeden beklerken önümden beni fark etmeden geçen sürüden almıştım balığı. Sizi fark edince yaklaşma ihtimali çok düşük (en azından benim avlandığım kuzey ege merasında). Farklı bölgelerde farklı tepkiler verebilir.

Yanıt
Mesajlar: 19
 Mert
(@manix)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Sarpalara da bende ürkekliklerinden dolayı sinir oluyordum açıkcası agaşona hiç tepki vermiyorlardı(en azından benimkine :D) fakat Kasım ayında dalış yaptığımda irilerin kıyıya iyice yaklaştıklarını ve daha meraklı olduklarını farkettim mevsimsel heralde. Her gün sarpasız çıkmıyordum denizden.

Ani karşılaşmada gene topukluyorlar o ayrı.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account